attitude-australie-schoonmaak-vrij-van-radicalen-kankerverwekkers-worry-yustsome

Sopperdesop met Canadese schoonmaak middelen

Canada? Hoe kom je daar nou weer? Ik hoor je denken (nou ja ik heb een ruime fantasie en stel het me dus eigenlijk voor).
Inderdaad dit merk komt uit Canada.
Ik vond ATTITUDE gewoon bij de Blokker! Nee hier in mijn dorp!

attitude-australie-schoonmaak-vrij-van-radicalen-kankerverwekkers-worry-yustsome

Persoonlijk had ik nog nooit eerder van dit merk gehoord en ik vroeg de eigenaar van de Blokker of hij hier meer van wist. Zelf had hij het ook nog maar net in het assortiment en vroeg waarom ik het kocht. Ik zei om uit te proberen voor mijn website, waar ik reviews post. Oooooh, klonk het en hij riep nog ‘kom je mij dan vertellen wat ik de klanten moet zeggen over dit product’?
Het was toevallig in de aanbieding en ik nam 3 producten mee die ik vaak gebruik.
Recent heb ik ook al schoonmaak artikelen gereviewd en als je dat terug wilt lezen… echter nu focus ik me op dit voor mij en ik denk voor velen onbekende ‘groene’ merk.

Wat maakt Attitude nou zo bijzonder?

Wat mij als eerste natuurlijk opvalt is de verpakking, waar mooie printen van dieren staan afgebeeld. Elk product heeft zijn eigen dier en ook kleur.
Ik zie ook de regel staan dat er ‘worry-free’ ingrediënten in zitten! Okay wat kan ik mij daar bij voorstellen?
En dat het hypoallergeen is en vooral dat citrus zest intrigeert mij enorm en ik zoek het even op!

Aha, dat is dus Citroen zuur en dat is dus erg handig om te ontkalken van de badkamer, koffiepot, theepot, kannen, keuken, aanrecht of verwijderen van zeepresten.

attitude-australie-schoonmaak-vrij-van-radicalen-kankerverwekkers-worry-yustsome-2

Allesreiniger

Attitude Ecologische Allesreiniger maakt alle harde oppervlakken grondig schoon. Van hout, keukenblad, oven, wasbak, interieur van uw auto, etc. etc. Attitude Allesreiniger is een krachtige reiniger dankzij de formule op basis van planten en mineralen. Met een heerlijk frisse geur van zuivere etherische oliën. Zonder enzymen om het risico op allergieën te verminderen. Veiliger doordat er geen glycol-ethers of chloor is toegevoegd. En beter voor het milieu, door de afwezigheid van fosfaten en kleurstoffen.

Caprylyl glucoside (<5%), myristyl glucoside (<5%), alcohol (<5%), fragrance* (<5%), aqua (>30%), *van natuurlijke oorsprong.

Badkamer reiniger

Attitude Ecologische Badkamer Spray maakt glanzend schoon met veilige ingrediënten en dat alles in één mooie fles. Deze Attitude formule op basis van planten en mineralen, is geschikt voor alle harde oppervlakken in de badkamer.

Citric acid (5%-15%), caprylyl glucoside (<5%), myristyl glucoside (<5%), alcohol (<5%), fragrance* (<5%), aqua (>30%) *van natuurlijke oorsprong.

attitude-australie-schoonmaak-vrij-van-radicalen-kankerverwekkers-worry-yustsome-5

Ik adviseer zelf om het in te sprayen, even te laten zitten zodat het ook zijn werking in kan zetten en da af te spoelen met lauw-warm water. Mijn badkamer tegels doe ik dan nog na trekken met een trekker of de Kärcher Window vac 2 te gebruiken. Hierdoor krijg je een streeploos resultaat en hoef je niet al te hard te schrobben.

Keukenreiniger

Maakt uw keuken grondig schoon door de krachtige ontvettende formule op natuurlijke basis.

Aqua (>30%), caprylyl glucoside (<5%), myristyl glucoside (<5%), lauryl glucoside (<5%), alcohol (<5%), terpineol (citrus) (<5%), decanal (citrus) (<5%), allyl caproate (sweet fruit) (<5%).

attitude-australie-schoonmaak-vrij-van-radicalen-kankerverwekkers-worry-yustsome-6

Spuit het niet direct op je oppervlak, maar op een schoonmaak doekje. Zelf gebruik ik een zachte doek van microvezels. Ga dan over het oppervlak. Spoel je doekje regelmatig uit.
En maak het nogmaals schoon met een schone doek. Wrijf na met een droge doek om zo een schitterend en streepvrij resultaat te behalen. Vooral op RVS is het heel belangrijk, anders krijg je vieze strepen.

attitude-australie-schoonmaak-vrij-van-radicalen-kankerverwekkers-worry-yustsome-3

Ik vind het persoonlijk een pluspunt dat er steeds meer ‘groene’ schoonmaak producten in mijn huis komen. Tenslotte wil je voor je kinderen ook nog een planeet achter laten waar ‘gezond’ op geleefd kan worden! En al die ziektemakers, ik heb recent al genoeg meegemaakt met mensen die getroffen zijn door kanker… vreselijk. Ik hoop mijn steentje bij te dragen door hier alvast bewust mee bezig te zijn.

attitude-australie-schoonmaak-vrij-van-radicalen-kankerverwekkers-worry-yustsome-4

ATTITUDE is niet op dieren getest (hoera) en vegan. Op de verpakking lees ik dat ze bomen planten voor onze kinderen, dat klinkt heel leuk, maar is dat ook zo?

[ezcol_1half]The Inukshuk guides our journey and reassures us that we’re on the right path. Its human form, constructed of rocks balanced one on top of the other, reminds us of the principles of community and trust. It encourages us to see beyond ourselves and to look at the world through the curious eyes of an explorer. [/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Wil je meer ontdekken over dit prachtige merk en haar doelstelling om de wereld een handje te helpen? Let’s go to ATTITUDE[/ezcol_1half_end]

Natuurlijk betaal je altijd iets meer voor deze ‘groene’ producten en kom je niet weg met een allesreiniger van rond de 1,39 maar betaal je al snel 3,99 voor een fles.
Je koopt dan wel iets duurzaam voor ons allemaal en weet je dat deze fles straks afbreekbaar is.

Ever wondered where your plastic comes from – and goes? Our bottles are made with recycled HDPE #2 plastic, the easiest plastic to recycle!

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen overtuigen van een nieuw schoonmaakmerk (het bestaat al langer, maar voor mij als groentje nieuw) dat vanaf heden te koop is bij Blokker (niet online).

Poets jij al ecologisch?

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

 

Like
  Babs
  23 Dec 2016
  8:15am

  Ik vind de prijs nog wel meevallen eigenlijk. Wat goed dat je dit getest hebt, klinkt weer een stuk beter dan al die agressieve schoonmaakproducten!

  jeapiebel
  23 Dec 2016
  8:15am

  Om mee te doen met groen en iets mee te betalen voor producten vind ik ook dat het moet kunnen en soms geeft dat ook een goed gevoel. Ik probeer het ook wel zo veel mogelijk wat ik kan. Al ben ik niet helemaal 100% groen, maar je weet maar nooit. Leuk naam, dit merk is ook nieuw voor mij. Fijne feestdagen Sonja!

  Bianca
  23 Dec 2016
  9:16am

  De producten klinken sowieso prima om te gebruiken, maar ik heb zo’n gruwelijke hekel aan schoonmaken 🙂

  Gonny
  24 Dec 2016
  11:10am

  Qua prijs valt het mee. Je hebt er (per poetsbeurt) geen halve fles voor nodig… toch?
  Ik zou de Blokker eigenaar de link van je blog geven… 😉

  Fijne dagen!
  X

  chucky1012
  24 Dec 2016
  2:26pm

  Klinkt goed!
  Ik ben er nu ook zo benieuwd naar…..

  Fijne feestdagen Xoxo

Laat een reactie achter!