Groene vingers, tuinieren, festival, colours, plantjes, kleuren, petunia, viooltjes, tuin, 1

Tuinieren | Heb jij groene vingers?

Na een roerige start is dan nu eindelijk écht de lente begonnen. Reden genoeg om weer hele dagen in de tuin te vertoeven. Maar een beetje tuinieren om er weer een gezellig plekje van te maken, lijkt niet besteed aan een kwart van de Nederlanders. In een onderzoek van Direct Research geeft namelijk 26% aan dat zij geen groene vingers hebben. Van deze mensen geeft 59% zelfs aan dat zij tuinieren helemaal niet leuk vinden. Tijd voor verandering. Tuinieren hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn, maar hoe creëer je dan wel een onderhoudsarme tuin die ook nog eens uitnodigend genoeg is voor een tuinfeestje?

-Advertorial-

Groene vingers, tuinieren, festival, colours, plantjes, kleuren, petunia, viooltjes, tuin, 1

Een feestje in de tuin

Een vrolijke tuin die de hele zomer meegaat, is heel makkelijk te creëeren. Een paar gezellige kleuren in de borders of in plantenpotten brengen de tuin weer tot leven. Voor iedereen die het een uitdaging vindt om leuke plantensoorten of kleuren met elkaar te combineren, zijn er handige perkgoedmixen zoals de vrolijke 12cm kweekpotjes van Festival Colours. Deze mixen zijn bijzonder, want ieder potje heeft drie verschillende soorten plantjes of kleuren. Kennis over verschillende soorten plantjes is dus niet nodig en succes is verzekerd. Het enige wat je hoeft te doen, is een favoriet uit te kiezen en even in te planten. Zo wordt tuinieren voor iedereen leuk!

Groene vingers, tuinieren, festival, colours, plantjes, kleuren, petunia, viooltjes, tuin, 1

Laat het schepje maar staan

Beschik je over een betegeld paradijs, zonder borders of perk? Dan zijn kant-en-klare schalen van Festival Colours een ideale uitkomst! Dit is een mooie verzameling aan plantjes en kleuren in een vrolijke schaal die je gemakkelijk op een tafel zet. Schiet het erbij in om de plantjes op tijd water te geven? Dat is ook geen excuus meer.

Dan kies je gewoon voor de handige opgeplante terras- of hangpotten met een waterreservoir. Het systeem zorgt ervoor dat de plantjes vochtig blijven bij droog weer, maar niet overstromen bij regenachtig weer. Het enige wat je hoeft te doen, is ze een mooi plekje te geven. Easy does it!

Groene vingers, tuinieren, festival, colours, plantjes, kleuren, petunia, viooltjes, tuin, 1


Vijf handige tips voor een gebrek-aan-groene-duim-tuin

  • Plant jouw gekozen mixen niet te ver uit elkaar en houd maximaal 30cm als maatstaf aan. Zo lijkt het perk lekker vol en is het een echt feestje in de tuin!
  • Houd de grond vochtig. Geef de plantjes daarom regelmatig water. Vergeet je nog weleens om de planten water te geven? Kies dan voor de Festival Colours mixjes in een handige Aqua Easy-pot.
  • Zie je een uitgebloeide bloem? Knip deze dan vooral af! Zo stimuleer je nieuwe groei van bloemen en kan je zo lang mogelijk genieten van jouw kleurrijke tuin.
  • Er wordt extra voeding toegevoegd aan de Festival Colour mixen, maar het helpt om eens in de twee weken wat plantenvoeding bij te geven.
  • Geef de plantjes een plek die half in de schaduw en half in de zon staat. Zo komen ze het beste tot hun recht.
Like
1

Laat een reactie achter!