Puressentiel verlichting bij spier- & gewrichtspijn

Als sporter, mag ik mij zo noemen?, heb ik regelmatig pijn aan mijn spieren. Alleen dat komt vaak door iets te zwaar trainen of een oefening doen die je al een tijd niet meer gedaan hebt. Nu ik ouder aan het worden ben, merk ik ook vaak pijn aan mijn gewrichten. Gelukkig zijn daar tijdelijke redmiddelen voor zoals de producten van Puressentiel.

Puressentiel verlichting voor diverse kwaaltjes

Waar komt het vandaan?

Het Puressentiel-laboratorium werd in 2005 geboren uit de passie van Isabelle en Marco Pacchioni voor aromatherapie en natuurlijke actieve ingrediënten, die een revolutie teweegbracht in de markt voor essentiële oliën en de aromatherapie democratiseerde met zijn “kant-en-klare” producten. Een reeks veilige, effectieve en gebruiksvriendelijke producten!

Wat is jullie missie?

Onze missie is om u producten aan te bieden op basis van 100% biologische, 100% pure essentiële oliën en plantenextracten.
en natuurlijk. We testen voortdurend hun effectiviteit en onschadelijkheid… Dit zijn producten die we zelf gebruiken met plezier en trots.

Puressentiel natuurlijke gezondheidsproducten, altijd puurder, natuurlijker, effectiever, zijn gemaakt voor iedereen elke dag, voor het hele gezin, omdat we weten dat onze manier van zorg vandaag, als onze levensstijl verandert, ook evolueren.

PurEssentiel, gewrichten, spieren, pijn, verlichting, neusspray, verkouden, natuurlijk, sporten, spierpijn, 2a

Gewrichten en Spieren gel

Een tijd geleden kreeg ik een 3-tal producten van Puressentiel om eens uit te proberen.
Helaas deed ik dat niet meteen na ontvangst en bleek later dat er 2 producten al (bijna) over de datum waren.

Dat was helaas met deze gel. Toch heb ik hem (zo ver was deze nou ook niet over de datum) een paar keer gebruikt omdat ik wel nieuwsgierig was. Is het dan nog wel inzetbaar? Ja, hoor… een THT is nou niet meteen dat het meteen giftig is, alleen de werking loopt achteruit omdat dit dus een natuurlijk product is.
De gel is goed te gebruiken voor spierpijn, het geeft verlichting zonder dat het meteen gaat branden wat je bij bijvoorbeeld tijgerbalsem hebt. Niet altijd vind ik dat prettig. Ook de geur is niet zo sterk en natuurlijk ruik je wel de 14 essentiële oliën: Kajapoetolie, Loopkamille, Kruidnagel, Eucalyptus, Bergthee, Jeneverbes, Lavandin, Marjolein, Pepermunt, Niaouli, Nootmuskaat, Den, Rozemarijn en Terpentijn. Door ze grondig (2x per dag) in te masseren, biedt deze gel een doeltreffende oplossing om pijn te verzachten.

Bij het zien van deze foto denk je vast, waarom het gel heet en geen crème… nou dat was ook mijn gedachte, want een gel kan ik het niet noemen. Wellicht omdat ik het meer blauw verwacht had dan wit?

Prijs: 10,54

PurEssentiel, gewrichten, spieren, pijn, verlichting, neusspray, verkouden, natuurlijk, sporten, spierpijn, 2a

Cryo Pure ® Spray voor spieren & gewrichten

Dit product had geen THT en ik zag dat na 1e gebruik het nog 12 maanden te gebruiken is, dus hier kan ik iets meer over vertellen.

Dit is een Cryo product van Puressentiel. Dat betekend dat het niet warm wordt, maar de pijn verlicht door kou. Je kunt dit zien als een kompres dat je gebruikt na een verstuikte enkel.

  • Formule van 100% natuurlijke oorsprong
  • Zonder kleurstof
  • Zonder synthetisch parfum
  • Zonder minerale oliën
  • Zonder drijfgas dat schadelijk is voor het leefmilieu.

Hoe gebruik je deze spray?

Vóór het gebruik de spray goed schudden en vervolgens plaatselijk vernevelen op ongeveer 15 cm afstand van de gevoelige zone (rug, hals, schouders, ellebogen, polsen, handen, heupen, knieën, dij, kuiten, enkels, voeten enz.). Deze spray alleen gebruiken zodra de pijn zich voordoet. Maximum 2 keer per dag gebruiken en niet meer dan één week per maand.

Ik moet zeggen dat ik deze spray eigenlijk nog fijner vindt dan de gel, omdat die snel intrekt, het makkelijk in gebruik is. Je hebt niet iemand nodig die je rug insmeert, doordat de spray ook op lastige plekken in te zetten is.

De geur is ook aangenaam. Wederom niet heel erg aanwezig. En ook hier ruik je de 14 essentiële oliën.

En nog een pluspunt… ik heb het idee dat kou inzetten bij mij sneller werkt, de pijn is eerder verlicht.

Prijs: 15,71

PurEssentiel, gewrichten, spieren, pijn, verlichting, neusspray, verkouden, natuurlijk, sporten, spierpijn, 3

Ademhaling keelspray

Dit voedingssupplement, zoals het op de website van Puressentiel wordt omschreven heeft als doel om de keel te verzachten en daardoor de ademhaling te vergemakkelijken.

Essentiële olie van munt: Verzachtend effect op de keel.

Essentiële olie van tijm: Helpt om de optimale werking van de luchtwegen te behouden.

Door het bijgeleverde verlengstukje kun je dieper in de keel gaan om direct op de aangedane plek verlichting te brengen.

De smaak is lekker fris, neigt naar kauwgom natuurlijk door de munt. Je voelt direct een kleine tinteling en na een tijdje merk je dat de zwelling afneemt. Ik kan dit product nog deze maand inzetten en dan is de THT ook voorbij. Gelukkig nog even profijt, want met mijn hooikoorts heb ik altijd keelpijn.

Prijs: 7,59

PurEssentiel, gewrichten, spieren, pijn, verlichting, neusspray, verkouden, natuurlijk, sporten, spierpijn, 4

Verkrijgbaarheid: Bij diverse drogisterijen zoals Koopjesdrogist, Newpharma en Viata.

Like

Laat een reactie achter!