Smaaktest | Proteïne bars | Supermarkt

Hallo,

Vandaag laat ik jullie kennismaken met de proteïne bars die in de supermarkt te koop zijn.
Ik kocht er drie en ging samen met mijn zoontje (15 jaar en een echte Zoetekouw) deze testen.
Hoe vinden we de smaak, hoe voedzaam zijn ze en hoe gezond zijn ze (of niet).

Waarom een proteïne bar?

Na een krachttraining heeft je lichaam nieuwe bouwstoffen nodig om zich te herstellen. Een veel gevraagde bouwstof is die van eiwitten. Je spieren herstel zich door de omzetting van aminozuren naar spiereiwit na een zware training in de sportschool. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat de aanbevolen eiwitinname voor krachttraining ligt rond de 1,7 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht.  Het is belangrijk om deze hoeveelheid niet in één maaltijd te stoppen, maar  te spreiden over meerdere maaltijden per dag.
Voor mij geld dan de regel dat ik met mijn 66 kilo x 1,7 = 112,2 gram eiwit mag hebben op de dag.
Ik start mijn training dag altijd met een eiwit-shake. Omdat ik vroeg (om 8 uur sta ik al op de loopband) in de ochtend sport en zoveel mogelijk wil verbranden aan vet, wil ik uit mijn reserves putten. Het is dus wel belangrijk om een goede balans te vinden. Eerst begon ik met een salade, ei en tomaatjes ook heel eiwitrijk, maar ik kreeg het zuur.
Dus daarom een shake. Na de training kom ik thuis en dan heb ik wel gelijk honger. Dus dan is een proteïne bar lekker makkelijk en voedzaam.

TREK

De eerste bar die we getest hebben is die van TREK.

Smaaktest-protein-bars-yustsome-1a

 • Deze heeft als voordeel dat die GLUTEN VRIJ en vrij van transvetzuren is.
 • Verkrijgbaar in verschillende lekker smaken.
 • Elke reep bevat 9-10 gram proteïne.
 • Rijk aan proteïne en geschikt voor veganisten
 • Een lekkere reep voor langdurige energie.

[ezcol_1half]Smaaktest-protein-bars-yustsome-1b[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Smaaktest-protein-bars-yustsome-1c[/ezcol_1half_end]

LET OP! Deze kan sporen van noten bevatten!

Wij vonden deze reep meer smaken naar een Muesli reep. De laag chocolade aan de onderzijde smaakte ons goed. Vult heel goed en lang.


Glu­ten­vrije ha­ver (25%), rijst­si­roop, SO­JA-ei­wit­crunchies (SO­JA-ei­wit, ta­pi­o­ca­zet­meel, zout) (15%), coa­ting met smaak van pu­re cho­co­la (sui­ker, palm­olie, ca­cao­poe­der, emul­ga­tor: zon­ne­bloem­le­ci­thi­ne) (13%), plant­aar­di­ge olie­ën (palm­olie, zon­ne­bloem­olie, ko­kos­noot, kool­zaad), SO­JA­BLOEM, ru­we riet­sui­ker, zout, na­tuur­lij­ke smaak­stof­fen.

Eiwitten 18,4 g
50 gram: 1,59

 

CLIF

De tweede reep die in de test ging was die van CLIF BAR.

Smaaktest-protein-bars-yustsome-3a

 • Gemaakt met biologische havermout
 • Bron van proteïnen en vezels
 • 11 Vitamines en mineralen
 • Zonder fructose-glucosestroop
 • Kan spo­ren be­vat­ten van rog­ge, tri­ti­ca­le, tar­we, en melk.

[ezcol_1half]Smaaktest-protein-bars-yustsome-3b[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Smaaktest-protein-bars-yustsome-3c[/ezcol_1half_end]

Deze CLIF bar in de smaak Chocolate Chip was wel wat harder van structuur. Ook een beetje droog. Echter de smaak is echt heel lekker en gaf ook een goed vol gevoel.

Wat mij opviel was het extra boekje dat bij elke reep word aangeleverd. Hier kun je veel informatie halen en dat is erg prettig als je allergisch bent.


Brui­ne rijst­stroop, kro­kan­te SO­JA rijst (SO­JA ei­wit iso­laat, rijst­meel, GERS­TEmout­ex­tract), HA­VERvlok­ken (13,4%), riet­sui­ker­stroop, cho­co­la­de chips (5,8%) (ge­droogd riet­sui­ker­stroop, on­ge­zoe­te cho­co­la­de‡, ca­cao­bo­ter‡, emul­geer­mid­del: SO­JAle­ci­thi­ne, va­nil­leex­tract), ge­roos­ter­de SO­JAbo­nen, ko­kos­noot (3,3%), SO­JAmeel, HA­VERve­zel, da­del­pas­ta, zon­ne­bloem­olie, in­u­li­ne (ci­chorei­ex­tract), aro­mas, vlo­zaad, zee­zout, an­ti­oxi­dant: to­co­fe­rol­rij­ke ex­trac­ten (so­ja), Vi­ta­mi­nen en mi­ne­ra­len: cal­ci­um­zou­ten van or­thofos­for­zuur, mag­ne­si­um­oxi­de, L-as­cor­bi­ne­zuur (Vit. C), DL-al­fa-to­co­fery­la­ce­taat (Vit. E), bè­ta­ca­ro­teen (Vit. A), ni­co­ti­na­mi­de (Vit. B3), ri­bo­fla­vi­ne (Vit. B2), thi­a­mi­ne­mo­no­ni­traat (Vit. B1), py­ri­doxi­ne­hy­dro­chlo­ri­de (Vit. B6), ergo­cal­ci­fe­rol (Vit. D2), cy­a­no­co­ba­la­mi­ne (Vit. B12)., ‡Rain­fo­rest Al­li­an­ce Cer­ti­fied.

Eiwitten 15 g
68 gram : 1,75

 

ROO’BAR

De laatste in de test is die van ROO’BAR.

Smaaktest-protein-bars-yustsome-2a

 • Biologische- /organische reep
 • RAW food
 • Glutenvrij
 • Geschikt voor Veganisten
 • Zonder toegevoegde suikers
 • Elke Roo’bar bevat maar 4 tot 5 ingrediënten.

[ezcol_1half]Smaaktest-protein-bars-yustsome-2b[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Smaaktest-protein-bars-yustsome-2c[/ezcol_1half_end]

Zo op het oog leek ons dit een erg lekkere reep, echter we kwamen er al snel achter dat deze heel erg naar toffee smaakte, heel zoet, zacht en klef. Ook hadden we beide opgeschreven dat er een na-smaak aan zit. Vult niet, had direct daarna nog honger.


Da­dels*, AMAN­DE­LEN* (26%), ca­cao nibs* (6%), ca­cao­poe­der*, * Bi­o­lo­gisch en Raw. Vrij van glu­ten­be­vat­ten­de gra­nen. Be­vat aman­del en aman­del­pro­duc­ten. Be­vat no­ten en pro­duc­ten op ba­sis van no­ten.

Eiwitten 8,6 g
30 gram : 1,25

 

Winnaar

Smaaktest-protein-bars-yustsome-4

Er kan er maar een de winnaar zijn en dat is voor ons de CLIF bar geworden.
Deze heeft een goede balans tussen eiwitten en koolhydraten.
Ziet er bijna hand-made uit en gaf ons ook echt het gevoel dat we een gezonde snack aten.

Je krijgt 68 gram reep voor 1,75 en dat is best een prijs als je dit elke dag gaat eten, maar denk er aan dat roken duurder is op de lange termijn!

Heb jij deze repen al eens geprobeerd?
En welke ervaring heb jij met 1 van deze merken?

Deze proteine repen zijn te koop bij Albert Heijn.
Ik verwijs je dan ook voor nog meer informatie naar deze website waar ik zelf ook gebruik van gemaakt heb voor deze review.
Like
  Babs
  29 Apr 2016
  8:53am

  Wat een leuke verpakkingen en namen! Ik krijg er direct zin in.
  Als ik ze zie liggen neem ik er ook 1 of 2 of 3 mee!
  Wij maken tegenwoordig zelf repen. Havermout, banaan, noten, kokos snippers door elkaar en dan in de oven.
  Je kan nog van alles toevoegen, zijn prima te doen 🙂

  Jolanda
  29 Apr 2016
  10:51am

  Wat een leuk artikel! Ik ben normaal niet zo van dit soort repen, maar deze zien er wel goed uit

  jeapiebel
  30 Apr 2016
  9:26am

  Leuk dat je een uitreiking hebt gegeven. Dus duidelijker kan het niet. Ik koop zo’n gezonde reep niet vaak, behalve snickers. 😉 Die lijkt mij te proberen.

  Lisa
  1 May 2016
  9:32am

  Super leuk gedaan <3 Ik ben erg benieuwd!

  Lonneke
  2 May 2016
  6:13am

  Mijn vriend doet veel krachttraining en sport veel. Ik kende deze bars niet maar ik denk dat voor mijn vriend CLIF wel goed zou zijn als ik je review zo lees. Ik zal eens een kijkje nemen bij de supermarkt. Fijne en duidelijke review!

  chucky1012
  5 May 2016
  6:50am

  Zo jij begint de dag lekker vroeg met sporten!
  Goed van je.
  Fijne review.
  Ik moet eens snel naar de winkel om dit te kopen.
  Duidelijke foto’s.

  Xoxo

Laat een reactie achter!