Strandjurkje van Pastunette | Fashionover50

Een strandjurkje is eigenlijk wel een musthave in jouw vakantiekoffer. Altijd fijn om iets bij je te hebben wat makkelijk aan en uit te trekken is, maar ook niet misstaat voor een wandeling over de boulevard. Van het merk Pastunette kocht ik er eentje omdat de Grafische print voor mij de doorslag gaf.

Pastunette

Waar ken jij Pastunette van? Iemand van mijn leeftijd zal nog wel een link kunnen leggen, maar de jongere dames hebben denk ik even uitleg nodig.

De merknaam Pastunette ‘Past u net’ is voor het eerst gelinkt aan een corselet. In de jaren 20 t/m 60 was het dragen van een corset de normaalste zaak van de wereld. De uitdrukking ‘het keurslijf’ komt daar dan ook vandaan.

Pastunette, historie, corset, pyjama, corselet, Uden, iduna, fashion, mode, strandjurkje, beautysome

Het begon allemaal in 1921 bij de heer Leon Trompetter, die een handel in korsetfournituren begint. In 1924 start hij met de fabricage van corsetten, op kleine schaal in Amsterdam. Helaas breekt de oorlog uit en moet hij na de oorlog helemaal opnieuw beginnen met zijn zaak.

Dit doet hij in Uden, waar hij op 17 april 1947 de firma Iduna opricht. Vanaf december 1949 wordt de benaming Iduna Corsettenfabriek Leon Trompetter voortgezet als Iduna Corset Industrie n.v.. In het najaar van 1951 verhuist men naar het nieuwe atelier op het industrieterrein aan de Volkelseweg. Gedurende de jaren vijftig wordt daar de modenaam Pastunette bekend.


Van corset naar modieuze nachtmode

Door de jaren heen neemt Iduna diverse andere bedrijven over en helaas heeft het niet mogen baten, want in 2001 neemt Ten Cate de merknaam Pastunette over.

In de tussenliggende jaren word Pastunette bekend met nachtmode, die overigens nog steeds te koop is.

Pastunette, historie, corset, pyjama, corselet, Uden, iduna, fashion, mode, strandjurkje, beautysome

Beeldmateriaal: Pastunette


Strandjurkje uit de Beach lijn

Pastunette heeft ook een Beach lijn en uit die collectie kocht ik dit jurkje met Grafische print en moderne kleurenstrook onderaan de zoom.

Pastunette, historie, corset, pyjama, corselet, Uden, iduna, fashion, mode, strandjurkje, beautysome

Dat ik graag zwart draag moge toch wel duidelijk zijn. Toch vind ik dit strandjurkje niet echt ‘doods’ kijken, omdat er dus ook kleur in zit en het meer wit bevat… hahaha ik klets mij er wel uit hoor.

Omdat het nog wat frisjes was draag ik er een lang vest op wat ik kocht bij Wehkamp van het merk Vila. Dit kocht ik extra een maat groter, want ik wil er ook in kunnen wonen!

Pastunette, historie, corset, pyjama, corselet, Uden, iduna, fashion, mode, strandjurkje, beautysome

 

Pastunette, historie, corset, pyjama, corselet, Uden, iduna, fashion, mode, strandjurkje, beautysome

Het jurkje heeft een aangeknipt mouwtje dat je kunt stylen met een opstroopbaar tunneltje. Het geeft mijn armen, die ik zelf erg lomp vind, wat zachtheid.

Omdat de lengte van het jurkje 90 cm is, valt het mooi op mijn knie, ik zelf hou niet van te korte jurkjes bij de wat oudere dames. Vooral ook omdat je nu ook spataderen krijgt en nu verdoezeld de lengte al een hoop.

Pastunette, historie, corset, pyjama, corselet, Uden, iduna, fashion, mode, strandjurkje, beautysome

Slippers

En als het weer een beetje lekker is ben ik echt een slipper mens, daarom kocht ik voor dit jaar een nieuw paar. Deze zijn van Graceland (19,95) en ook hier kocht ik een maat groter van, omdat ik in de zomer zoveel vocht vast hou dat ik zeker wil weten dat ze dan ook passen. Plus ik vind het niks als tenen over de zool hangen, dat ziet er toch niet uit… ik zie het wel eens,

Pastunette, historie, corset, pyjama, corselet, Uden, iduna, fashion, mode, strandjurkje, beautysome

Ik bedank mijn lieve man voor het maken van de foto’s… supermooi geworden!

Het jurkje kocht ik via Bol.com (ik had een cadeaubon) voor 44,95 wil je het jurkje kopen en gelijk kijken voor mooie nachtmode of lingerie? Kijk dan op Vetex.nl

Pastunette, historie, corset, pyjama, corselet, Uden, iduna, fashion, mode, strandjurkje, beautysome

 

Like
  Daphne - verdraaidmooi
  13 Jun 2019
  10:29am

  Wat een leuke, spontane foto’s! Dat jurkje staat je echt goed! Ook de lengte vind ik netjes.

  bychristiana
  13 Jun 2019
  12:21pm

  Mooi jurkje, net als jij vind ik de print ook tof! Ik draag erg graag kleur, maar ook vaak zwart en ik vind dat zeker niet saai of zoals jij het noemt ‘doods’ 😉

  Nancy
  14 Jun 2019
  6:02am

  Heeft echt past u net? Haha, wat grappig! Leuk jurkje zeg, mooie print!

Laat een reactie achter!