Schoenspanners, schoenen, onderhoud, schoenpoets, heren, dames, hoe werkt, uitleg, review, schoen spanners

Schoenen onderhouden met schoenspanners

Je mooie nieuwe schoenen wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Daar waar wij vroeger nog regelmatig met schoensmeer in de weer waren, merk ik dat ik tegenwoordig er niks meer mee doe. Mijn ouders hebben thuis schoenspanners staan en ik was erg benieuwd of dat ook iets voor onze schoenen zou zijn.

Schoenspanners?

In het Engels heten ze schoen bomen of ja… ‘shoe trees’. En hier bekend als schoenspanners! Een schoenspanners is een stuk hout, in dit geval CEDER hout die met enkele metalen delen aan je schoen aangepast kan worden, zodat het het leer op spanning kan houden! Zo,… dat was een kort blogje vandaag! 🤭

Schoenspanners, schoenen, onderhoud, schoenpoets, heren, dames, hoe werkt, uitleg, review

Nee, grapje! Ik zal nog een en ander uitleggen!

Materiaal

De schoenspanner is gemaakt van onbehandeld cederhout waardoor de schoenspanner overtollig vocht beter opneemt, dit zorgt voor betere droging. Daarnaast geeft cederhout een fijne geur af zodat uw schoenen lekker fris blijven. Alle overige onderdelen zijn gemaakt van messing, die goed bestand zijn tegen veelvuldig gebruik.

Schoenspanners, schoenen, onderhoud, schoenpoets, heren, dames, hoe werkt, uitleg, review

Hoe gebruik je ze?

Het plaatsen van de schoenspanner in de schoen is zeer eenvoudig. Als eerste buig je de hiel van de schoenspanner omhoog. Vervolgens plaats je de neus van de schoenspanner in de neus van de schoen en duw je de spanner rustig de schoen in. Het kan zijn dat de breedte van je voeten anders is, dit kun je oplossen door aan de zijkant de schroeven aan te draaien of juist los…

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook even moest puzzelen hoe ze nou werkten! Gelukkig kon ik op YouTube een uitleg vinden zodat mij ook duidelijk werd hoe de breedte aan te passen is. Ik vond het erg jammer dat de website waar ik deze vandaan heb er niks over vermeld (punt van aandacht).

Mijn man zijn schoenen zagen er niet uit! Wat een schande, dus tijd voor wat onderhoud! Links zonder schoenspanners en rechts met! Ik merkte meteen dat de kreukels er uitgingen en het heeft tijd nodig om natuurlijk weer mooie schoenen te krijgen. Het beste is natuurlijk om dit met ‘warme schoenen te doen, het leer heeft dan veel meer souplesse!

Schoenpoets

Het werd dus tijd voor een flinke beurt… nou ja mijn man zijn schoenen dan! Ik pakte het doosje van de schoenpoets, dacht dat ik blanke poets had, maar bleek dus zwart te zijn! Oh, dan poets ik wel een paar van mijzelf… ja duh! Ik kreeg het kreng met geen mogelijkheid open! Tangen, openers… niks nada noppes en ik werd zo pissed en heb het weg gegooid! Sorry! Maar dan maar geen review!

Stom product
Er zat ook nog een doekje bij, dus probeer ik die eens uit. Dit doekje is van het merk Blue Leone.

Dus pakte ik uit de kast, moest diep gaan hoor… zo ver weg ligt onze schoenpoets, een eigen merk schoenpoets in de kleur bruin voor mijn man zijn gehavende schoenen.

Blu Leone

Het insmeren ging prettig met het doekje! Maar het OPBOENEN was geen succes! Er lieten pluisjes los en gelukkig stopte ik op tijd anders had ik mijn man zijn scheerschuim en scheermesjes nodig gehad.
Nee, mijn eigen doekjes deden beter hun werk… ik gebruikte vroeger al oude handdoeken die ik in repen knipte!

Schoenspanners, schoenen, onderhoud, schoenpoets, heren, dames, hoe werkt, uitleg, review, schoen spanners
Algemeen oordeel

De schoenspanners zijn een goede aankoop! Ik zie gelijk dat het leer zich weer terug in vorm laat komen. De schoenpoets… blijft een raadsel! Alhoewel ik op de website weer andere doosjes ontdekte! Deze had ik denk ik wel open gekregen! En het doekje is niet mijn vriendin geworden!

 


Waar te koop?

Voor de schoenspanners verwijs ik je naar de website met dezelfde naam: schoenspannersshop.nl

Like
    Anja
    15 Jan 2020
    5:58pm

    Ik moest wel lachen om dat blikje! Wel zonde!

Laat een reactie achter!