Urtekram Soft Wild Rose voor gekleurd haar

Als je jouw haren regelmatig verft, dan wil je dat die mooi ingezette kleur natuurlijk zo lang mogelijk haar kleur behoud. Niet alle shampoos zijn geschikt voor gekleurd haar, er zijn er zelfs die funest zijn en je kleur eruit wassen!

Gekleurd haar wassen

Heb jij recent je haren laten kleuren bij de kapper? Of doe je het liever zelf… dan is het raadzaam om niet zomaar elke shampoo in je haar te gebruiken. Er zijn bepaalde shampoos die zelfs de kleur er sneller uit doen wassen dan je lief is. Zo staat de Anti-Roos Shampoo van een bekend merk er om bekend dat deze zeer geschikt is om bijvoorbeeld een kleurwassing er sneller uit te krijgen. Het risico dat je loopt is dat je haren daarna aanvoelen als stro.
Maar wij willen niet de kleur er snel uit en daarom moet je gekleurd haar met een mooie milde reiniger wassen en ook in conditie houden.

Een supermarkt Shampoo heeft vaak te veel harde reinigers in zich en kenmerken zich met op het label de welbekende letters te tonen SLS SLES. De Sulfaten zijn heel belastend voor je haar en hoofdhuid.

Hieronder deel ik met jullie een shampoo en conditioner die veel beter zijn voor jouw gekleurde haar.

gekleurd haar, urtekram, shampoo, conditioner, soft wild rose, blue sea kale, beetroot, extract, colour, preserve, beauty, review, beautysome, 1

Urtekram
Soft Wild Rose shampoo & Conditioner

Soft Wild Rose Shampoo bevat Blue Sea Kale dat boordevol vitaminen en mineralen zit waardoor het haar gezond en levendig blijft. Het reinigt en hydrateert op een natuurlijke manier. Daarnaast bevat dit product Beetroot Extract dat rijk is aan vezels, vitamine C, ijzer, calcium en silicea. Silicea is een sporenelement, een essentielel onderdeel van het bindweefsel van de huid en ondersteunt daardoor een goede conditie van de huid. Het versterkt er de bloedvaten en verbetert de bloedsomloop waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Tot slot is het rijk aan betaïne dat hydrateert en een kalmerend effect heeft

Gecertificeerd biologisch door Ecocert, volgens COSMOS Organic standaard.

Mijn eigen ervaring

Naast het feit dat deze producten een stuk vriendelijker zijn voor mijn haar en hoofdhuid, zie ik ook wel verschil met de andere producten die ik wel eens van een bekend budget Duits merk gebruik. De kleur blijft langer mooi en ook zie ik dat er meer glans te bekennen is. De droge punten zijn ook weg en dat na een flinke fiasco met mijn eigen kleuring.

Ook is de geur geweldig, maar niet te overheersend. Ik hou normaal niet zo van de geur van rozen, maar deze is niet te zoetig en past perfect bij het product.

Recent had ik een kleurspoeling gebruikt om het geel uit mijn haar te krijgen, echter het was zo sterk gepigmenteerd dat mijn haar groen werd. En dus nu moet ik opnieuw starten met het uit laten groeien naar een grijze look.

gekleurd haar, urtekram, shampoo, conditioner, soft wild rose, blue sea kale, beetroot, extract, colour, preserve, beauty, review, beautysome, 1

Mijn haar voordat ik een kleurspoeling in mijn haar deed…

Mijn nieuwe, herstelde kleur. En je ziet ook gelijk dat het meer glanst, nu ik deze Urtekram producten gebruik voor mijn gekleurd haar.

 

 

 

Like

Laat een reactie achter!