Updating, EMDR, IEMT, trauma, mening, elk, fitness, bodybuilding, doel, blog,

Updating | doel | mening | IEMT

Ik heb besloten om een updating online te zetten, omdat ik toch wel even wat te melden heb. Afgelopen week was weer een pittige week en één met ups en downs.

[tx_heading style=”default” heading_text=”DOEL” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Mijn verjaardag komt in zicht en zo ook het doel waar ik naartoe gewerkt heb. Het was een lange strijd en ik vertel je hoe ik mij er nu bij voel.

Als ik 50 ben wil ik een bodybuilder zijn!

Dat riep ik een aantal jaar geleden. En toen moest ik aan de bak, want dat gaat niet vanzelf. Ik begon met 3x per week sporten, eerst zonder begeleiding, zomaar wat proberen.

Daarna, toen het resultaat er maar niet kwam ging ik bij FITVOOROP aan de slag. Een maand, kostte mij 100 euro en ik zou een bikini figuur krijgen. Okay, het was pittig, vooral het feit dat je veel zelf moest uitzoeken. Na een maand was ik inderdaad strakker, maar de maand daarna, totaal geen nazorg, was ik weer terug bij af.

Ik baalde want dat had ik toch liever anders gezien. Dus nam in een Personal Trainer in de arm. Dat was Janny Barents uit Venray. Ik betaalde destijds 29,95 per maand en kreeg een voedingsschema, trainingsschema en weegmomenten. Het ging super! En in juli 2017 was ik 66 kilo en had een 20% vetpercentage! Maar het was nog niet wat ik in gedachte had. Ik stopte en dacht ik ga wel weer terug in januari 2018.

Echter het was voor mij elke keer dat rijden naar Venray wat mij opbrak, hoe graag ik ook wilde, want er was niks mis met zijn manier van trainen. Gelukkig was de redding nabij en de sportschool waar ik nu train bood een uitkomst met hun eigen Personal Training BODYSHAPERSBAKEL.

Voor 35,00 (afgesproken prijs) train ik bij Rob, hij geeft en doet hetzelfde als Janny, alleen net iets anders. Bij Janny vlogen de kilo’s er in het begin af. Bij Rob liep ik eerst 3 maanden gefrustreerd rond, want er gebeurde niks! Echt… ik was even bang dat mijn lichaam kapot was. Toen besloot Rob om mijn lichaam een shock te geven, door wat drastische maatregelen en dat was de juiste zet!

Ik ben in 2 maanden 5 kilo kwijt en spiermassa erbij, vet eraf! Nog 4 kilo en 1% dan zou ik weer bij doel vorig jaar zijn… maar wil ik dat nog wel?

Ik heb door schade en schand moeten ondervinden dat mijn lichaam niet gebouwd is om op natuurlijke wijze een bodybuilder te worden. Als ik net zo als die ‘muscle’ dames eruit wil zien, moet ik aan de shit! En wil ik dat? Ik heb het nog wel overwogen, maar doe het niet.

Die dame die beweert dat je een six-pack in zes weken krijgt die liegt! Ja… het kan wel, maar dan moet je vooraf al bijna van Nature geen vet hebben! Het is niet voor iedereen haalbaar, het droomfiguur, soms moet je inzien dat de grens van jouw kunnen bereikt is. En wees trots op waar je bent gekomen!

Op 6 juni ga ik de foto maken, bodybuilder of niet… met mijn lijf, dat ook nog eens gebreken heeft, heb ik alles gegeven.


[tx_heading style=”default” heading_text=”MENING” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Ik kreeg recent iets onder ogen en het eerste wat ik dacht… dit kun je als blogger niet maken!

Een startend bedrijf heeft nog geen kapitaal om jou te betalen, maar wel een product aan te bieden? Als je daarop ingaat, ga je een samenwerking aan en dat is tweerichtingsverkeer. Nu bleef deze ondernemer met loze beloftes zitten! Ik moet hier even opkomen voor de bedrijven die dit ook hebben meegemaakt. Dit kan niet! Tevens was dit niet de eerste keer dat ik hoorde dat een blogger geen review over een product geschreven had en noch taal, noch teken aan dat bedrijf gaf.

Hoe zou jij het zelf vinden als iemand zomaar geld uit jouw beurs pakt?

Kijk, je kunt van een blogger niet verwachten dat het binnen een week online staat, maar samen wel een deadline afspreken of een testperiode.

Soms vergeet ik ook een product, dan is die in de kast beland achter iets anders, kan gebeuren. Als het bedrijf mij mailt zal ik daar ook eerlijk over zijn. Dat is toch het netste!

Soms heb ik zoveel skincare tegelijk dat ik het on-hold moet zetten. Maar gelukkig heb ik ook dames in mijn vriendenkring die graag meehelpen testen! Daar ben en blijf ik ook open in.

Samenwerking, het woord zegt het al.

Ik hoop voor bedrijven dat er een platform komt waar men dit soort klachten kwijt kan, want wij bloggers mogen wel openbaar klagen als een bedrijf ons niet netjes behandeld of nooit uitbetaald, van mij mag een bedrijf dat ook: gelijke monniken, gelijke kappen!

Wat is jouw gevoel hierover? 


[tx_heading style=”default” heading_text=”IEMT” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

EMDR of IEMT? Wat is het verschil?

IEMT werkt rechtstreeks met het gevoelssysteem. Vanuit een probleemgevoel in het heden begeleidt de coach de cliënt terug naar de eerste keer met dit gevoel. Dit alles zonder dat er wordt gedacht of gepraat over de oorzaak.

Het gevoel van de cliënt is leidend voor de sessie. De cliënt hoeft het gevoel zelfs niet eens een naam te geven. Als hij het maar kan voelen.

Er is geen uitgebreid vooronderzoek nodig, zoals bij EMDR. Het gevoelssysteem bepaalt welke herinneringen moeten worden verwerkt om het probleem op te lossen. Er hoeft niet te worden  gedacht of gepraat over de oorzaak.

IEMT gaat bij elk veranderd gevoel opnieuw de diepte in. Er passeren vaak meerdere herinneringen in een sessie.

Bron: https://www.iemt-training.nl/2017/05/19/is-verschil-emdr-en-iemt/

Ik heb beide uit noodzaak ervaren en ik kan stellen dat EMDR een hele heftige ervaring is geweest. Het voelde als drammen op dat ene stuk. Met heftige huilbuien en gevoelens die je eigenlijk niet meer wilt voelen, je zit in een strijd om te verwerken.

Bij IEMT vertel je wel waar je aan wilt werken, maar het hoeft niet in detail.

Foto is van Internet!

In mijn geval was dat deze keer het roeren in een kopje, kwark of wat dan ook. Het bleef mij triggeren, ik werd er zo agressief van en ik wilde hier vanaf. Als mijn man in de keuken staat en ik niet zie wat hij doet en alleen dingen hoor, zit ik vaak weer in mijn kindstuk!

Het roeren, totaal niet linkend met het trauma stuk, riep toch wel beelden op! Wat heeft roeren nu met misbruik te maken? Het klinkt raar, maar in mijn geval dus een handeling.

Ik besprak dit ook zo met mijn coach en we begonnen met de sessie. Wat geef je als cijfer bij dit gevoel? Uhm… een 7? Ik kon er niet goed bij komen, dat is niet erg, dan gaat de coach doorvragen over je gevoel. Uiteindelijk ga je linken leggen, in mij sessie was dat het thuis heftiger was dan bij iemand anders in huis. Want thuis was mijn veilige plek.

Uiteindelijk ging ik van een 9 (het heftige gevoel kon ik eindelijk oproepen) naar een zes. En ik moest uiteindelijk toch wel lachen om de idioterie van mijn jeugd. Dat volwassenen zulke stomme dingen doen alleen om genot, hebzucht en macht!

Ik ging naar huis en ik merkte dat de sessie er flink inhakte. Tot vandaag heb ik er nog ‘last van’. Je hersenen zijn aan het opnieuw programmeren en ik zit even in een syntax error! Komt goed, het heeft tijd nodig.

 

Like
  Marije
  28 May 2018
  4:40am

  Heftige week meis!

  Mooi dat je nu de progressie ziet in je lichaam.

  En dat bloggers verhaal .. tsja .. niet de eerste keer dat we dat horen en ik vind zeker dat er een platform mag komen waar dit soort dingen besproken kunnen worden. Het is geen eenrichtingsverkeer natuurlijk. Daarbij maak je afspraken en daar hoor je je aan te houden.

  Joyce
  28 May 2018
  9:25am

  Wat fijn dat je lichaam goch progressie doormaakt! Ik vind het knap op deze leeftijd. Zoiets valt niet altijd mee, dat zie je maar!

  Jeetje, wat heftig zo’n behandeling! Ik hoop dat de triggers snel minder worden!

  Je hebt gelijk hoor, een blogger moet gewoon zijn of haar afspraken nakomen! Tis gewoon een rotstreek van haar!

  ricardo
  28 May 2018
  11:48am

  Als je als blogger je afspraken niet na komt en een bedrijf heeft alles geprobeerd dan mag eem bedrijf dit van mij openbaar maken. Al is het maar om andere bedrijven/bloggers te waarschuwen. Kan ook echt niet dat je als blogger een samenwerking hebt en dan wel van de gratis producten geniet maar er niet de lasten bij wilt hebben. Je geeft ook andere bloggers een slechte naam en verpest het voor hen.

  Nancy
  28 May 2018
  7:15pm

  Dat is de reden dat veel buitenlandse bedrijven willen dat je eerst een wishlist post, dan hebben ze in ieder geval wat.

  Heftig allemaal hoor, ik weet nooit wat ik daarop moet zeggen, ik kan er niks op zeggen wat je beter gaat voelen.

   YuStSoMe
   28 May 2018
   7:24pm

   Ik heb nog nooit met een buitenlands bedrijf samengewerkt.

   Het stuk IEMT is nu in de reset en dat heeft even tijd nodig. Het voelt al een stuk beter, ben net niet geflipt! Dus het werkt!

  juliawaterreus
  28 May 2018
  8:43pm

  emdr heb ik ook gehad, iemt niet. Ik zal er eens naar kijken.

  Roxanne
  13 Jun 2018
  9:51pm

  Interessant IEMT, ik kende het nog niet

Laat een reactie achter!