AXANOVA, spierpijn, spier, verzorging, gewricht, pijn, verlichting, power gel, activ patch, hot belt, beautysome, yustsome, review, 1

Spierpijn, wat kun je er tegen doen?

Spierpijn,… het is een van de meest voorkomende klachten, vooral in de wintermaanden als de kou op je spieren komt. Echter ook na een behoorlijk intense workout kun je dagen daarna last van spierpijn hebben. Hoe komt dat nou en wat kun je er tegen doen?

Spierpijn, wat is dat nu eigenlijk?

Spierpijn is een pijn die ontstaat in beschadigde (workout) of ontstoken spieren doordat deze verkeerd belast worden of overbelast raken. Je hebt twee soorten spierpijn, een ontstaat direct na een inspanning en wordt ook wel verzuring* genoemd.

Melkzuur is een afvalstof, deze afvalstof wordt afgebroken in je lever. Als er meer melkzuur wordt geproduceerd dan je lever af kan breken, hoopt het melkzuur zich op in je spieren en krijg je last van verzuring van de spieren. Dit voelt dan aan als een verkramping.

Een andere vorm ontstaan pas na enkele uren, dit kan bijvoorbeeld zijn na een fitness training. Als je dan spierpijn krijgt komt dit door de gewichten die je gebruikt hebt en zijn er scheurtjes ontstaan in je spieren. Die scheurtjes zijn helemaal niet erg, doordat ze weer genezen zal je spier versterken. Daarom krijg je dus spierballen van een goede workout.

PoseSonjaBodybuilding50

Andere ziektes

Spierpijn kan ook een symptoom zijn van andere ziektes. Dan wordt de spierpijn vaak veroorzaakt door het vrijkomen van stoffen door spierbeschadigingen, zoals bij fibromyalgie. Ook kun je spierpijn krijgen als gevolg van een ontsteking, bijvoorbeeld bij een longontsteking. Door het vele hoesten worden de spieren in de rug en borst overbelast. Dit is het zelfde als je de griep hebt.

Heb je al een hele tijd last van spierpijn die maar niet overgaat, dan is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen.


Spier- en gewrichtsverzorging

Om die spierpijn wat te verlichten zijn er diverse smeersels op de markt die in te zetten zijn. Vandaag laat ik jullie 1 van mijn favoriete merken zien, Axanova.

Axanova is een van oorsprong Zwitsers merk, hetgeen staat voor hoogwaardige topkwaliteit op het gebied van resultaatgerichte spier- en gewrichtsverzorging. De lijn biedt producten voor zowel warmte- als koudetherapie. Axanova is ideaal voor sporters, maar ook voor gebruik na fysieke inspanningen of overbelasting in het dagelijkse leven.

AXANOVA, spierpijn, spier, verzorging, gewricht, pijn, verlichting, power gel, activ patch, hot belt, beautysome, yustsome, review, 1b

Gels, Fluids, Oliën, Sprays en Patches met natuurlijke werkzame stoffen en etherische oliën

Axanova houdt spieren en gewrichten soepel door middel van producten in de vorm van Gels, Fluids, Oliën, Sprays en Patches. Alle producten worden geproduceerd op basis van natuurlijk werkzame, verzorgende werkstoffen en hoogwaardige etherische oliën van onder andere menthol, eucalyptus, pepermunt, arnica, wintergroen, Siberische sparrennaaldolie en sinaasappel. De formules zorgen voor een snelle en vooral langdurige werking. Smeer, spray of plak Axanova op de pijnlijke lichaamsdelen en je voelt vrijwel direct de herstellende werking. Alle producten zijn vetvrij en worden volledig door de huid opgenomen.

Producten getest

Ik ontving van Axanova een aantal producten die ik getest heb. Aangezien ik zelf nu in de mallemolen zit qua behandeling van mijn nek en rug was ik natuurlijk de aangewezen persoon om dit eens uit te proberen. Toch heb ik ook een afspraak staan deze week bij de huisarts, want de spierpijn bij mij duurt nu al meer dan 2 jaar en dan is aan de bel trekken toch wel eens een goed idee. Mede doordat de Fysio zich geen raad meer weet.

De Activ Patch

AXANOVA, spierpijn, spier, verzorging, gewricht, pijn, verlichting, power gel, activ patch, hot belt, beautysome, yustsome, review, 2a

De langdurige warmte werking zorgt voor de nodige ontspanning. Helpt bij pijnlijke spieren en gewrichten. Vermindert spierspanning en ontspant bij verkrampingen.

Waarvoor kun je dit gebruiken?
Nek, schouders, rug, armen, ellebogen, knieën, benen, spieren en gewrichten.

Het fijne van een patch is dat je echt gericht op de pijnlijke plek een langdurige warmte krijgt. Tevens zijn de patches soepel en bewegen ze goed met je mee. Blijven langdurig zitten en kun je zeker een paar uur genieten van de warmte.
Een minpunt is wel dat ze niet makkelijk aan te brengen zijn in je eentje en je even hulp moet vragen.

In een verpakking zitten 5 pleisters die 12,95 kosten

Cold Hot

AXANOVA, spierpijn, spier, verzorging, gewricht, pijn, verlichting, power gel, activ patch, hot belt, beautysome, yustsome, review, 3a

Een ander product van Axanova om in te zetten tegen spierpijn is een koud/warm pakking. Deze is dus zowel warm als koud (vriezer) te gebruiken. Koud gebruik je een pakking als je bijvoorbeeld zwellingen hebt. Deze is ook prima in te zetten na een operatie, doordat het voorzien is van een zachte fleece kant. Echter let op, zorg ervoor dat je toch altijd een theedoek er nog omheen doet, want bevroren kan het niet altijd goed zijn voor wonden.
Om deze pakking te verwarmen heb je alleen een magnetron nodig. En dan kun je het direct gebruiken op de aangedane plek. En heb je vaak last van menstruatie kramp? Ideaal om deze dan op je buik te leggen.
Mede door de compacte vorm is het geen sta-in-de-weg in je medicijnen kast, terwijl een kruik dat vaak wel is.

Met een hele mooie prijs van 11,95

Hot belt

AXANOVA, spierpijn, spier, verzorging, gewricht, pijn, verlichting, power gel, activ patch, hot belt, beautysome, yustsome, review, 5a

Axanova Hot Belt is een zelf warmende ruggordel voor de onderrug.

Door de intensieve en gerichte warmte wordt de lokale huid doorbloeding gestimuleerd. Het aangename gevoel van warmte helpt om te ontspannen en heeft een positief effect op het welzijn. De warmteontwikkeling wordt geactiveerd door zuurstof en wordt automatisch gestart onmiddellijk na het openen van de verpakking. Een kalmerend diepe warmte wordt bereikt na ongeveer 30 minuten. De warmte houdt ongeveer 12 tot 20 uur aan.
Deze belt heb ik ook al in moeten zetten recent toen mijn rug weer eens deed opspelen. Het is direct warm en makkelijk om te doen. Je strikt hem aan de voorkant of je zet hem met een pleister vast. Waar je jezelf prettig bij voelt. De warmte blijft echt heel lang aanhouden en daar was ik best verbaasd over… ik heb in ieder geval heerlijk geslapen!
Je koopt 2 belts voor 12,95

Power gel

AXANOVA, spierpijn, spier, verzorging, gewricht, pijn, verlichting, power gel, activ patch, hot belt, beautysome, yustsome, review, 4a

Dit is 1 van de meest warme gels die ik ooit al eens eerder getest heb. De review daarvan lees je hier >> POST

 

 

Like

Laat een reactie achter!