Pulsin | Whey & Rice Protein | Review

Sinds ik begonnen ben met sporten en op mijn voeding letten, leer ik elke dag weer meer over gezond eten en vooral gezond blijven.
Ik weet dat ik voor mijn spieren genoeg eiwitten (proteïne) moet binnen krijgen.
Je kunt geen spieren kweken zonder eiwitten. Je hebt ongeveer tussen de 2 a 3 gram eiwit nodig per kilo lichaamsgewicht. Iemand (ik) die 65 kg weegt heeft per dag tussen de 130 en 200 gram proteïne nodig per dag. Eiwitshakes en eiwitrepen zijn veilige en goede eiwitbronnen van hoge kwaliteit. Echter… daar zit ook weer heel veel verschil tussen.
Je wilt natuurlijk alles zo puur mogelijk, zonder toegevoegde ‘rommel’.

Nadat ik via een webwinkel wat eiwitten had aangeschaft en postte op internet dat die dus heel smerig en echt ranzig waren, kreeg ik een berichtje.
En daar werd mij de Pulsin Proteïne aanbevolen. Zo gezegd zo gedaan en heb ik gevraagd of ik ze mocht proberen!
En omdat ik al gesnuffeld had aan producten van PULSIN, was ik ook heel nieuwsgierig hoe deze zouden bevallen!

Pulsin-review-protein-whey-rice-yustsome-intro

Rice Protein

Rice Protein van Pulsin’ is een 100% natuurlijk eiwitpoeder dat wordt gemaakt van volkoren rijst en helpt jou om snel en gemakkelijk extra eiwitten binnen te krijgen. De rijst wordt op een lage temperatuur verwerkt tot poeder, waardoor alle goede eigenschappen behouden blijven. Deze natuurlijke bron van eiwitten is makkelijk verteerbaar en is rijk aan essentiële aminozuren. Rice Protein is een plantaardige variant van andere eiwitpoeders en is geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen met een lactose-, of glutenallergie (De Tuinen).

Pulsin-review-protein-whey-rice-yustsome-1

Dit is echt puur natuur. En de structuur is fijn en laat zich uitstekend oplossen in vloeibaar voedsel.
Ik gebruik de Rice Protein dan ook in mijn kwark. Heerlijk een schepje erbij (of twee). Dit is ook prettig in de Yoghurt, daar zitten vaak meer koolhydraten in en breng je het meer in balans.

Pulsin-review-protein-whey-rice-yustsome-promo

Pulsin-review-protein-whey-rice-yustsome-5

Je zult de eiwit uit rijst niet zo gemakkelijk opnemen als de dierlijke variant, het is een uitstekend alternatief, vooral voor mensen die niet tegen whey kunnen (voor de lactose, of andere redenen).

Pulsin-review-protein-whey-rice-yustsome-4

Voordeel:
– Lost goed op
– Geen bijsmaak- Ook voor veganisten.


Whey Protein

Pulsin Whey Concentrate Protein is een 100% natuurlijk wei-eiwitconcentraat. Pulsin Whey Concentrate Protein is glutenvrij en geschikt voor vegetariërs.

Eiwitten dragen bij tot de groei en instandhouding van spiermassa en worden daarom veel gebruikt door (kracht)sporters. Je kunt het eiwitpoeder gebruiken in een shake met (plantaardige) melk of gebruik het bijvoorbeeld om eiwitrijke pannenkoeken te bakken (De Tuinen).

Kort gezegd is whey proteine ideaal geschikt voor na een zware training omdat dit de tijd is dat je lichaam de eiwitten het hardste nodig heeft, whey wordt snel door het lichaam opgenomen. (in ongeveer 30 minuten). Je hebt verschil tussen whey concentraat en whey isolaat. Whey concentraat wordt snel opgenomen, maar omdat isolate een zuiverder eiwit is wordt dit nog een fractie sneller opgenomen.

Ik vind de Whey wat compacter en kleveriger in gebruik. Het lost minder goed op, klontervorming. Als shake wist ik even niet hoe ik het moest gebruiken, dat kon ik niet goed terug vinden op de verpakking. Er staat wel 2 of 3 doseringen, echter in 1 keer of ?
Dus ik deed er 2 en dat was wel prima. Maar klonterig. Je hebt dus een garde nodig om het goed op te lossen, met een lepel kom je niet ver.

Pulsin-review-protein-whey-rice-yustsome-3

Voordeel:
– Geen echte bijsmaak.
– Ook voor veganisten.

Nadeel:
– Lost klonterig op.


Conclusie

Als ik het weer zou moeten kopen, kocht ik toch weer beide. Ondanks het kleine nadeeltje van de Whey. Eenmaal gewend aan de manier van gebruiken is het prima spul.
Of ik er nu meer spierballen van heb gekregen? Nee joh, dat moet je ook doen met de gewichten in de sportschool. Eiwitten dragen een klein steentje bij.

Pulsin-review-protein-whey-rice-yustsome-2

Beide verpakkingen zijn duidelijk. Mocht je helemaal in-to-the ingrediënten zijn en willen weten wat er allemaal inzit. Geen hokus-pokus, duidelijk.

Langzame eiwitten voor het slapen

De Rice Protein is en blijft mijn favoriet. Omdat ik dit lekker in de avond kan gebruiken. Voor het slapen gaan je lichaam nog een boost eiwitten geven is erg goed. Bij gebrek aan eiwitten converteert het lichaam de aminozuren van de spieren in glucose om onze hersenen te voorzien van brandstof. Hierdoor bestaat de kans dat spiermassa verloren gaat en dat wil je uiteraard voorkomen.

Verkrijgbaarheid:

Het is te koop bij de Tuinen. KLIK HIER.
250 gram | 12,99

Bedankt voor het lezen!
Ik heb vanmorgen al weer een training gedaan. 4 keer per week in de sportschool. Ik doe dit om mijn schouder te versterken (heb echt elke dag pijn, alleen ik klaag er nooit over, mijn stoer doen) en ook om mijn figuur weer in vorm te krijgen. De oude bodybuildster van vroeger zal ik niet meer worden, maar een beetje wil ik het wel terug. 🙂

Handtekening

Dit artikel bevat een product dat mij is toegezonden ter review.
Like
  Babs
  1 Jul 2016
  5:25am

  Ik heb echt respect voor je dat je dit doet en vooral doorzet! Het is ook echt te zien dat je sport en gezond eet! Keep up the good work!

  Yvonne
  1 Jul 2016
  10:37am

  Dit is helaas niet aan mij besteed, ik hoop dat jij je er goed bij voelt, en zo te lezen doe je dat zeker 🙂 Fijn weekend!

  Jolanda
  1 Jul 2016
  11:17am

  Mijn god 4x per week?? Respect!! Heel goed dat je dit doet en volhoudt. Deze producten kunnen je dan zeker helpen.

  here
  19 Dec 2016
  5:15am

  Awsome site! I am loving it!! Will come back again. I am taking your feeds also.

  Darja
  22 May 2017
  1:03pm

  Hallo Sonja ik heb een vraag. Whey eiwitten worden toch gewonnen uit kaas? Als dit het geval is dan is het toch niet geschikt voor veganisten?

Laat een reactie achter!