Africa Organics, shampoo, conditioner, review, beautysome, fair trade, natuurlijk, haarverzorging,

Verwen je haren met Africa Organics

Africa Organics is een door EcoCert geaccrediteerde, 100% natuurlijke bad- en bodylijn die gebruikt maakt van krachtige, natuurlijke en biologische grondstoffen uit Afrika.

Africa Organics

Lief voor moeder Aarde…, beter voor jou

Het zou natuurlijk minder leuk zijn als Africa Organics niet zou proberen om iets baanbrekends te ontwikkelen: daarom streeft het merk een 100% natuurlijke origine na van de grondstoffen van alle producten, inclusief de haarverzorging. Gecerftificieerd biologisch spreekt natuurlijk voor zich. Verder moet een minimum van 5% van de grondstoffen afkomstig zijn uit Fair Trade, zodat daadwerkelijk een bijdrage wordt geleverd aan Afrikaanse gemeenschappen. Alle grondstoffen die niet geschikt zijn voor een gevoelige huid hebben het veld geruimd.

Bron: Africa Organics


 

Africa Organics, shampoo, conditioner, review, beautysome, fair trade, natuurlijk, haarverzorging

Mongongo shampoo

Mongongo-bomen groeien bijzonder goed in het diepe zand van de Kalahari-woestijn en kunnen jarenlange periodes van droogte doorstaan. We gebruiken de geperste olie uit de zaden.

Deze shampoo is geschikt voor gekleurd haar, omdat het eleostearine bevat dat onder invloed van UV-licht een beschermende film vormt over elke haar.

Africa Organics, shampoo, conditioner, mongongo, kalahari, review, beautysome, fair trade, natuurlijk, haarverzorging,
Mongongo Conditioner

Bevat Mongongo-olie als natuurlijke bescherming. Deze olie vormt een beschermend laagje om je haar te beschermen tegen UV-invloeden, zónder dat het je haar vettig laat aanvoelen.

Zoals ook bij alle andere Africa Organics conditioners bevat de Mongongo Conditioner géén synthetische ingrediënten.

Africa Organics, shampoo, conditioner, review, beautysome, fair trade, natuurlijk, haarverzorging,

De formules zijn 100% natuurlijk, uiterst mild voor haar en hoofdhuid en bevatten geen conserveringsmiddelen. Omdat de shampoos en conditioners geen siliconen en synthetische polymeren bevatten, schuimen zij minder intensief dan we gewend zijn. Het kost ook iets langer om de textuur uit te spoelen, maar het effect op de kwaliteit van het haar en de gezondheid van de hoofdhuid zijn verbluffend!

In de test

De producten zijn beide erg fijn in gebruik, ook de tubes zijn lekker groot 🤗 en staan nog eens leuk in je badkamer.

Omdat ik gekleurd haar heb is de keuze voor de Africa Organics  Mongongo lijn natuurlijk de beste keuze. Ook ideaal als je grijs haar hebt, de gele kleuring is dan stukken minder.

Het is een natuurlijk product en vaak is men een hoop schuim gewend, gelukkig gebruik ik zelf al jaren natuurlijke producten en was er bekend mee. De conditioner is inderdaad even wennen, maar het voelt echt heerlijk aan.

Verkoop

De producten zijn online te koop of via fysieke shops.

 

 

Like

Laat een reactie achter!