WINTERSPORT MUST HAVES: SNOWBOARD, SNEEUWBRIL & SOREFIX

SOREFIX | 25% SCHAAMT ZICH VOOR KOORTSLIP OP DE PISTE

Ik ga op wintersport en ik neem mee… Zonnebril, zonnebrandlotion en een lipbalsem met SPF-factor. Het overgrote deel van Nederland realiseert zich heel goed dat zonbescherming ook in de winter relevant is, zeker hoog in de bergen. Wat bijna driekwart alleen niet weet is dat zonlicht – zelfs dat waterige winterzonnetje van ons – een koortslip kan triggeren. En daar zitten we niet op te wachten; met name vrouwen (64%) vinden het er vies uitzien of schamen zich ervoor (41%). Niet zo gek, want na een nare lichaamsgeur en slechte adem wordt een koortslip genoemd als grootste afknapper. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar onze kijk op en kennis over de koortslip uitgevoerd in opdracht van SoreFix. Deze balsem op basis van zink heeft SPF-factor 30 en kan een koortslip zowel behandelen als voorkomen. Onmisbaar in de wintersport-tas, want dan kan je op ski’s of snowboard zorgeloos van de sneeuw én de zon genieten.

Sexy lips | Sorefix | balm | Koortslip

Op de hoogte

Dat zonlicht een koortslip kan veroorzaken was voor de ondervraagden misschien geen bekend feit, maar verder blijkt Nederland goed op de hoogte. Zo weet ruim twee derde (69%) dat die vervelende lipblaasjes het hele jaar door hun opwachting kunnen maken, 86% dat een koortslip besmettelijk is en 71% dat als je er eenmaal last van hebt, het steeds terug blijft komen. Hoewel veel dingen de skivakantie kunnen verpesten – de top 3 bestaat uit slecht weer, te weinig sneeuw en tegenvallende accommodatie – is schaamte zeker niet iets wat je wilt voelen op de piste. Het meest gênant vinden we een opvallende pukkel (28%), een koortslip (25%) of een verbrand gezicht (17%). Gelukkig is een koortslip goed te behandelen, weet ook 81%. Bijna de helft van de ondervraagden heeft interesse in een product dat een koortslip kan helpen voorkomen – voor vrouwen (54%) geldt dit aanzienlijk vaker dan voor mannen (44%).

 

To zink or not to zink

Goed te behandelen, OK, maar hoe dan? Relatief weinig Nederlanders kennen deze wist je datjes:

Sorefix-lips | wist je dat | koortslip

org_tubes_alu | Sorefix | balm | koortslip

Meest effectief

Als je last hebt van een koortslip wil je natuurlijk het meest effectieve product. Maar wat is dat? Er zijn producten op basis van een virusremmer en producten op basis van zink, maar meer dan de helft van de Nederlanders met een koortslip (53%) heeft geen idee wat de beste optie is. Bijna een kwart van hen (21%) denkt dat je een virusremmer moet hebben, terwijl de voorkeur juist uit gaat naar een vette crème met zink. Zink helpt de gezonde cellen beschermen tegen infectie – zodat de koortslip in de kiem wordt gesmoord of zelfs voorkomen – en de vette basis houdt factoren van buitenaf tegen. Tel daar een goede SPF-factor bij op en je bent klaar voor de meest zonnige skipiste. SoreFix combineert al deze bestanddelen in een handige, kleine tube. De balsem blijft goed op de lip zitten en verdampt niet, zodat de zinkbestanddelen langdurig hun werk kunnen doen. Het werkt in alle fases van een koortslip, vanaf het aanpakken van de eerste tinteling tot het verzachten van het laatste korstje.

Sorefix-lady-smile-2015-XXX-klein

Prijs & verkrijgbaarheid

SoreFix koortslipbalsem is verkrijgbaar bij drogist, apotheek en in diverse online shops. Er zijn twee varianten: een tube van 6ml met UV-filter 30 – zeer geschikt voor op wintersport – en een potje van 10ml. Beide producten werken op basis van zink en kunnen een koortslip zowel voorkomen als behandelen. De tube en het potje kosten elk € 8,95 en zijn ook na opening lang houdbaar en daardoor geschikt voor het behandelen van meerdere koortslippen. SoreFix is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Over het onderzoek

Het onderzoek naar de Nederlandse kijk op en kennis over de koortslip is uitgevoerd door onderzoeksbureau PanelWizard in opdracht van SoreFix. Aan het onderzoek namen 560 respondenten van 16 jaar en ouder deel, hierbij is rekening gehouden met een representatieve verdeling naar geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie en opleidingsniveau.

sarah_nl Sorefix 

Over SoreFix

SoreFix is een medisch hulpmiddel dat door Teva Nederland op de markt wordt gebracht. Dit bedrijf biedt een groot assortiment aan generieke en innovatieve producten, waaronder naast SoreFix ook het bekende Vicks, Metamucil, Vibovit en de Phitallijn. Teva is marktleider in de Nederlandse openbare apotheek – van alle verpakkingen die hier over de toonbank gaan is één op de vijf van Teva. Zie ook www.sorefix.nl en www.tevanederland.nl.

Ik ben zelf heel blij dat ik nog nooit een koortslip heb gehad.
Mijn man heeft er wel eens last van gehad, gelukkig hadden wij SofeFix in huis!

Like
  Babs
  8 Feb 2016
  8:06am

  Ik heb het af en toe. Heel af en toe, vroeger had ik er vaker last van. En dan meestal als een griepje niet doorzette. Ik heb altijd koortslipcrème in huis, Zodra ik het gevoel heb dat het naar boven komt, smeer ik het in. Dan tackel ik het zo snel mogelijk!

  YuStSoMe
  9 Feb 2016
  6:34pm

  testing

Laat een reactie achter!