Dresscode

Dresscode | Wat trek je aan naar een feestje?

Het is geen moeten, maar als er op een uitnodiging staat dat er een dresscode is, vind ik dat je je daar naar mag kleden!
En dus ging ik op zoek naar een mooie outfit, die ik ook nog na dit feestje kon dragen.

Wat is een Dresscode?

Een kledingvoorschrift, kledingcode of dresscode is een sociale code die aangeeft welke soort outfit geschikt geacht wordt. De meeste kledingvoorschriften zijn dan ook vooraf bepaald.  Het betreft deels eisen van bedrijven tegenover werknemers of klanten, of van scholen tegenover leerlingen, e.d. daarnaast zijn er regels voor een bepaald soort feest. De ene keer word je verwacht in casual chique, de andere keer in black tie. Om nu te weten te komen wat precies zo’n dresscode inhoud heb ik een tip!

Als het bedrijf waar je voor een feest ben uitgenodigd elk jaar de dresscode Gala heeft, dan is het handig om foto’s op te zoeken via Google naar voorgaande jaren.
Ook is het handig om in de zoek balk de dresscode in te voeren en krijg je al een heel goed beeld.dresscode, gala, casual friday

Welke soorten zijn er?

 • Casual: betekent vrijetijdskleding.
 • Smart casual: is ietsje netter dan het gewone casual.
 • Casual Friday: de voorbereiding op het weekend. Maar hou het wel netjes!
 • Business casual: is een combinatie van elegante kantoorkleding en losse vrijetijdsmode.
 • Business attire: oftewel tenue de ville, is de formele versie van de business kleding.
 • Come as you are: nee niet in je oude kloffie, maar je kleding van kantoor.
 • Gala: draag een lange chique jurk of een broekpak. Mannen houden zich aan Tenue de ville.
 • Cocktail: dragen de dames een cocktailjurk! De heren gaan wederom voor Tenue de ville.
 • Black tie: vrouwen dragen avondjurk of hele nette cocktailjurk met pumps, heren een zwarte, tweedelige smoking met wit overhemd, lakschoenen, vlinderdas en sjerp.
 • White tie: is de elegantste onder de dresscodes. Hier mag je lekker uitpakken!

dresscode, barbie, cocktail, gala, feestelijk, chique, chic, feestje, wat trek ik aan, jurk, dames

Naast deze formele dresscodes kan een bedrijf ook haar eigen dresscode verzinnen/opperen en dan is het wel eens onduidelijk, wees niet bang om even een mailtje te sturen, tenslotte willen ze niets liever dan dat iedereen goed gekleed op hun gelegenheid komt.


Dresscode | feestelijk chique

 

Ik kreeg deze keer de dresscode feestelijk chique (chic)… en dat vond ik best nog wel moeilijk, want je wilt ook niet overdressed komen. Dus ik besloot mijn gevoel te volgen en kocht een mooi zwart kimono jasje, korte pantalon en een zwart hemdje.

dresscode, barbie, cocktail, gala, feestelijk, chique, chic, feestje, wat trek ik aan, jurk, damesDe Kimono komt van Zara, zo ook de korte pantalon met zakjes. Mijn zwarte pumps kocht ik al eerder bij Van Haren en de groene tas (zie echte foto’s) is van Primark. Een zwart hemdje van elk merk of winkel kan erbij zo ook de zwarte panty.
Ik heb mijn sieraden heel sober gehouden en enkele gouden items gekozen!

Het feest was afgelopen maandag in Amsterdam… ik mocht bij de Nederlandse lancering zijn van Wanted Girl by Azzaro (en Wanted voor de heren).
Wat een eer om daarbij te mogen zijn, want voor mij nog extra speciaal omdat de hoogste dames van Clarins en Mugler aanwezig waren. Zo heb ik een leuk onderonsje gehad en … dat is geheim!

De avond was heerlijk met hapjes, drankjes, een kleine casino en mooie prijsjes… echter het allermooiste was natuurlijk de lancering van twee heerlijke geuren!
De Most Wanted Girl zal ik later nog meer presenteren hier op mijn blog.

Let’s have fun!

dresscode, barbie, cocktail, gala, feestelijk, chique, chic, feestje, wat trek ik aan, jurk, dames, beautysome, fashion

dresscode, barbie, cocktail, gala, feestelijk, chique, chic, feestje, wat trek ik aan, jurk, dames, beautysome, fashion, mode

dresscode, barbie, cocktail, gala, feestelijk, chique, chic, feestje, wat trek ik aan, jurk, dames, beautysome, fashion, mode

dresscode, barbie, cocktail, gala, feestelijk, chique, chic, feestje, wat trek ik aan, jurk, dames, beautysome, fashion, mode

dresscode, barbie, cocktail, gala, feestelijk, chique, chic, feestje, wat trek ik aan, jurk, dames, beautysome, fashion, mode

 

Ik had een geweldige avond en vond mijn outfit zeer geslaagd. Het was even wennen een short/bermuda te dragen, maar het zat 10x lekkerder dan een korte rok! Ik zeg, dit wil ik altijd!

 

Like
  Nancy
  9 May 2019
  6:14am

  Wat een gave look zeg! Ik vond shorts al leuk om gekleed te dragen maar de meeste vond ik te kort. Ik ga straks even shoppen op de Zara site! Erg mooi?

Laat een reactie achter!