Troetelmomentje voor je nagels | budget

Help, mijn handen zijn zo droog. Help mijn nagels scheuren… help!
Ik hoor heel vaak dit soort kreten en wilde daar toch eens een artikel aan besteden.
Niet zo zeer om lekker betweterig mijn mening rond te strooien, maar ik zet een lekker low budget product in de spotlights wat ik nu zelf getest heb.

Hand- & nagelverzoging | by Cien

Wie had het ook al gespot bij de Lidl? Er stond opeens een doos met allemaal nagel verzorging uitgestald, gewoon midden op een pad. En niet eens bij de verzorging. Tssss, maar goed ik spotte het en moest even koekeloeren!

hand-en-nagelverzorging-nagels-lidl-cien-nagelolie-handscrub-vijl-buffen-remover-dip-yustsome-1

De prijzen liggen tussen de 1,99 en 2,99 in. Ik was vergeten om de kassabon mee te vragen, want ik heb ze meteen met de bloemkool, gehakt en kaas afgerekend!

Wat nam ik mee?

 1. Dip in Nail Polish remover
 2. Hand- & Nail scrub
 3. 3 in 1 Nail buffer
 4. Nagel olie

Als eerste gaan we de nagels maar eens schoonmaken. Ik had nog de glitter lak van NYX op mijn nagels en dit was natuurlijk het ultieme test moment voor een remover.
Deze remover is ACETON vrij. Toch is het raadzaam om hier niet met een wondje in te gaan, het bijt! Auw, mijn ervaring dus!

[ezcol_1half]hand-en-nagelverzorging-nagels-lidl-cien-nagelolie-handscrub-vijl-buffen-remover-dip-yustsome-6[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]hand-en-nagelverzorging-nagels-lidl-cien-nagelolie-handscrub-vijl-buffen-remover-dip-yustsome-7[/ezcol_1half_end]

Oeps, door de grove glitters in mijn lak maakte ik door de rond draaiende beweging mijn sponsje toch een beetje kapot. Het voelt ook erg zacht aan, wat ik bij andere dip-removers minder heb. Dus ik zou hier kunnen stellen dat de glitter proef mislukt is en je beter alleen ‘normale’ lak kunt gebruiken.

De nagels ondertussen met wat gedoe eindelijk vrij van gemaakt, maar je ziet natuurlijk overal glitters, dat je scheel kijkt als ze opeens op je neus zitten.

hand-en-nagelverzorging-nagels-lidl-cien-nagelolie-handscrub-vijl-buffen-remover-dip-yustsome-4

[ezcol_1half]hand-en-nagelverzorging-nagels-lidl-cien-nagelolie-handscrub-vijl-buffen-remover-dip-yustsome-8[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]hand-en-nagelverzorging-nagels-lidl-cien-nagelolie-handscrub-vijl-buffen-remover-dip-yustsome-9[/ezcol_1half_end]

Kijk dat ziet er wel heerlijk uit, maar ik moet wel erbij zeggen dat er parfum en alcohol in zit. Voor de rest zitten er natuurlijke scrubdeeltjes in gewonnen uit pitten van de Prunus Americana (pruim). De toevoeging van panthenol en glycerine maken het weer een verzorgend product. Mijn handen voelen lekker zacht aan.

Nadat ik mijn handen gescrubt heb ga ik aan de slag met de 3 in 1 Nail Buffer.

hand-en-nagelverzorging-nagels-lidl-cien-nagelolie-handscrub-vijl-buffen-remover-dip-yustsome-13

Als eerste reinig ik mijn nagels door er een klein laagje van af te buffen. Mijn nagels zijn niet in goede staat en zo zie je maar dat onder die prachtige lak ook bij mij het er rampzalig uit kan zien. Ik weet dat dit door af en toe te buffen en dan het met stap 2 weer glad te maken en met stap 3 het een glans te geven het een stuk beter uit gaat zien.

Ik heb ribbels en dat zal altijd zo blijven, dit gaat niet weg, stukje DNA. Hierdoor splijten mijn nagels dus verticaal. Ik heb vaak last van haakjes. Ik buf die dan weg of vijl er even een klein stukje af.

hand-en-nagelverzorging-nagels-lidl-cien-nagelolie-handscrub-vijl-buffen-remover-dip-yustsome-5

De nagelolie is dan de laatste stap om mijn nagels nog een kleine booste te geven. Elke dag olie helpt bij mij om ze niet hard, maar juist buigzaam te maken en toch stevig. Hoe droger je nagel, hoe eerder ze breken.

Een blad aan de boom krijg ook voeding en beweegt mee, zodra die voeding stopt valt het van de boom en is het broos.

[ezcol_1half]hand-en-nagelverzorging-nagels-lidl-cien-nagelolie-handscrub-vijl-buffen-remover-dip-yustsome-14[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]hand-en-nagelverzorging-nagels-lidl-cien-nagelolie-handscrub-vijl-buffen-remover-dip-yustsome-15[/ezcol_1half_end]

Na mijn ronde met de olie zien de nagels er weer een heel stuk beter uit. Ik laat de rest van de dag mijn nagels zo en lak er in de avond pas een basis op.

Mijn mening

Ik zal eerlijk zijn dat ik de remover niet meer zo snel zal kopen als de spons zo zacht is. De vijl is prima, echter ik heb betere buffer vijlen in mijn handen gehad. Ik had er twee meegenomen en ach het is handig om er 1 in de tas te hebben. De hand- & nail scrub vind ik lekker in gebruik en zal ik vaker gebruiken om droge velletjes van mijn handen te verwijderen.
De olie is prima! Die doet wel goed zijn werk. En gaf mijn nagelbed een heel lekker en zacht gevoel, mede door de abrikozenolie die erin verwerkt zit.

Kortom ik kan zeggen dat Lidl best een leuk budget merk heeft met Cien. En hoor dat de gezicht verzorging ook erg prettig is.
Heb jij al eens kennis gemaakt met Cien producten van de Lidl?

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

 

 

Like
  Jouvence
  22 Dec 2016
  7:00pm

  De hand & nail scrub lijkt me fijn! xx

  Bertine
  22 Dec 2016
  8:16pm

  Leuke review! Geheel toevallig heb ik vandaag deze scrub meegenomen! Ben benieuwd!

  Babs
  22 Dec 2016
  8:40pm

  Het moet niet gekker worden bij de LIDL.. midden op het gangpad zodat Sonja er gewoon over struikelt zowat..(ze wisten vast dat je er naartoe ging)
  Ik vind de scrub crème een goede vondst, de nagelolie ook, maar met mijn nepnagels nog niet nodig…

  jeapiebel
  22 Dec 2016
  8:51pm

  Je ziet het maar weer, het ene product is goed en de andere wat minder. Als ik wat leuk bij Lidl zie dan heb ik zelf ook de neiging om het mee te nemen naar huis om uit te proberen hoor. Zeker dat bedrag kunnen wij allemaal missen. Ze winnen ook erg vaak beste koper van de consumenten gids.” 🙂 Je hebt mooie nagels. Waren mijn nagels maar net zo lang en mooi. 😉

  Joyce
  23 Dec 2016
  4:21am

  Ik koop eigenlijk nooit dit soort producten bij de Lidl! Heb vaker goede dingen gehoord over hun make-up!

  Natasja
  27 Dec 2016
  11:23am

  Lekkere budgetprodukten! De scrub lijkt me heel fijn. Buffen doe ik zelden, daar zijn mijn nagels veel te dun voor.. Ze knappen er wel altijd mooi van op maar op de lange duur is het niet zo goed.

   YuStSoMe
   28 Dec 2016
   8:50pm

   Nee, ik buf met beleid!

  Evelien
  29 Dec 2016
  11:48pm

  Leuk hé zo’n Dip in Nail Polish remover, oftewel een wondjes detector, haha! Wel leuk deze budgetproof producten, LIDL doet het leuk zo. Die scrub lijkt me heerlijk vooral!

  Roxanne
  9 Jan 2017
  6:35pm

  Deze producten heb ik hier niet gespot! Of ik heb er langs gekeken…. De scrub lijkt me lekker, voor die velletjes die je er normaal van af zou plukken met wondjes als resultaat….

Laat een reactie achter!