ecovert-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-promo

Schoonmaken met ‘groene’ producten! |

Vorige week kon je al een bericht lezen over je gebit reinigen met natuurlijke tandpasta. Ik blijf een beetje in het ‘groene’ hangen en laat jullie vandaag mijn aankoopjes zien bij de Biggreensmile.nl

Omdat ik voorheen al eens deed schoonmaken met een ander merk, werd ik steeds nieuwsgieriger naar wat er nog meer te koop is in natuurlijke producten en ging googlen.
Ik kwam twee merken tegen die mijn aandacht hebben vastgehouden.
Lees meer over mijn ervaring.

ecover-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-1

Ecover

Get nature on your side

Voor verpakkingen haalt Ecover inspiratie uit de natuur. In 2011 bracht de fabrikant als eerste ter wereld een 100% plantaardige fles op de markt, gemaakt van suikerriet.
Ecovert neemt men liever geen risico’s en daarom bannen ze onnodige schadelijke stoffen uit hun producten. Bij Ecover kiest men zoveel mogelijk voor plantaardige en minerale ingrediënten voor alle producten. Ze maken in hun parfums bijvoorbeeld gebruik van essentiële oliën van onder meer lavendel en sinaasappelschil. Duurzaamheid staat in het hele productieproces centraal.

Jaren van onderzoek en wetenschap zijn ze er bij Ecover in geslaagd om een volledig natuurlijke oppervlakte-actieve stof te ontwikkelen: de Eco-Surfactant. Het onderzoek naar gezonde en duurzame alternatieven gaat elke dag verder! Als wereldwijd de grootste producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, draagt Ecover met een heel assortiment aan doeltreffende huishoudproducten zorg voor jou, je gezin en het milieu.

Omdat ik niet alles tegelijk kon kopen, ik heb nl een huishoudbudget, koos ik voor 2 producten die ik altijd gebruik. Een kalkreiniger en een allesreiniger. Nou hier moet ik toch een eind mee komen aankomende maand.

Kalkreiniger

ecovert-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-2b

Let op… niet sprayen op de douchekraan als deze nog warm is van het douchen. Dan krijg je vlekken.
Ik maak mijn douche schoon in de vroege donderdag ochtend, dat is mijn poetsmoment voor de bovenverdieping.

[ezcol_1half]ecovert-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-3[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]ecovert-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-3a[/ezcol_1half_end]

Ondanks dat mijn man en kind de douche horen schoon te maken na gebruik, verwacht ik niet altijd dat de kraan ook aandacht krijgt en daar zit vaak bij ons de meeste kalkaanslag.
Niet dat het nou zo vastgekoekt zit, maar doe ik er niks aan, dan heb ik een probleem.
Helaas is een stuk van mijn kraan, door de warmte dus, bijna niet meer schoon te krijgen. Ja met een stukje staalwol wil het nog wel lukken, maar niet altijd heb ik daar kracht voor. Mijn vingers zijn dan te stram. Dus dit is een klusje wat ik vaak uitstel en tja…

ecovert-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-3b

Er staat kalk… de l valt een beetje weg, maar goed. Je ziet dat de kalkreiniger goed zijn werk doet en ik er een prachtig glimmende kraan voor terug krijg.

Wat zegt Ecover:

Kalkreiniger

De Kalkreinigr gebruikt de kracht van plantaardige en minerale actieve ingrediënten om uw badkamer te verlossen van korstige kalk. De kalkaanslag verwijderaar van Ecover produceert een slim schuim dat zich afzet op alle soorten oppervlakken zodat kalk geen kans heeft zich daaraan te hechten. Zelfs verticale douchewanden maakt u blijvend schoon. Citrusfris. Zonder chemicaliën die je ogen doen tranen.

Beschikbaar in 500 ml | 3,75

En dat klopt. Het schuimt goed en het pakt je niet op de adem wat ik bij andere schoonmaakmiddelen al snel heb door mijn astmatische bronchitis. Dan moet ik mijn adem inhouden en snel weglopen!

Allesreiniger

ecover-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-2a

Oh,… dit klinkt lekker lui! Nou ja ik bedoel ‘naspoelen niet nodig’. Normaal sop ik in, spoel ik af, wrijf ik droog. Dus dat zijn 3 handelingen, terwijl je bij deze dus er twee kan weglaten… laat ik dit eens testen, want ik ben er altijd een beetje sceptisch over.

ecovert-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-2b

Een wazige actie foto, maar het is ook lastig, sprayen en fotograferen tegelijk! Je ziet dat de allesreiniger geen schuimende massa is. Het is ruimschoots en goed te verdelen. Ik moest mijzelf echt bedwingen om niet met mijn sproeikop alles nat te maken. En verhipt… ik dacht serieus daar zul je sporen van zien op mijn donkere tegels, maar het is glanzend schoon!

Wat zegt Evcover:

Allesreiniger Spray

Ecover Allesreiniger Spray is de alleskunner voor een gezond huis. Deze universeel bruikbare en sneldrogende spray zorgt voor kraakheldere en streeploze oppervlakken. Dit product op basis van plantaardige en minerale ingrediënten maakt korte metten met vet en vuil en produceert geen chemische geur die je de adem beneemt.

Beschikbaar in 500 ml | 3,75


De producten zijn Ecocert gecertificeerd en dierproef vrij!

Ecocert is het keurmerk van een onafhankelijke organisatie dat aantoont dat reinigingsproducten en schoonmaakmiddelen gemaakt zijn van natuurlijk verkregen ingrediënten.
De certificering beoordeelt elk ingrediënt en elke leverancier en omvat tevens een jaarlijkse controle ter plaatse van onze fabrieken.

Wij zijn een van de 600 bedrijven wereldwijd die trots zijn op hun Leaping Bunny-certificaat. Daarom beelden wij het Leaping Bunny-logo af op onze producten.


Method

Een ander merk wat ik tegen kwam is Method. Na de review van Beauty by Babs en haar enthousiasme wist ik het zeker… heel toevallig was ik net aan het shoppen en blogs lezen (ja ik ben chaotisch) en en en. Dus ik zei al die wilde ik net ook kopen! Nou voila hier is het dan!

ecover-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-6

Waar ik vooral enthousiast over werd is de geur van Gember. Ik hou van deze geur. Citroen iets minder, maar ach bij schoonmaakmiddelen is dat nog niet zo’n ramp. Als ik er maar niet mee naar bed hoef (lush op mijn handen).

Een no-nonsense poetsmiddel voor mijn vloer! Tevens is het niet-toxisch is en biologisch afbreekbaar. Ook voor mens en dier heel vriendelijk daar Method er op toeziet dat de groen chefs hun werk goed doen en dat is het controleren op 100% veilige ingrediënten! Ook hier word gebruik gemaakt van 100% gerecycled plastic. Helaas nog niet afbreekbaar. Echter de mensen bij Method zitten ook niet stil en het team van groene chef-koks zorgt ervoor dat hun producten niet alleen innovatief zijn, maar ook zeer effectief.

ecovert-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-6a

De dosering is erg makkelijk en Method beschrijft deze dan ook met schwung op hun site:

Je spuit hem rechtstreeks op de vloer, niet in je emmer en dweil je verder met grote bewegingen. Dankzij het ergonomisch ontworpen spuitstuk hoef je slechts enkele keren te knijpen om toch je hele vloer te bedekken.

Huh? niet in een emmer? Oh jongens ik moet echt een hele andere manier van poetsen aan leren (en als ADHD-er is veranderen al best moeilijk). Dus ik spoot gewoon op mijn vloer… en begon toch met een dweil, die vochtig is, te boenen. Okay dit is raar. Ik dacht ik krijg zo’n soplaag op mijn vloer, maar het is niet zo.

ecovert-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-6b

Zie je de 4 gaatjes in de dop? Daar ‘sproei’ je dus mee! En gelukkig krijg je geen plakkende vloertjes, het is genoeg en niet te veel!


Alle ingrediënten in method-producten worden grondig geëvalueerd door MBDC (McDonough Braungart Design Chemistry), een onafhankelijk instituut voor milieu-onderzoek. Dit uiterst nauwkeurige onderzoeksproces garandeert dat alle method-producten veilig zijn voor de gezondheid en het milieu. 


ecovert-groen-natuurlijk-schoonmaken-allesreiniger-kalkreiniger-method-vloerreiniger-yustsome-6c

Ook hier testen ze gelukkig niet op dieren en mogen ze ook een konijntje op hun flessen zetten! Yeah!
Ingrediënten:  Aqua, Alcohol Denat.*, Methoxyisopropanol, Laureth-7*, Parfum, Quaternium-15, Limonene, Colorant (* plant based)

Deze fles kost 3,49 voor 739 ml.

Ik hoop dat ik je weer wat inspiratie en een duwtje in de ‘groene’ richting heb kunnen geven. Zoals je ziet betaal je ietsjes meer, echter laat je wel een mooier milieu achter voor onze kinderen. Is dat niet mooi een ‘erfenis’ zo achter te laten?

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

Webwinkel: BigGreenSmile.nl

Items zijn zelf gekocht!

Like
  chucky1012
  16 Nov 2016
  5:31am

  Klinkt erg goed!
  De kalk aan de kraan wat men niet kan doen verdwijnen krijgt men wel weg met het super goede schoonmaakmiddel van een shop waar onze vriendin de budget geprijsde nagellakjes had geshopt 😉

  Xoxo

   Yustsome
   16 Nov 2016
   6:15am

   Oh vertel… het is dan niet groen, maar schoonmaaktips zijn welkom!

  Jolanda
  16 Nov 2016
  7:36am

  Heel interessant! Hier heb je me nu ook wel nieuwsgierig mee gemaakt!!

  Astrid
  16 Nov 2016
  3:26pm

  Wat een mooi resultaat op die kraan! En method ben ik ook erge fan van. Ik heb altijd van die sprays voor het aanrecht en voor in de badkamer. Ze ruiken ook nog eens heerlijk.

  Annette
  16 Nov 2016
  3:31pm

  Ik denk dat ik die allesreiniger ook maar eens moet halen. Ik loop ook altijd met emmers met sop te sjouwen, voorboenen, naboenen pfff ik heb wel wat beters te doen….blogjes schrijven bijvoorbeeld hahaha

  Babs
  16 Nov 2016
  9:13pm

  Wat een goede kalkreiniger! Ik kocht wel eens Anti-kalk of zo een nep variant en ik vind het zo vies stinken. Ga ik onthouden.
  Jouw recht op de 5 secondenregel, ik had het ook gelezen maar was het helemaal vergeten, leuk is die hé?
  En geen plakkende vloer, had ik ook niet over nagedacht. Al die andere chemische producten moet je verdunnen en dan het liefst nog na dweilen, anders plakt het vuil er zo weer aan.
  Ik vind schoonmaken nooit erg om te doen, en met deze fijne producten is het bijna een klein feestje vind ik. De geur die dan in je huis hangt vind ik zo lekker fris!
  Mooie reviews!

   YuStSoMe
   16 Nov 2016
   9:28pm

   Ja heerlijk. Ik was zo blij met jouw review! En werd daarna nog op mijn wenken bediend!

  Claudia
  19 Nov 2016
  7:39pm

  Ik zie dit merk steeds vaker voorbij komen. En ik ben erg nieuwsgierig geworden! Die kraan is wel super schoon geworden…..op dat ene plekje na niet.

  Sopperdesop met Canadese schoonmaak middelen | YuStSoMe
  23 Dec 2016
  4:01am

  […] aanbieding en ik nam 3 producten mee die ik vaak gebruik. Recent heb ik ook al schoonmaak artikelen gereviewd en als je dat terug wilt lezen… echter nu focus ik me op dit voor mij en ik denk voor velen […]

Laat een reactie achter!