FEMINELLE, vagina, wash, wassen, PH, waarde, jeuk, geur, blog, review, yustsome, Oriflame, Bianca, sietsma

Verzorging voor intieme delen

Let’s talk about that… hoe reinig jij jouw intieme plekje?

Gewoon met zeep! Dat zou mijn antwoord geweest zijn. Zeep is zeep, wat boeit dat nou.

De vagina is een van onze meest kwetsbare delen van het lichaam. Vanuit de natuur is daar een speciaal zuur voor dat alles in balans houd. Toch krijgen sommige vrouwen last van afscheiding, nare geurtjes en zelfs jeuk.

Een verstoorde zuurgraad

In de vagina wordt een melkzuur aangemaakt. Daardoor is de huid bij de vagina zuurder dan op andere plekken van het lichaam. Deze zuurgraad beschermt tegen alle mogelijke invloeden van buitenaf. Helaas kan het dus voorkomen dat deze uit balans is.

Hoe zit dat dan?

Als de natuurlijke balans van de vagina is aangetast, kan dat tot infecties leiden. Met een pH-waarde geven we aan hoe zuur zoiets is. Rondom de vagina ligt de pH-waarde rond 5,2, dat is bij iedere vrouw een beetje anders.

Op de rest van je lichaam zit deze pH-waarde vaak rond 7. Was je dus met gewone zeep, die ook een PH van 7 heeft, dan verstoor je de zuurgraad.

Andere veroorzakers van een veranderde zuurgraad zijn:

 • synthetisch ondergoed
 • strakke kleding
 • achtergebleven menstruatiebloed
 • (te lang gebruik van) inlegkruisjes
 • verminderde weerstand
 • stress en vermoeidheid
 • sperma en speeksel
 • zwangerschap/overgang

Wassen met gewone zeep is dus uit den boze. In plaats daarvan kun je je wassen met lauw water. Ook kun je een speciale wasemulsie gebruiken. Deze heeft namelijk dezelfde zuurgraad als de vagina. Was altijd van voor naar achteren en gebruik een schoon washandje.

[tx_heading style=”default” heading_text=”FEMINELLE | Comforting Intimate Wash

” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

FEMINELLE, vagina, wash, wassen, PH, waarde, jeuk, geur, blog, review, yustsome

Voel je de hele dag fris en vol zelfvertrouwen met deze milde, pH-neutrale dagelijkse wash met verzorgend orchideebloemextract en een verfrissende, vrouwelijke geur. Speciaal samengesteld met melkzuur en toegevoegde vitaminen om het natuurlijk evenwicht van je intieme zone te behouden. Dermatologisch, gynaecologisch en allergeen getest. Mild genoeg voor dagelijks gebruik.

Ook verkrijgbaar in: Aloë Vera, Rozenwater en Kamille.

FEMINELLE, vagina, wash, wassen, PH, waarde, jeuk, geur, blog, review, yustsome, Oriflame, Bianca, sietsma

Ik pomp een beetje op een nat washandje en maak hiermee mijn vagina schoon. Wat ik vroeger dus met zeep deed! En nu ik van mijn eigenwijze paadje af ben gegaan wil ik niks anders meer. Wat ik vooral gemerkt heb is het zuur ruiken… je kent dat wel, dat je jezelf de hele dag ruikt. Wellicht is het iets nieuws voor je, maar ik zelf heb er in mijn jeugd echt veel last van gehad. Nu ik in de overgang ben, lijkt het weer terug te komen… echter ik kan het beperken door mij met deze intimate wash te wassen.

De geur van de wash is niet overdreven, niet dat als je loopt er een parfum geur onder je rokje vandaan komt. Het is echt precies goed. Je hebt echt maar 1 pompje nodig, ik was de eerste keren wat enthousiast, alsof mijn vagina de wasstraat bij de Esso in moest.

Wat zijn de ingrediënten!

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCO-GLUCOSIDE, SODIUM CHLORIDE, LAURYL GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, SODIUM BENZOATE, LACTIC ACID, CITRIC ACID, DMDM HYDANTOIN, POLYQUATERNIUM-67, PARFUM, GLYCERIN, SODIUM LACTATE, CYMBIDIUM GRANDIFLORUM FLOWER EXTRACT, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, POTASSIUM SORBATE, TOCOPHEROL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE

Ik vind het jammer dat Parfum nog best hoog in de lijst staat, dat zorgt vaak ook voor een verstoring. En verder hoor ik al wat dames mopperen… er zit SLS in! Nee, dit is SLES de iets mindere irriterende vorm, vaak merk je hier niets van. Ben je nou ook zo’n consument die van alles geen kaas gegeten heeft, lees dan eens dit artikel [otw_shortcode_button href=”https://www.cosmopolitan.com/nl/beauty/advice/a148133/dit-moet-je-weten-over-de-ingredienten-in-jouw-cosmetica/” size=”medium” icon_type=”general foundicon-settings” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-pink”]wat zit er in mijn shampoo?[/otw_shortcode_button]

[tx_heading style=”default” heading_text=”Waar te koop?” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Bij jouw Oriflame dame (op facebook doen veel dames ook leuke acties organiseren, dus tip om jouw consulente te zoeken) of via de website, kijk dan in de brochure voor leuke aanbiedingen!

[otw_shortcode_button href=”https://nl.oriflame.com/” size=”medium” icon_type=”general foundicon-heart” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-pink” target=”_blank”]Oriflame.nl[/otw_shortcode_button]

FEMINELLE, vagina, wash, wassen, PH, waarde, jeuk, geur, blog, review, yustsome, Oriflame, Bianca, sietsma

Like
  Nancy Baten
  25 Jul 2018
  6:27am

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nooit wat snap van die reclames van vaginale schimmels! Waar hebben ze t over! Ik gebruik mijn hele leven al zeep en heb nooit ergens last van. Ik heb ook nog nooit een reclame gezien van een man die last heeft van jeuk!😂😂😂

  Jessica J.
  25 Jul 2018
  7:03am

  Over sodium laureth sulphate mopper ik evenzeer, hoor. En vooral omdat het zo torenhoog op de ingrediëntenlijst staat … Ik was mijn vagina gewoon met water, want dat is nog steeds het beste.

  Bianca
  26 Jul 2018
  8:39am

  Ik gebruik het liefste gewoon water en anders een beetje zeep/douchegel (doe dit al jaren en nooit ergens last van gehad) x

Laat een reactie achter!