Utsukusy-mask-tatjanas-review-blue-mud-hyalorunate-wheat-yustsome-1

Tatiana’s Sea Mud Mask

Vorig jaar (hahaha dat klink ver weg) won ik via de Facebook actie van Utsukusy Schoonheid een tweetal maskers.
Het Hyaluronzuur veil masker heb ik reeds gereviewd en ik was er voor mijn droge huid zeer over te spreken.
Vandaag duik ik het diepe in met een moddermaskertje uit de zee!

Utsukusy-mask-tatjanas-review-blue-mud-hyalorunate-wheat-yustsome-1

Voordat ik aan een masker begin lees ik eerst de gebruiksaanwijzing. Ik heb wel eens een vergissing gemaakt en daar moet je toch wel mee opletten weet ik nu.
Ik surf naar de website van Utsukusy Schoonheid waar je de maskers ook kunt kopen.

Gebruik van het modder maskerBreng het masker aan op de huid en laat de gevoelige huid rond de ogen en lippen vrij. Laat het masker 15 minuten intrekken en spoel het masker hierna af. Na het masker kan je je huid verzorgen zoals gewoonlijk, met hydrolaat, serum en crème. Dit masker blijft romig en zacht en zal niet uitharden, maar trekt grotendeels in de huid.

Ik kreeg als tip om er een gaatje met een speld in te prikken zodat ik langer van dit masker kon genieten. Echter ik scheurde ze van elkaar af en toen kwam er in 1 zakje een groter gat dan verwacht. Geen ramp ik verzin er wel iets op.

[ezcol_1half]Utsukusy-mask-tatjanas-review-blue-mud-hyalorunate-wheat-yustsome-4a[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Vooraf reinigde ik mijn huid wederom met de bijgeleverde Bejin facial cleanser en bracht het masker niet te ruim aan. Ik dacht dat moet ik even met belijd doen, want ik ben geneigd om meteen een heel zakje te smeren en aangezien ik er toch 4 a 5 keer mee kan doen, zou dat zonde zijn.
Het is heel goed te verwerken en begin meteen te tintelen. Ik dacht eerst, gaat dit wel goed, echter op de site lees ik dat dit vrij normaal is door de menthol die in het masker zit. Menthol heeft een verfrissende, verkoelende en samentrekkende werking op de huid.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Na een tijdje zie je het masker ‘verdwijnen’ ik lees ook op de site dat dit masker romig en zacht blijft en niet zal uitharden,grotendeels in de huid trekt.
Een hele andere gewaarwording, want je zou bijna denken dan trekt die viezigheid dus in mijn huid? Echter ik neem aan dat hier over nagedacht is en ben heel benieuwd of ik straks er wat van kan zien.

Wat beloofd Utsukusy Schoonheid?

Utsukusy Tatiana’s masker met natriumhyaluronaat verkregen met biofermentatie technologie. Heeft een hydraterende en regenererende werking op de huid. Bevat natuurlijke olierijke tarwekiemen, vitamine E, antioxidant en vetzuren zoals oliezuur en linoleenzuur wat beschermende en verzachtende eigenschappen heeft. Je huid wordt zijdezacht door het gebruik van dit frisse masker.

Mijn huid is wel toe aan wat verzachting en vooral rust. Het is zo onrustig de laatste tijd. En ik vermoed ook wel dat dit te maken heeft met ons weer, de verwarming aan en mijn hormoon huishouding. Dus ja een fijn masker zou even ‘wonderen’ kunnen doen.

Na 15 minuten was ik het masker er grondig af en kijk in de spiegel. Hmmmmm… niet slecht! Het voelt inderdaad heel zacht, donzig zelfs! En ook lijkt het wel alsof mijn huid minder rood is. Het vuur is eruit, dat kan natuurlijk komen door de verkoeling van menthol.

Utsukusy-mask-tatjanas-review-blue-mud-hyalorunate-wheat-yustsome-5

Jammer dat een maskertje niet blijvend is en na een paar dagen de huid weer terug keert in zijn oude staat. Gelukkig zit er genoeg in een sachet en kan ik wat vaker mijn huid even verkoelen en oppeppen!

En… ik vond een oplossing voor mijn te grote gaatje! Een afsluitbaar zakje, waar ik sieraden in verzend!

Conclusie: Voor de prijs van 6,50 krijg je in principe 10 maskertjes (ligt er aan hoe zuinig jij met het product omgaat) en dat is voor een behandeling dus 0,65 Met die gedachte kan ik wel stellen dat dit helemaal niet zo duur is! Zelfs budget! Waar koop je nog voor deze prijs zo’n kwalitatieve huidverzorging?

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

PS kan iemand mij vertellen waar nu het SEA vandaan komt?

INCI Lijst: AQUA/WATER, PARAFFINUM LIQUIDUM/MINERAL OIL, GLYCERYL STEARATE, KAOLIN, PARAFFIN, PET-100 STEARATE, GLYCERIN, HECTORITE, TRITICUM VULGARE GERM OIL.TRITICUM VUGARE (WHEAT) GERM OIL, SODIUM HYALURONATE, PHENOXYETHANOL, IMIDAZOLIDINYL UREA, POLYACRYLAMIDE, MENTHOL, C13-14 ISOPARAFFIN, BHT, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LAURETH-7, MAGNESIUM NITRATE, METHYLCHLOROLSOTHIAZOLINONE, MAGNESIUM CHLORIDE, METHYLLSOTHIAZOLINONE, ASCORBYL PALMITATE, CI77499, CI77007
Like
  Jeapiebel
  26 Jan 2017
  9:40am

  Dit klinkt weer heerlijk. De prijs is zeker over te spreken, maar de kwaliteit is wat belangrijker. Jammer dat het effect niet voor altijd is, maar gelukkig heb je het masker nog. 😉

  Gonny
  26 Jan 2017
  11:08am

  Dat zijn nog veel verwen momentjes als je er zo lang mee kan doen.
  Fijn!!!

  What you SEA is what you get? Hihi…

  Cindy
  26 Jan 2017
  1:41pm

  Als het met zee te maken heeft trekt het mijn aandacht heb al zoveel geweldige algen en dode zee maskers geprobeerd. Deze klinkt goed en niet duur,

Laat een reactie achter!