Sterk en gezond haar met HairGro: de bewezen werkzame totaalverzorging

DOE MIJ OOK ZO’N VOLLE BOS…

 

Deze titel zorgde ervoor dat ik dit persbericht even onder jullie aandacht wil brengen, want ook ik kamp regelmatig met haaruitval.
En vooral nu ik wat ouder word merk ik dat de kwaliteit steeds minder word. Ik was helaas zelf iets te laat door omstandigheden in de privé sfeer om een tester aan te vragen, ik hoop dat dit artikel zo ook voldoende informatie verschaft.

Help, mijn haar valt uit… Miljoenen mensen hebben last van haaruitval. Maar liefst een op de drie vrouwen heeft te kampen met haarverlies of dun haar en uiteraard is voor mannen kaal worden bijna meer regel dan uitzondering. Tussen het 20e en 30e jaar verliest de mens al 615 haarfollikels per cm², dat is best schrikken. Maar geen paniek: gelukkig is er voor veel kwalen een goede oplossing. HairGro heeft een complete lijn producten die het probleem bij de wortel aanpakt. De basis ligt in capsules met micronutriënten en fenegriekextract, daarnaast zijn er het serum, de shampoo en de conditioner met Capixyl™[1]. De werking ervan wordt onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek: bij 83% stopt de haaruitval, het haar wordt dikker en binnen zes maanden ontstaat nieuwe haargroei.

Hoe haar groeit

Haar groeit in drie fasen. Eerst is er het anagese stadium: dit is de groeifase die twee tot vijf jaar duurt en de lengte van het haar bepaalt. Ongeveer 85-90% van het hoofdhaar zit in deze fase. Daarna volgt de katagene fase, een overgangsfase die één tot twee weken duurt. In deze weken stopt het haar met groeien en krimpt het haarzakje; we hebben het hier over circa 1-3% van het hoofdhaar. Tenslotte hebben we te maken met de telogene fase. Dit is een rustfase van ongeveer vijf maanden en waarin circa 10-15% van het hoofdhaar niet groeit. Aan het eind van deze fase laat het haar los en starten de follikels met de opbouw van nieuw haar.

Waarom valt haar uit?

Tussen het 20e en 30e levensjaar verliezen we al 615 haarfollikels per cm². Op de leeftijd van 50 jaar is dit 485 per cm² en wanneer we 80 zijn is dit 435 per cm². Naast leeftijd spelen ongezonde voeding (gezond haar heeft veel eiwitten, vitaminen en mineralen nodig) en erfelijkheid een rol. Daarnaast kunnen we ook te maken hebben met hormonale veranderingen, stress, ziekte of medicijngebruik. Ook het te vaak toepassen van haarbehandelingen met gebruik van chemicaliën is niet goed voor het haar.

HairGro: zowel van binnen als van buiten

De capsules staan aan de basis van de HairGro-lijn. Verder bestaat het assortiment uit een serum (booster), een shampoo en een conditioner. De ingrediënten zijn gericht op haargroei voor gezond haar. De capsules bevatten fenegriekextract en een combinatie van vitaminen, mineralen en antioxidanten. De booster, conditioner en shampoo bevatten Capixyl™ evenals fenegriekextract. Alle producten zijn zowel klinisch als dermatologisch wetenschappelijk getest.

HairGro Hair Care CapsulesCapsLRDe capsules zijn speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen. Ze bevatten o.a. fenegriekextract, biotine, zink, seleen en koper. Allemaal stoffen die de haarwortels voeden en bijdragen aan het behoud van gezond haar. Koper zorgt voor een normale haarpigmentatie, terwijl folaat bijdraagt aan de aanmaak van cellen en weefsels. HairGro® Hair Care Capsules zijn ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten en hebben een volledig natuurlijke samenstelling. Bij 83% van testpersonen stopt haaruitval, wordt het haar dikker en ontstaat nieuwe haargroei binnen zes maanden. Voor een optimaal effect wordt geadviseerd om twee capsules per dag, bij voorkeur ’s ochtends met water in te nemen. Na vier maanden kan worden overgegaan tot de onderhoudsdosering van één capsule per dag.

 

grafiek-1-HAIRGRO

Bron: klinische onderzoeken mannen/vrouwen, placebo gecontroleerd, d.d. 2006 en 2011. Gepubliceerd in de wetenschappelijke tijdschriften ‘Aktuelle Dermatologie’ en ‘Kosmetische Medizin’.

HairGro Hair Serum Booster

Het serum (of booster) bevat een hoge dosering Hair Booster Formula ofwel Capixylen een lage dosering fenegriek extract. Capixylis een merknaam en bestaat uit verschillende ingrediënten die haaruitval verminderen en haargroei stimuleren. Het serum, dat vrij is van parabenen, siliconen, synthetische geur- en kleurstoffen, schadelijke chemicaliën, dierlijke bestanddelen, PEG en PABA, stimuleert dan ook krachtig nieuwe haargroei, voorkomt afbreuk en verbetert verankering van haarwortels plus maakt haar plaatselijk dikker. Ook het serum is wetenschappelijk ontwikkeld en dermatologisch en klinisch getest. Het serum wordt eenmaal per dag aangebracht, bij voorkeur ’s avonds: minimaal 20 druppels op de hoofdhuid van het te behandelen gebied. Goed in masseren met de vingertoppen, hoeft niet te worden uitgespoeld. Voor een optimaal effect minimaal 4 maanden gebruiken. De onderhoudsdosering is 1x per week minimaal 20 druppels.

Capixyl™ & klinisch onderzoek

grafiek-2-HAIRGRO

Bron: onderzoek onder mannen en vrouwen met haaruitval gedurende 4 maanden (placebo gecontroleerd), d.d. 2010.

Op bovenstaande afbeeldingen is te zien hoe het aantal haren in de anagene (groei)fase toeneemt en het aantal haren in de telogene of rustfase afneemt. Door gebruik van Hair Booster Formula (Capixyl) neemt haaruitval af en wordt nieuwe haargroei gestimuleerd.

Conditioner

HairGro Hair Healing Shampoo en HairGro Thickening Conditioner voor ondersteunende werking

De HairGro Hair Healing shampoo verbetert verankering haarwortels, maakt het haar dikker en voller en vermindert irritatie van de hoofdhuid. Bevat een lage dosering Hair Booster Formula = Capixyl™  en een lage dosering fenegriek. HairGro Tickening conditioner voorkomt afbreuk haarwortels, stimuleert nieuwe haargroei en maakt het haar dikker en zachter. Bevat een lage dosering Hair Booster Formula = Capixyl™ en een lage dosering fenegriek. Beide bevatten geen parabenen, siliconen, synthetische geur- en kleurstoffen, schadelijke chemicaliën, dierlijke bestanddelen, PEG, PABA en SLS (beide € 12,95 voor 200 ml). Voor het beste resultaat wordt geadviseerd de Hair Care Capsules, de Hair Serum Booster, de Hair Healing Shampoo en de Hair Thickening Conditioner gezamenlijk te gebruiken.

 

Verkrijgbaarheid & prijzen

Het HairGro assortiment is o.a. verkrijgbaar bij DA, DIO, De Tuinen (Holland & Barrett), zelfstandige drogisterijen, gezondheidswinkels en diverse online shops.

 

Zie ook www.hairgro.nl.

HairGro Hair Care Capsules         € 37,95 voor 60 capsules

HairGroHair Serum Booster           € 24,95 voor 100 ml

HairGro Hair Healing Shampoo   € 12,95 voor 200 ml

HairGro Thickening Conditioner  € 12,95 voor 200 ml

[1] Capixyl ™ is een innovatief complex van biomimetische ofwel nagebootste peptide gecombineerd met rode-klaverextract. Het gaat de belangrijkste oorzaken van haarverlies tegen en zorgt ervoor dat het haar weer voller en dikker wordt. Een peptide is een molecuul dat bestaat uit een klein aantal aminozuren dat verbonden is met peptidebindingen. Een peptide onderscheidt zich van een eiwit door het geringe aantal aminozuren in het molecuul, maar kan zelf dienen als bouwsteen voor een eiwit.

 

Like
  Jolanda
  14 May 2016
  6:33am

  Klinkt heel goed! Zelf heb ik gelukkig geen last van haaruitval, maar mijn man wel. Dit zou misschien wel eens wat voor hem zijn om te proberen.

  Babs
  14 May 2016
  6:40am

  Toevallig waren Tom en ik gisteren in de stad om een cadeautje voor Jeroen te kopen. “Een haargroeimiddel, zou dat wat voor hem zijn? ” opperde ik…
  Maar ik bedacht mij dat ik dan mij eerst goed moest inlezen in deze materie.
  Het zijn dingen voor de keuken geworden, hij kookt graag dus was heel blij met de andere cadeautjes 🙂

  Yvonne
  14 May 2016
  8:01am

  Een volle bos haar JA dat wil ik ook wel. Ik ben over dit soort producten heel sceptisch net zoals dieetpillen men wil dit zo graag maar helpt het? Proberen is denk ik de enige manier.

  Annette
  14 May 2016
  4:06pm

  Nu ik ouder word merk ik wel dat mijn haar wat dunner wordt. Als het erger wordt wil ik dit soort producten wel eens gaan proberen.

  jeapiebel
  14 May 2016
  6:59pm

  Ik zal zelf ook in paniek raken als het zo ver is. Hopelijk heb ik goede genen geerfd. Dit zal ik ook investeren als het echt helpt en als het zo vers is. Sceptisch hier over kan ik ook best voorstellen, maar eerst proberen tot het bewijs.

  Pippi
  20 May 2016
  6:31pm

  Klinkt goed, maar ik vind de producten net iets te prijzig. Maar als ik merk dat mijn haar dunner wordt zal ik het waarschijnlijk wel proberen,

Laat een reactie achter!