blogboot, marstyle, gotbag, gardena, starboard, amsterdam, recycle, plastic, varen, feestje, combisystem, hark, schop, bezem, kinder, rugzak, got bag

Varen met de blogboot door de Amsterdamse grachten

Afgelopen maandag had ik een hele leuke trip in het voorruitzicht… ik mocht namelijk mee met de blogboot. Een tripje georganiseerd door een andere blogster Marstyle.nl.
Al vroeg vertrok ik vanaf Duiven met de trein, want met de auto is het soms erg lastig om in Amsterdam te parkeren en ik ben er ook niet zo’n held in.

Blogboot met een goed doel

Om kwart voor 11 verzamelden zich nog een paar andere bloggers aan de kade om in te stappen bij rondvaart sloep of is het een boot van Starboard Amsterdam. Een privé boottocht door de Amsterdamse grachten is natuurlijk altijd een feestje! En heb je zelf iets te vieren dan kun je natuurlijk ook een boottocht Amsterdam zelf boeken, een keer wat anders, want voor versnaperingen en drankjes ben je bij hen ook aan het juiste adres.

Eenmaal aan boord werden wij door Marstyle.nl welkom geheten en kregen wij een korte uitleg met wat de bedoeling zou zijn van deze tocht. Natuurlijk ook fijn om te weten wie er nog meer op je boot zit en bleef een voorstel rondje niet uit. Het leuke was deze keer dat ik ook eens andere bloggers leerde kennen, dames die ik hiervoor nog nooit eerder gezien had.

blogboot, marstyle, gotbag, gardena, starboard, amsterdam, recycle, plastic, varen, feestje, combisystem, hark, schop, bezem, kinder, rugzak, got bag

De stuurman en zijn lieftallige dame die ons heel goed verzorgd hebben! Chapeau Amber en Maarten!

Plastic uit de oceaan recyclen… Got Bag!

Als eerste kreeg Pieter Valk het woord. Hij vertegenwoordigd het merk Got Bag, tassen gemaakt van gerycled plastic uit de oceaan. Hij liet ons diverse producten zien die Got Bag maakt. Superleuke kinderrugzakken, waarmee je de aarde een stukje mooier maakt voor onze mini mensjes!

blogboot, marstyle, gotbag, gardena, starboard, amsterdam, recycle, plastic, varen, feestje, combisystem, hark, schop, bezem, kinder, rugzak, got bag 6

Hoe krijg je garen uit plastic?

 • Een netwerk van 1.500 vissers aan de noordkust van Java, Indonesië zamelt oceaanplastic in als bijvangst. Het plastic wordt gereinigd en gesorteerd voordat het wordt verwerkt.
 • Het PET-gedeelte van de bijvangst wordt versnipperd tot korrels, terwijl alle andere soorten teruggewonnen plastic volgens de juiste recyclingketen worden weggegooid.
 • De pellets worden omgezet in een robuust garen en uiteindelijk in een polyesterweefsel, dat waterafstotend is dankzij een innovatieve BIO-PU-coating en de basis voor je GOT BAG.
 • Om onze CO2-voetafdruk zo laag mogelijk te houden, hebben we als vervoermiddel gekozen voor treinen naar Europa en schepen naar de VS. Ook werken we aan klimaat neutrale en CO2-compensatiemogelijkheden om de producten bij onze eindklanten te krijgen.
Een kleine samenvatting, waar ik in een ander artikel nog dieper op in zal gaan.

Gardena, tuinieren was nog nooit zo leuk!

Marguerita nam daarna het woord voor het bekende tuinmerk Gardena. Ze liet ons de nieuwste innovatie zien, de steel met verwisselbare hulpstukken. Het merk Garden denkt met ons mee, zo hebben ze nu een combisystem dat zorgt dat je schuurtje niet meer overvol raakt met allemaal tuingereedschap.

blogboot, marstyle, gotbag, gardena, starboard, amsterdam, recycle, plastic, varen, feestje, combisystem, hark, schop, bezem, kinder, rugzak, got bag

blogboot, marstyle, gotbag, gardena, starboat, amsterdam, recycle, plastic, varen, feestje, combisystem, hark, schop, bezem, kinder, rugzak, got bag

Het Combisystem is 1 steel, waar een bezem, een hark en zelfs een verticuteerboy aan vast kunt klikken!
Een aantal hulpstukken waren aanwezig op de blogboot en zo konden we kennismaken met het product. Ik was zelf razend enthousiast, omdat we zelf een nieuwe tuin hebben en een hele kleine schuur, waar ik zelf mijn bips niet kan keren en ga zeer zeker een nieuw combisystem invoeren in dit huishouden! Vooral die voegenkrabber… ideaal bij mijn tegeltuin!

In een ander bericht ga ik nog verder in op dit mooie systeem van Gardena!

Iets terugdoen voor de natuur… vissen naar plastic

Omdat we van Got Bag een hele mooie tas meekregen, leek het Marguerita en Pieter een goed idee om de grachten wat schoner te maken! Wij kregen allemaal een visnetje en werden door StarBoard naar plekjes gevaren met de blogboot waar divers vuilnis ronddobberde. Het werd een heuse competitie tussen ons dames en ook Pieter wist menig flesje, chips zak etc naar binnen te hengelen!
Een paar dames kregen zelfs applaus! Hoe leuk is dat… en ik zelf had natuurlijk ook de grootste lol! Want naast iets terugdoen voor de natuur is het superleuk om juist dat ene stukje plastic te pakken te krijgen!

blogboot, marstyle, gotbag, gardena, starboat, amsterdam, recycle, plastic, varen, feestje, combisystem, hark, schop, bezem, kinder, rugzak, got bag


Met een tevreden gevoel

Met een zeer tevreden gevoel moet ik zeggen ging ik weer terug naar huis… bepakt en bezakt, dat ook! We kregen voor ons blog natuurlijk allemaal iets moois mee en zodra alles compleet is, ik moet nog foto’s maken, zal ik jullie nog trakteren op 2 mooie artikelen!

1 item wil ik even laten zien, want chocolade kan natuurlijk niet te lang op zich laten wachten!

Chocoladebezorgd.nl  had nog een verrassing voor ons in petto en bleek er in de Got Bag een doosje vol heerlijkheden te zitten! Wow… wat zijn dit mooie bonbons zeg! Ik ga met mijn man vanavond een paar proberen… ik deel graag 🙂
blogboot, marstyle, gotbag, gardena, starboat, amsterdam, recycle, plastic, varen, feestje, combisystem, hark, schop, bezem, kinder, rugzak, got bag, chocoladebezorgd, chocolade, kopen, 1

Altijd leuk om cadeau te krijgen… maar ook om te geven natuurlijk! Kijk eens op hun website voor nog meer ideeën!


Nawoord…

Ik wil vooral Marstyle.nl bedanken voor de organisatie van de Blogboot. Het in contact brengen met Pieter Valk van Got Bag en ons de mooie nieuwe producten van Gardena te laten zien. En voor de heerlijke bonbons natuurlijk!

Volg jij deze lieve mensen ook al?

@marstyle78 @starboard.amsterdam @nieuwsvanalpha @gardena.nl @gotbag @pietervalk @kiddowz_blog @lodiblogt @papabloggernl @jansstories @mamasliefste @sparklesinside_jasmina @faithly.nl

 

Like
  Tessa
  1 Oct 2021
  3:12pm

  Zo te zien was het een erg gezellige dag!

  Marguerita
  7 Oct 2021
  2:15pm

  Wat een superleuk stuk geworden! We waren idd flink fanatiek bezig he, met dat rotzooi vissen. Dat applaus maakte het extra mooi, dan weet je ook waar je het voor doet: iedereen ziet de wereld graag een stukje schoner. Bij mij zijn de bonbons al op 😉 superlekker

Laat een reactie achter!