Warme voeten met Blom Wol pantoffels

Ook al is de zomer in aantocht ik hou van warme voeten. En dus loop ik graag in een paar pantoffels rond. Mijn man had van zijn werk al een paar prachtige slippers gekregen, maar ik zocht ook nog iets met een schapenvachtje en kwam terecht bij Blom Wol.

Blom Wol handgemaakte pantoffels
voor hem en haar

Waarom je voor warme, wollen sloffen zou moeten kiezen… omdat wol een natuurlijk materiaal is dat de eigenschap heeft om ventilerend en warmte regulerend te werken. Zo krijg je geen zweetvoeten, ook niet in de zomer als jij je warme sloffen van Blom Wol wilt dragen.

Dit komt doordat de ruimte tussen de wolvezels stilstaande lucht bevatten. Daar komt bij dat schapenwol door haar schapenwolvet “lanoline” ook nog eens bacterie werend, vuilafstotend en zelfreinigend werkt. Een win win situatie bij mensen die last hebben van riekende voeten!

Handgemaakt

Deze traditionele Poolse pantoffels, van gekleurd lams-leer zijn afgewerkt met een bies. De zool is gemaakt van dik rundleer. De binnenzool is gemaakt van 100% schapenwol.

De mooie ronde bies is met de hand genaaid met een decoratief stiksel, ook wel de Festonsteek genaamd.

Heb jij wel eens een zwetend schaap gezien?
Wol, sloffen, pantoffels, dames, heren, animalprint, Blom wol, handgemaakt, schapen, leer, wanten, vacht, yustsome,
Ik hou van dierenprintjes en deze Blom Wol sloffen zijn dan ook echt een Sonja dingetje!

Schapenwol

Als ik een schapenwollen trui aantrek krijg ik altijd direct niesbuien. Ik had bij de pantoffels van Blom Wol daar niet eens over nagedacht… maar weet je, ik draag ze nu al een paar dagen en ik heb totaal nergens last van gekregen! Zou ik nu ik de overgang door ben toch beter bestand zijn tegen bepaalde stoffen? Laat ik het hopen, want allergisch zijn is echt geen pretje!

De wol en de vacht worden in Poolse ateliers verwerkt volgens de EU richtlijnen tot prachtige pantoffels… ze zijn er in deze dierenprint, maar Blom Wol verkoopt ze ook in hele andere patronen en uitvoeringen dus er is voor ieder wat wils!

Zweetvoeten en wol

Je zou denken dat je van wol zweetvoeten zult krijgen, maar wist je dat je juist daarom wol moet dragen… zoals ik hierboven al omschreef is dit het beste product om je temperatuur van de voeten te reguleren.
Mijn oma maakte vroeger voor iedereen in de familie wollen sokken en ik weet dat mijn oom niets anders meer draagt. Ondertussen heb ik van mijn man een paar gekregen voor de hele koude winterdagen (ligt ook heerlijk in bed!). En hij trekt altijd een wollen sok aan naar bed om zo zijn kramp in de tenen te verlichten! Zo zie je maar dat wollen sokken niet eens zo gek zijn!

Meer producten online

Naast de prachtige sloffen/pantoffels voor dames en heren en de sokken kun je bij Blom Wol ook terecht voor inlegzolen voor je schoenen, vachtjes en voor in de winter (je kunt het maar alvast in huis hebben) lekker warme wanten!

Kijk snel eens op hun WEBSITE

De wollen binnenkant is heerlijk zacht. De maat is ook perfect, je kunt dus je eigen schoenmaat bestellen!
Like
1

Laat een reactie achter!