Mastiha-care-zon-bescherming-sunscreen-cream-mastiha-aloe-factor-spf-50-beauty-blog-yustsome-1

Verbrand je billen niet! Denk aan goede zon bescherming…

Wie zijn billen verbrand, moet op de blaren zitten!
Nu is dat een spreekwoord dat een hele andere betekenis heeft, echter het is wel zo dat het je eigen schuld is als straks je huid verbrand is en wellicht later meer kans is op huidkanker.
Wie daar over mee kan praten is mijn moeder…

Ik weet dat mijn moeder vroeger vaak verbrandde in de zon. Dan was ze weer vuurrood. Destijds smeerde je je wel in, maar de producten waren niet van die kwaliteit die er tegenwoordig is. Nu zitten er veel meer ‘echt beschermende’ grondstoffen in.
Mijn moeder kreeg een aantal jaren geleden plekjes op haar gezicht… deze liet ze onderzoeken en bleek toch kwaadaardig te zijn. Momenteel is ze al 5 keer onder het mes geweest om plekjes te laten wegnemen.

Recent werd ik wederom door mijn moeder gevraagd eens te kijken naar haar huid. Die zat vol met rode plekken en ze maakte zich zeer ongerust wat daar nu de oorzaak van kon zijn. Ze heeft tegenwoordig een goede zon bescherming, maar toch blijft je als huidkanker patiënt alert!
Ze gaat er volgende week mee naar de Dermatoloog.

Mastiha-care-zon-bescherming-sunscreen-cream-mastiha-aloe-factor-spf-50-beauty-blog-yustsome-2

Mastiha Care

Sunscreen cream with Mastiha & Aloe

Recent kreeg ik van Treez Cosmetics een zonnebrand toegestuurd. Ik was natuurlijk helemaal blij, omdat het een factor 50 betrof. Ik kom niet vaak in de zon, veel te bang om weer uitslag te krijgen, dat jeukt enorm. Dus ik zit met mooi weer binnen, nou ja vaak!

Mastiha-care-zon-bescherming-sunscreen-cream-mastiha-aloe-factor-spf-50-beauty-blog-yustsome-3

Wat schrijft Treez Cosmetics?

Een niet-vette zonnebrand crème SPF 50 met Mastiha & aloë vera met een bijzonder fijne textuur voor lichaam én gezicht.  Deze crème zorgt voor de bescherming van je huid tegen UVA- én UVB-straling. Het aloë vera extract versterkt de natuurlijke hydratatie van je huid. Daarbij geeft het een langdurig prettig en zijdezacht gevoel. De Vitamine E in deze crème zorgt voor een natuurlijke verdediging van je huidcellen.

Mastiha (spreek uit als “Masticha”) is 100% natuurlijk. Het is de hars van een boom die alleen groeit op het Griekse eiland Chios. Het wordt geoogst door inkepingen in de schors te maken waardoor de hars vrijkomt in de vorm van heldere “tranen” (kijk maar eens bovenaan op de homepage bij de foto van de boomschors). Behalve in onze producten wordt Mastiha ook gebruikt in farmaceutische toepassingen, dranken en voedsel.

Zonnebrand crème met Mastiha is vrij van minerale oliën en ethanolamine. Alle producten van MastihaCare zijn dermatologisch getest, bevatten geen parabenen en zijn niet op dieren getest.


Een weetje over Mastiha: Volgens recente klinische studies, heeft Chios Mastiha bewijs geleverd in de strijd tegen Helicobacter pylori (maagaandoening). Het levert een positieve bijdrage aan het voorkomen en behandelen van de symptomen van de ziekte van Crohn en vormt de natuurlijke manier om peptische aandoeningen te behandelen. Bron


[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Natuurlijk, zon bescherming!

Dat ik altijd een goede bescherming gebruik moge nu wel duidelijk zijn. Normaliter 1 van de huisarts, echter ik wil ook eens wat vaker andere producten testen, zodat ik niet afhankelijk ben van de apotheek.

Deze Mastiha Care is een goede crème, je verwacht een waterig goedje, maar dat is juist het tegenovergestelde. Ik was verrast dat de crime juist wat dikker was.
Het smeert zelfs ontzettend goed uit en ik heb een grote dot, pinda formaat, nodig om mijn arm in te smeren.
Gelijk ruik ik aan de crème, ja een dingetje van mijn… geuren! En ik ruik een echt ‘groene’ geur. niks geen bosviooltjes of roosjes, eerder een beetje muffig. Nee, ik ben niet negatief… het is niet vreselijk hoor! Het is ‘anders’.

Na het verdelen van de creme merk ik meteen dat het als een malle intrekt. Ik maak de foto’s in de zandbak bij onze speeltuin en ik had verwacht thuis te komen als mevrouw zandstorm, maar nee, het plakt niet. Een test met een veertje later die dag… die blijft ook niet plakken! Whoop!

Irritaties?

Nee, tot nu toe heb ik nog geen irritaties gehad. Ik ben gisteren (het was lekker weer buiten) ook even erop uit geweest met de man… in een lange rok en hemdje aan. Niet meteen het diepe in!
En ik moet zeggen dat ik erg blij ben dat ik in ieder geval nu met deze crème al wat meer naar buiten kan! Dus vandaag probeer ik een kortere rok of jurkje met blote benen!


Zonnebrand crème SPF 50 met Mastiha | Op voorraad | 150 ml 18,80

Heb je net als mij een zeer gevoelige huid, die snel op de zon reageert, dan kan ik je deze van harte aanbevelen!
Heb je echter een ergere vorm,d at je niet in zonlicht kan met je huid… dan raad ik je de site van You-UV aan. Zij zijn gespecialiseerd in producten om mensen te helpen met o.a. Lupus, Huidkanker, etc.

Dus… een gewaarschuwd mens telt altijd voor 2!

Like
  chucky1012
  26 May 2017
  5:52am

  Erg interessant artikel.
  Dit product ken ik niet.
  Ook heb ik een kijkje genomen op de website met speciale UV beschermende stoffen etc..
  Daar zal ik later nog eens rustig ver kijken.

  Xoxo

  Bianca
  26 May 2017
  6:06am

  Volgens mij ken ik dit merk nog helemaal niet, maar op warme/zomerse dagen smeer ik ons altijd sowieso extra goed in. Maar ook op dagen dat de zon niet zo krachtig lijkt (terwijl dat wel zo is) ben ik al aan het smeren x

   YuStSoMe
   26 May 2017
   6:53pm

   Goed bezig! ??

Laat een reactie achter!