Vitamine C | voor huid en haar

— ADVERTORIAL —

Einde van de droge en schilferige (hoofd-)huid

De huid is het huis van je lichaam. Net als een huis beschermt het je tegen invloeden van buitenaf. Bovendien speelt de huid een belangrijke rol bij de regulering van je lichaamstemperatuur.  Hoewel je jouw huid waarschijnlijk met tender loving care verzorgt,  kun je last hebben van een droge of schilferige huid.

Waarom droogt de huid uit?

Niet iedereen is even gevoelig voor een droge en schilferige huid. Huidskleur en erfelijke aanleg spelen een rol, net als omgevingsfactoren (denk aan kunstmatige warmte en blootstelling aan vrije radicalen) en de manier waarop je jouw huid verzorgt. Zo verwijder je met elke wasbeurt niet alleen vuil, maar ook de vetachtige lipiden die de huidbarrière vormen. Ook lang en heet baden of douchen en het gebruik van sterke zeepsoorten, tasten de lipiden aan. Hoewel je sommige oorzaken kunt wegnemen of de invloed kunt beperken, geldt dat niet voor één van de belangrijkste: het natuurlijke verouderingsproces.

Hoe ouder de huid, hoe droger

Als de huid ouder wordt, daalt niet alleen de productie van lipiden, maar neemt ook het vermogen om collageen aan te maken af. Dit begint al rond je vijfentwintigste! Collageen is een hoofdbestanddeel van het bindweefsel van de huid. Als er minder collageen wordt aangemaakt, wordt je huid slapper en droger. We proberen dat weg te smeren met allerlei crèmes en maskertjes, maar vaak werkt dat niet voldoende. Dat wil niet zeggen dat crèmes en maskertjes zinloos zijn, want ze vormen een beschermlaagje dat de droge huid extra goed kan gebruiken. Ook bestaan er stoffen die de collageenproductie aantoonbaar stimuleren. De meest effectieve is waarschijnlijk vitamine C.

Vitaminekuur voor de droge en schilferige huid

Dat vitamine C de collageenproductie stimuleert, is goed nieuws. Maar hoe voorzie je jouw droge of schilferige huid van die vitamine? Vitamine C rijke voeding eten, heeft helaas weinig effect, omdat maar zo’n 7 % de huid bereikt. Het is dan ook veel effectiever om vitamine C direct op de huid aan te brengen. Het vervelende is alleen dat vitamine C zo vluchtig is, dat het ‘in de buitenlucht’ razendsnel afbreekt. Toch is er nu een oplossing, want Vitabrid heeft een manier gevonden om de werking van vitamine C aanzienlijk te verlengen. Door vitamine C te verrijken met mineralen, behoudt het twaalf uur zijn kracht. En stimuleert het dus twaalf uur lang de productie van collageen.


Waarom Vitabrid?

Vitamine C is een antioxidant die oxidatieve schade remt, de opname van ijzer bevordert en de weerstand op peil houdt. Vitamine C stimuleert ook de collageenproductie van de huid, met alle voordelen (herstel vochtbalans, verminderen ouderdomsverschijnselen) van dien. Uit recent onderzoek, gepubliceerd in Science1, blijkt dat collageengebrek bovendien een (grote) rol speelt bij haaruitval. Het ‘bijslikken’ van vitamine C helpt onvoldoende, omdat vitamine C de huid moeilijk bereikt1. En in crèmes, tonics (et cetera) is het nauwelijks te verwerken, aangezien de werking snel afneemt bij blootstelling aan de lucht. De vraag is dan ook hoe vitamine C effectief op de huid zijn werk kan doen.

Wat is Vitabrid?

Vitabrid is het antwoord op die vraag en bestaat uit producten voor de verzorging en het herstel van de huid en de haargroei. Het hoofdbestanddeel is Vitabrid CG, mineraal verrijkte vitamine C met een unieke eigenschap: stabiliteit. In tegenstelling tot onbehandelde vitamine C, behoudt het zijn werking twaalf uur, ook op de (hoofd-)huid. Vitabrid CG is door meerdere onafhankelijke instituten erkend als een innovatieve2 en veilige technologie3.

Hoe werkt Vitabrid?

Vitabrid producten worden op de (hoofd-)huid aangebracht. Daar wordt de collageenproductie tot twaalf uur lang door vitamine C gestimuleerd.

 

Waar is Vitabrid voor bedoeld?

 • Afremmen van kaalheid/haaruitval bij mannen én vrouwen
 • Stimuleren van de hoofdhaargroei bij mannen en vrouwen
 • Herstellen van de vochtbalans van de huid
 • Verminderen van huidverouderingsklachten, zoals rimpels en vlekjes
 • Draagt bij aan het verminderen of voorkomen van littekenvorming

Wat is Vitabrid niet?

Vitabrid is geen vervanging voor medische behandelingen. Wel kan het een bijdrage leveren aan het natuurlijke herstelproces van de huid.

 

Het Vitabrid productportfolio:

 • Vitabrid HAIR: poeder en tonic voor herstel haargroei
 • Vitabrid SKIN: aanvullen met wat het is
 • Vitabrid MASK: 20 minuten directe voeding van Vitamine C (Q4, 2017)
 • Vitabrid SHAMPOO: voor dagelijks gebruik en herstel van het collageen (Q4, 2017)

Meer informatie (Engels) over de producten vind je in deze pdf


1 Slechts 7 % van alle vitamine C die we met ons voedsel binnenkrijgen, bereikt via de bloedvaten de huid
2 Eén van de meest innovatieve technologieën volgens Materials Research Society (MRS) en Chemical & Engineering News (C&EN). Gepubliceerd in ‘Nature’ en ‘Angewandte Chemie’.
3 De veiligheid is erkend door de Personal Care Product Council (PCPC) en het Korean Testing and Research Institute (KTR). Vitabrid CG is opgenomen in de International Cosmetic Ingredient Directory (ICID).

Ik kreeg van Vitabrid een tester om het product eens van dichtbij te bekijken. Omdat Vitabrid nog een nieuw bedrijf is, was het niet mogelijk om een volledige set toe te sturen. Ik heb daar wel begrip voor en vind het niet erg om wat energie in een artikel te steken en daarbij het bedrijf wat in een zonnetje te zetten!

Natuurlijk kan ik aan de hand van deze tester geen review neerzetten hoe het gewerkt heeft na een aantal weken, maar een eerste kennismaking is vaak ook al erg prettig.

Hoe werkt de Vitabrid Vitamine C Face Powder?

Gebruiksvoorschriften:

 1. Schud het flesje lichtjes, net vóór het aanbrengen.
 2. Doseer een kleine hoeveelheid poeder in je handpalm door tweemaal op het flesje te tikken.
 3. Meng het poeder met de juiste hoeveelheid van uw crème of lotion.
 4. Breng het mengsel aan op het schone gezicht en hals.

[ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter]Vitabrid-C-12h-vitamine-c-skincare-huidverzorging-gezonde-huid-yustsome-3[/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end][/ezcol_1quarter_end]

Ik weet nog dat ik het artikel bij CURVACIOUS las en het maar heel eng vond om een poeder toe te voegen aan je dagcrème… echter hoe kan je je vergissen, niks engs aan en het geeft je gezicht toch wel een oppepper. Ik had geen last van irritaties en bij mij heb ik geen tinteling gevoeld.

Zoals Curvacious het zo mooi omschrijft : “Ik ben persoonlijk echt een voorstander van skincare op deze manier: goede en milde basisproducten om te reinigen, een exfoliant en een goede basis moisturizer die je in combinatie met verschillende boosters zoals dit product kan mengen zodat je steeds je huid kan geven wat het op dat moment nodig heeft. Ik merk dat ik zo echt meer uit mijn skincare haal en dat mijn huid er goed op reageert!”

Lees even haar volledige artikel!

 

Like
  Jolanda
  21 Mar 2017
  9:50am

  Oeh deze moet ik ook nog testen ja! Ik heb hetzelfde als jij, ook wat gek om het poeder te vermengen met een crème…haha

  Joyce
  21 Mar 2017
  1:13pm

  Klinkt super! Zelf heb ik een hele erge droge huid! Fijn dat het geen irritaties geeft!

  chucky1012
  23 Mar 2017
  7:14am

  Hier ben ik zeer benieuwd naar…..
  Ik had weleens last gelast gehad van schilfers op mijn hoodf en mijn haren vielen zoveel uit.

Laat een reactie achter!