Red my Lips 2017 | Fem Foto’s

Afgelopen zondag reed ik samen met mijn man Paul naar Huizen (met een z dus Sonja) om mijzelf te laten fotograferen met rode lippenstift op.
Nu zul je wel denken ‘wat is daar nou zo bijzonder aan’? Dat wil ik je vandaag uitleggen in dit artikel.

Speciaal voor deze dag heb ik op mijn OPI gelakte rode nagels een nailart gemaakt. Die laat ik je ook zien!

OPI-nailpolish-red-meet-my-decorator-nail-laquer-yustsome-7 RED MY LIPS

Waarom heb ik deze nailart gemaakt? Omdat het project waar ik voor op de foto ging voor mij een speciale betekenis heeft. Maar eerst legt Fem Foto’s hieronder uit wat voor haar de reden was om dit project nu al voor de derde keer te doen!


Red My Lips.. een non-profit organisatie die ontstaan is in het brein van Danielle Tansino (New York). Op 29 jarige leeftijd is zij na een avondje uit verkracht door een bekende van haar. Na het doen van aangifte werd haar door een vrouwelijke officier van justitie verteld dat aanklagen niet zal gaan gebeuren want ‘de jury houdt niet van meisjes die drinken’… (Bron)

Dat kan natuurlijk niet.. dat de schuld bij een slachtoffer wordt gelegd.. dat mag niet… nooit! Maar het gebeurt! En niet alleen in Amerika… maar overal… in elk land… ook in het onze! Niets geeft een persoon het recht om lichaam, geest en ziel van een ander persoon te overmeesteren… hoe sexy, mooi, dronken, naakt of dom iemand ook doet. Maar het gebeurt… vaker dan je je kunt voorstellen, want er komt over het algemeen maar weinig over naar buiten.

Om hiertegen een statement te maken is deze Danielle de non-profit organisatie Red My Lips gestart. De bedoeling is om de gehele maand April elke dag rode lippenstift te dragen. ‘This is not about vanity. It’s about visibility.’ is de tagline… niet uit ijdelheid, maar om zichtbaar te zijn! Met rode lippen vraag je aandacht voor seksueel geweld en spreek je je uit tegen ‘eigen schuld’!

Het taboe wat er op verkrachting en seksueel geweld in het algemeen rust raakt mij persoonlijk, en dus wilde ik graag iets doen.. iets met het Red My Lips concept om zo de aandacht te vragen voor dit probleem. Maar hoe? Nou gewoon.. door elke dag in april een foto op facebook.com/femfotos.nl te plaatsen van een dame met rode lippenstift op!
30 dagen, 30 dames, 30 foto’s! Kom lang om ze ze te bewonderen, kom langs en wie weet… misschien kunnen we met zijn allen het taboe wel een beetje doorbreken…

Wil je de andere jaren bekijken? Dat kan HIER!


Persoonlijk sprak mij dit aan en ik heb mij dus opgegeven. Ik was aan de ene kant erg blij dat ik bij deze ronde van 30 vrouwen zit, maar ook best verdrietig. Ik weet uit ervaring wat het is om een ‘lust object’ te zijn.
Ik ga niet te diep in op dit stuk, want de meeste dames hebben ooit mijn persoonlijke verhaal al gelezen. Wil je het lezen dat kan via deze link.

Toch gaf het mij ook kracht om deel te nemen. Ik voelde dat ik dit moest doen. En het heeft me al weer een stuk verder in mijn proces van heling gebracht. Ten eerste durfde ik te vragen of ik met iemand mee kon rijden en werd er heel lief door Fem Foto’s naar een oplossing gezocht. Ik vond 3,5 uur met openbaar vervoer toch iets te stressvol op een al zo spannende dag. Helaas werd ik pas vrijdag door de carpool dame op de hoogte gesteld en ach ik was zo slim om mijn man heel lief aan te kijken… overwinning 2.
En de derde? Ik heb voor het eerst zonder schaamte, zonder gevoel van ik ben lelijk, zonder enige onzekerheid geposeerd. Wat was dat kicken… mede door de lieve gesprekjes met Kirsten (fotograaf).

Ik lijk zo een hele stoere vrouw, maar diep van binnen ben ik roze en fluffy, bang en onzeker. Het is net als een noot, hard van buiten. En ik ben nog steeds aan het leren om meer mijzelf te zijn. Het gaat al in mijn ‘veilige’ omgeving steeds beter. Nu de grote mensen wereld nog. Want ik weet dat ik in het verleden nogal verharde opmerkingen kon maken. Niet altijd zorgvuldig over nagedacht… maar ik ben ook maar een mens!

Mijn man maakte nog een foto van mij bij de visagiste. Ze hadden niet veel werk aan mij, want ik had mijzelf al opgemaakt en rode lipstick aangebracht en meegenomen. Die is bijgewerkt en ook mijn haren heb ik zo gelaten. Ik wilde graag op de foto zoals ik ben. Niet gestyled als een fotomodel… en dat betekende voor mij ook al heel wat.

Ga je ook in april kijken of je mijn foto spot? Zou het erg leuk vinden!
Bedankt, liefs Sonja

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

Like
  Lonneke
  15 Mar 2017
  3:31pm

  Wat goed concept dit, raakt mij zeker. Alleen al hiervoor zou ik elke dag in april rode lipstick dragen. Natuurlijk houd ik de foto’s en in het special jouw foto met red lips in de gaten. Strong woman ben je! xxx

  jeapiebel
  16 Mar 2017
  9:35am

  Mooi stuk heb je hier geschreven en gedeeld met ons. Dat je durft om zo kwetsbaar op te stellen. 30 dagen, 30 dames, 30 foto’s red my lips. Prachtig concept!

   YuStSoMe
   16 Mar 2017
   6:23pm

   Dank je wel lieverd! ❤

  chucky1012
  20 Mar 2017
  9:34am

  Erg mooi!
  Huizen is prachtig!

  Roxanne
  2 Apr 2017
  2:34pm

  Goed doel, Red my lips! Niks geeft iemand het recht om zo met een ander om te gaan!

Laat een reactie achter!