Roze, broek, high, waist, Primark, bloemen, shirt, hennes en Maurits, henm, fashion, mode, blog, beautysome

Vandaag 6 juni ben ik jarig | Nieuwe kleding

Op 6 juni 1968 kwam ik rond een uur of 8 in de ochtend ter wereld, samen met mijn zus. Ondanks dat ik een tweeling ben was mijn moeder een week over de uitgerekende datum en dus waren wij flinke dames met 6 pond mijn zus en ikzelf 4,9 pond.

Als je dan nagaat dat ik nu dus al weer 51 ben en dat zo helemaal niet voelt!

6 juni

6 juni is een belangrijke dag, ook in onze geschiedenis. Wist je dat in 1964 De Beatles twee concerten in de veilinghal geven in de Nederlandse plaats Blokker?

De geallieerde invasie op Frankrijk vond plaats op 6 juni 1944 onder de code naam ‘Operation Overlord’. De dag zou bekend worden onder de naam D-Day. D-Day staat voor decision, dat betekent letterlijk: ontschepingsdag.

De eerste foto’s worden in 1990 genomen buiten ons zonnestelsel door de ruimtesonde Voyager 1 en naar de aarde doorgestuurd. Op de foto’s zijn zes planeten, waaronder de aarde, te zien, op een afstand van zes miljard kilometer.

En natuurlijk dat ik geboren ben 😜… dat heeft in mijn omgeving ook voor genoeg opschudding gezorgd!

Nieuwe kleding

Als je jarig bent, dan is het bij ons traditie om dan nieuwe kleding aan te trekken. Dit jaar koos ik voor een keer heel iets anders. Een kleur die ik dus nooit zou gekozen hebben en nu voor het eerst durfde aan te trekken… poeder roze! En de broek heeft een hoge taille, eens kijken of dat staat met mijn vierkante bouw.

Roze, broek, high, waist, Primark, bloemen, shirt, hennes en Maurits, henm, fashion, mode, blog, beautysome

Ik combineer mijn poederroze broek van Primark met een zwart shirt en een paar pumps. Dit is voor mijn de eerste veilige stap in de lichte tinten.

Het mooiste is om je shirtje in de broek te dragen, zodat de band van de broek met details ook zichtbaar is.

Roze, broek, high, waist, Primark, bloemen, shirt, hennes en Maurits, henm, fashion, mode, blog, beautysome

 

Roze, broek, high, waist, Primark, bloemen, shirt, hennes en Maurits, henm, fashion, mode, blog, beautysome

Bij Primark moest ik tot grote schrik wel een grotere maar nemen, dit omdat ik dus bijna geen taille heb. Eigenlijk best jammer, want op de benen is het nu een pofbroek.

Zeg het met een bloemetje

Roze, broek, high, waist, Primark, bloemen, shirt, hennes en Maurits, henm, fashion, mode, blog, beautysome

Ik en bloemetjes? Dat komt ook zeer zelden voor. Echter dit shirtje geeft mij wel een zachtere uitdrukking. In de bloem zit minimaal het tintje roze dat ook in de broek zit en daarom vond ik het geschikt.

Roze, broek, high, waist, Primark, bloemen, shirt, hennes en Maurits, henm, fashion, mode, blog, beautysome

Dit keer koos ik voor een teenslipper onder de broek om het wat speelser te houden. En een ketting met groen, daar dit ook in het shirtje zit.

De frivole kapmouwtjes geven mijn behoorlijk brede schouders en armen een verzachtende look, nooit gedacht dat dit zou werken om mijn uitstraling zo veel vrouwelijker te maken.

En? Kan ik vaker dit dragen of zeg je ‘Sonja blijf maar bij zwart en donkere tinten’.

Helaas zijn de foto’s niet zo scherp, omdat mijn moeder erge last heeft van haar handen, de reuma speelt op.

Broek Primark 16,00 | Shirtjes van H&M per stuk 9,95


Winactie

Omdat ik jarig ben, trakteer ik op iets leuks… een oogschaduw palette! Dit palette heb ik zelf gekocht, omdat ik iets vanuit mij wilde geven. Dat doe ik aan mijn volgers, lezeressen en ieder die mijn blog een warm hart toedraagt.

Roze, broek, high, waist, Primark, bloemen, shirt, hennes en Maurits, henm, fashion, mode, blog, beautysome

Wat moet je doen? 

Niks bijzonders. Reageer op mijn blog (onder deze post) of Facebook met ‘Gefeliciteerd ouwe taart 😂’. Ook wel lachen dat anderen niet begrijpen wat er aan de hand is!

Ik trek op 13 juni een winnares uit de reacties! Je krijgt een persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd en gedichten zijn niet toegestaan en worden verwijderd!

Volg mij op Instagram

 

Je Naam
Like

20 reacties

 1. Van harte gefeliciteerd! Wij juni dames zijn gewoon tof en wat vind ik dat je echt jong er uit ziet vor je leeftijd. Whatever you’re doing, you are doing it right! 🤗 groetjes

 2. Nou zoiets zou ik nooit zeggen, dus doe ik dat ook niet tegen jou…
  In plaats daarvan feliciteer ik je op z’n Brabants:
  GEFELICITEERD!
  51? Ge zou ut nie zeggen! Ge ziet d’r goed uit vrouwke 🙂

 3. ‘Gefeliciteerd ouwe taart ’
  Je ziet er goed uit, erg mooie kleding, vooral de broek is erg mooi, poeder roze.
  🙂 🙂 Groetjes Anneliese de Waal

 4. Gefeliciteerd ouwe taart 😂’ (hoor wie het zegt)
  En de kleurkeuze is reuze (voor een ouwe taart dan hè.Zo lijk je net een jonge cupcake.

 5. Hiep hiep hoera!! Van harte gefeliciteerd Sonja!! Je ziet er stralend uit. Beide outfits staan je geweldig! Je broek vind ik ook erg mooi (kun je heel goed hebben zo’n hoge taille) en staat je super goed.

 6. Gefeliciteerd lieve Sonja!
  De kleur staat je geweldig en de shape of de broek met de hoge taille “breekt” je lichaamsbouw dus voor mij een mooie combi. Zeker vaker doen.
  Mooi mens met mooie kleertjes😘

Leuk dat je er was... een reactie op mijn artikel is erg fijn!