Swiss Clinic, dermaroller, litteken, verbrand, nieuw, huid, verbetering, gezicht, cellulitis, beautysome, roller, naaldjes

Swiss Clinic | huidverbetering met microneedling voor thuis

Een aantal maanden geleden was ik bij de lancering van een vernieuwde microneedling roller van Swiss Clinic in Amsterdam. Naast het feit dat je microneedling bij een salon kunt laten uitvoeren is dit ook mogelijk met de thuisset. Ik testte het uit op een bijzondere plek op mijn lichaam!

Swiss Clinic, dermaroller, litteken, verbrand, nieuw, huid, verbetering, gezicht, cellulitis, beautysome, roller, naaldjes

Wat is microneedling?

Voordat ik start met mijn review wil ik jullie eerst een kleine introductie geven over dit fenomeen in Beautyland.

Microneedling is een huid verjonging behandeling die thuis of in een kliniek kan worden uitgevoerd. Een zogenaamde Dermaroller dringt herhaaldelijk door de huid en creëert duizenden kleine microkanaaltjes die de huid waarneemt als wondjes. Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam; productie van collageen en elastine. Het resultaat is een gladdere, gezondere en jonger uitziende huid.

Swiss Clinic, dermaroller, litteken, verbrand, nieuw, huid, verbetering, gezicht, cellulitis, beautysome, roller, naaldjes

Body microneedling?

Het nieuwste product van Swiss Clinic is de bodyroller die je helpt je striae, littekens en cellulitis aan te pakken. Werkt dat ook?

In eerste instantie klinkt het eng om met naaldjes in je huid te prikken, maar dat valt reuze mee. Echter op een litteken moet ik zeggen dat het wat gevoeliger kan zijn. In mijn geval ging ik de strijd aan met mijn litteken die ik overgehouden heb na een verbranding met VETBEVRIEZING.

Hoe werkt dat dan?

In de set die ik gekregen heb zitten 3 rollers, 2 voor je gezicht (0,2 en 0,5 mm) en 1 voor je lichaam, ook een 0,5 mm maar dan breder.

Swiss Clinic, dermaroller, litteken, verbrand, nieuw, huid, verbetering, gezicht, cellulitis, beautysome, roller, naaldjes

Als je de set voor de eerste keer krijgt zit alles netjes verpakt en krijg je bij elke roller een beschermend kapje, zodat je de naadjes scherp houd.

Microneedling

Naast het rollen is een serum ook erg belangrijk! Bij deze set hoort dan ook de Cryogel.

Cryogel Body Serum

Deze serum voor het lichaam is gemaakt met de nieuwste actieve ingrediënten die op de markt verkrijgbaar zijn. Het verbetert de bloedcirculatie en vermindert de grootte van de adipocyten (vetcellen), cellulitis en striae, wat resulteert in een zichtbaar steviger en gladder uitziende huid. Bevat onder andere Corallina, dat eigenschappen heeft die de groei van vetcellen remmen terwijl je slaapt en moedigt vetverbranding aan terwijl je wakker bent.

Cryogel

 1. Cryogel Body Serum bestrijdt lichaamsvet op armen, benen, maag en andere probleemgebieden.
 2. Cellulitis, striae en andere littekens zijn verminderd waardoor de huid zichtbaar gladder wordt.
 3. Deze niet-plakkerige formule wordt snel opgenomen, waardoor je verkoelt en een verfrissend gevoel krijgt.
 4. Antiseptische en hydraterende ingrediënten met antioxidanten.
 5. Dankzij ingrediënten zoals VitaShape, cafeïne en menthol, wordt naast Corallina en Pentavitin de huid natuurlijk en zichtbaar steviger.

VitaShape is een extract van celkweek, rijk aan antioxidanten, dat breuken in het vetweefsel oplost. Cafeïne is een antioxidant die de bloedstroom en bloedcirculatie stimuleert. Dit betekent een vermindering van afzettingen en de grootte van de vetcellen, die de belangrijkste factoren zijn die bijdragen aan cellulitis.

Van menthol is bekend dat het antiseptisch, verkoelend, verfrissend en bloedsomloop is.

Hoe gebruik je het?

 • Reinig je huid (ik beveel direct na het douchen aan, poriën zijn dan al open) wel eerst droogmaken!
 • Pak je body roller opzetstuk en klik deze op het handvat
 • Rol met een gelijkmatige druk in totaal 2-4 minuten heen en weer over de huid. Zet extra druk op probleemgebieden en rol in verschillende richtingen voor het beste effect; verticaal, horizontaal en diagonaal en van links naar rechts en vice versa.
 • Breng direct daarna het serum aan, liefst binnen de 3-5 minuten, omdat je huid het dan goed opneemt.
 • Reinig je opzetstuk.

Het beste doe je dit 5x achterelkaar (5 dagen) herstel er 5, begin weer opnieuw! Doe deze cyclus 2 maanden lang.

PS, mijn ervaring met littekens/ brandwonden is dat deze frequentie erg pittig is, ik rolde om de 2 dagen, zodat er tijd was om te herstellen van de pijn, want het deed behoorlijk branden.

Dermaroller, microneedling

Deze foto laat zien hoe donker mijn litteken was. En ook zie je dat de naaldjes geen gatenkaas van je behandelde huid maken, het is echt allemaal op micro basis.

Na de microneedling

Het resultaat mag er zijn, ik ben er nog niet, maar hier ben ik al zo blij mee dat het mij moed geeft om door te rollen.

Ondertussen ben ik ook begonnen met mijn putjes in de benen en merk al wat verstrakking. Mijn gezicht heeft pas een behandeling in de salon gehad en nu ga ik mijn huid bijhouden met de gezichtsroller. Ik pak hiervoor ook de 0,5 mm daar ik een rijpe huid heb. Gelukkig had ik het face serum dat hiervoor bestemd is al in huis gehaald.

Meer informatie over Swiss Clinic?

Bezoek dan ook hun website, hier vind je ook alle prijzen van de thuissets!

 

Like
  Angela | ilovebudgetmakeup.nl
  24 Aug 2019
  9:03pm

  Dit zal ik zo graag willen proberen straks met de striae die ik nu heb opgelopen.
  Alleen het bedrag houdt me nog wat tegen, haha!

Laat een reactie achter!