Waar moet een nieuwe smartphone aan voldoen?

Heb jij dat ook dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien? En dan doel ik op het kopen van een smartphone er is zoveel keuze de laatste tijd, dat maakt het vooral voor de wat oudere generatie een stuk moeilijker.

Smartphone keuzes

Laatst moest ik voor mijn pa een smartphone uitkiezen en met een bepaald budget en wat eisen die hij toch wel had, ging ik voor hem aan de slag.
Het is makkelijk als je een lijstje maakt, waaraan je nieuwe smartphone aan moet voldoen.

Denk hierbij eens aan:

  • MERK: Iedereen heeft wel een voorkeur, je hebt Apple en Android liefhebbers
  • SCHERM: Welke resolutie en afmeting is wenselijk
  • CAMERA: Ga je jouw smartphone ook gebruiken als camera voor je dagelijkse kiekjes?
  • OPLADEN: Hoe lang gaat de batterij mee bij normaal gebruik.

Deze 4 punten vindt ik persoonlijk de allerbelangrijkste als het gaat om het kiezen van een nieuwe smartphone.

Natuurlijk kun je jouw lijst nog uitbreiden met andere punten… want tegenwoordig zit er zoveel op dat het niet ongebruikelijk is dat je meer wilt dan alleen maar telefoneren! Zo zijn er nog diverse apps die je wellicht erop wilt hebben, fotobewerking, instagram, navigatie of wil je er ook nog een screenprotector of oortjes bij hebben?

Ga je alle leuke apps ook echt gebruiken?

Heel leuk al die snufjes, maar ga je ze ook gebruiken? Nu hoef ik dat aan een jonge dame of heer niet te vragen. Ben je boven een bepaalde leeftijd, dan kan ik mij voorstellen dat je aan alles niet meer mee wilt doen.
Dus overleg altijd even met elkaar wat je gaat doen met je smartphone.
Nu dachten wij dat mijn pa de meest simpele versie smartphone wilde hebben, maar hij koos er toch voor om eens een te nemen met wat meer mogelijkheden.

Sim-only of abonnement?

En dan ga je online zoeken naar diverse deals, want dat is ook een kunst om de meest gunstige prijs te vinden. Mijn tip is om te kijken naar een losse telefoon met een sim-only abonnement. Vaak is dit gunstiger en zit je niet meteen aan een contract vast, want wellicht is iemand na een tijdje al uitgekeken op de telefoon of blijkt het toch niet de juiste keuze te zijn geweest. Een losse telefoon is dan veel makkelijker door te verkopen.

Keuze gemaakt?

En dan heb je eindelijk je keuze gemaakt… nu wist ik dat ik mijn pa natuurlijk moest helpen met het installeren en het aanvragen van zijn Sim-only. En ook moest er een hoesje voor de telefoon komen. Vooral de wat oudere mens heeft hier niet zoveel kaas van gegeten en ik ben blij dat ik hun hiermee kan ondersteunen!

Blij…

Helemaal in zijn sas is hij nu en sterker nog, voorheen gebruikte hij zijn telefoon nooit en vandaag de dag koopt hij er zelfs een koptelefoon bij met bluetooth en heeft hij zelfs Netflix erop gezet en Spotify (om klassieke muziek te luisteren). Ik heb mijn pa dus heel blij gemaakt om samen er even voor te gaan zitten en zijn wensen uit te voeren!

Like
1

Laat een reactie achter!