Beautytrends, Foreo, skincare,skin, huidverzorging, 2020, cbd, huid, nieuws

Waar let ik op bij de keuze aan anti-age huidverzorging

Nu ik de 50 reeds gepasseerd ben en steeds vaker in de spiegel zie dat mijn huid aan het veranderen is, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar wat je gaat gebruiken voor de rijpere huid. In mijn blogs laat ik regelmatig producten zien die daarbij aansluiten en ik ook echt daadwerkelijk getest heb. Toch kan ik niet alle huidverzorging de Revu laten passeren en vandaar deze blogpost met nog meer aandacht naar anti-age producten.

 

Anti-Age huidverzorging

Het klinkt eigenlijk niet goed, anti-Age, alsof het verboden is om ouder te worden. Nu kan ik mij wel voorstellen dat deze benaming nog stamt uit een tijd dat ouder worden gezien werd als iets negatiefs, terwijl in de hedendaagse tijd er steeds meer vrouwen opkomen voor het positief neerzetten van de ouder wordende vrouw (en man).

huid

Welke producten kunnen de huid helpen om zo mooi mogelijk ouder te worden?

Ten eerste is het nu hip om overal hyaluronzuur in te gebruiken, het is dan ook iets wat heel goed is voor je huid. Kan er wel pro’s en no’s tegenin gaan gooien, maar bij mij helpt het als een tierelier! Hyaluronzuur is nou eenmaal een Boost voor je rijpere huid, omdat de vochthuishouding afneemt in je verouderingsproces (anti-age) en daardoor volume verlies ontstaat.

Ten tweede is collageen een hele goede om toe te voegen aan een creme, nou ja het eiwit dat ervoor zorgt dat je huid haar elasticiteit behoudt.

En als laatste kan ik nog toevoegen dat een vitamine C erg belangrijk is voor het aanmaken van die bewuste collageen.

 

Wat past bij jouw huidtype?

 

Omdat er natuurlijk heel veel te koop is in Beautyland, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Ik kan mij dat zo goed voorstellen. Want welk huidtype heb je? Hoe reageert je huid op bepaalde stoffen? Allemaal vraagtekens, maar je kunt dat heel goed testen.

Herken je huid:
 • Een droge huid heeft vaak kenmerken als schilfers, fijne lijntjes en rode vlekjes.
 • Normale huid is gekenmerkt door fijne poriën, glimt niet en toont en gezonde uitstraling.
 • Vette huid is een huid met juist veel grove poriën, glimt en heeft veel onregelmatigheden als puistjes.
 • Gevoelige huid is een dunne huid die snel reageert op prikkels en ook beschermt moet worden in de zon.
 • Gecombineerde huid is een huid die van veel huidtypes iets bezit. En dient dan ook op de droge plekken met een creme behandeld te worden die daarvoor bestemd is en op de vettige plekken met een andere verzorging.

huidtypes

Zelf testen?

Je kunt op een eenvoudige manier een testje bij jezelf doen. Neem een tissue en druk op verschillende plaatsen op de huid. Blijft het plakken en blijft er een vetlaagje achter, dan is er sprake van een vette huid. Is dit niet het geval, dan gaat het om een normale huid. Bij een droge huid kunnen er huidschilfers op het doekje achterblijven.

 

Favoriete keuzes voor de rijpere huid

Voor mij sprong er 1 crème echt uit tijdens mijn zoektocht naar een crème die mijn huid kalmeert, maar ook beschermt. En dat is geworden de Lancome Hydra Zen. Deze is geschikt voor alle huidtypes en heeft ook nog eens een SPF 15 factor.

hydra, zen, lancome, douglas, shoppen, huidverzorging, ant-age, ouder, 50 plus

Dan zag ik deze collageen booster voorbij komen die mij ook erg aansprak door het feit dat het een masker is dat je gebruikt om je huid een flinke oppepper te geven. Dit masker van Mario Bodescu is meerdere malen te gebruiken en geschikt voor de gecombineerde, droge en vochtarme huid.

Mario, badescu, collageen, masker, huid, anti-age, douglas

En dan deze knaller van The Ordinary, ja dit merk heeft mij echt veroverd en ik moet zeggen mede door de betaalbaarheid is het een merk dat je gewoon een keer moet proberen en wat dacht je dan van dit serum, deze alles kunner krijgt dan ook niet voor niets de mooie naam Buffet Serum.

the ordinary, buffet, serum, huid, verbetering, ouder, 50 plus


Je shopt al deze heerlijke producten bij Douglas.nl via de webshop of winkel.


Heb jij nog tips? Je mag natuurlijk altijd jouw favoriet in de comments benoemen!

 

Take care of your skin and yourself!

Liefs Sonja

 

Like
  Jolanda
  20 Mar 2020
  8:20am

  Wat een fijn informatief artikel!!

Laat een reactie achter!