Gemert-welkom-tag-northflix-yustsome-blog-tag-antwoorden-vvv-boerenbond-1

Welkom in #tag |

Welkom in… Gemert!
Deze leuke tag is bedacht door onze landgenote, met Friese inslag 🙂 Northflix.nl en ik dacht gelijk bij het lezen van haar leuke artikel, dit is tof om jullie eens kennis te laten maken met mijn ‘BOEREN’ dorp Gemert.


Gemert-Bakel is een gemeente in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Peelrand en de Peelkern. De gemeente telt 30.109 inwoners en heeft een oppervlakte van 123,62 km². De gemeente ontstond op 1 januari 1997 door een samenvoeging van de voormalige gemeenten Gemert en Bakel en Milheeze.


Gemert-welkom-tag-northflix-yustsome-blog-tag-antwoorden-vvv-boerenbond-19

Wie ben je en wat is je connectie met Gemert?

De meeste lezers weten wel wie ik ben, maar voila… ik ben Sonja, 49 jaar en woon sinds 1998 in Gemert. Door een breuk van een relatie kwam ik op straat te staan. Mijn moeder woonde al in Gemert dus ja, het eerste jaar woonde ik nog bij mijn moeder en stiefvader, met mijn zoon Stef en toen wij een huis toegewezen kregen een eigen stek in het Brabantse land. Ik kwam eigenlijk vanuit Limburg, via een omzwerving weer Boxmeer Brabant, met een tussenstop in Gennep en geboren in Heerlen! Volg je het nog?
Enkele jaren later leerde ik Paul kennen en die trok best snel na onze kennismaking bij mij in. En die woont er al weer 17 jaar.
 Gemert-welkom-tag-northflix-yustsome-blog-tag-antwoorden-vvv-boerenbond-3

Wat maakt Gemert een fijne (woon)plaats?

Op zich maakt het niet uit waar je woont, je moet tenslotte het zelf leuk maken. En ik denk dat dit dorp mij wel kan bekoren door de kneuterigheid. Gemert heeft nog een beetje het oude historische gevoel over zich. Als je door de straten loopt heb je soms even het gevoel om terug in de tijd te zijn. Vooral als je dan uit een grote stad als Eindhoven of zoals ik gisteren Amsterdam komt. Mede doordat ik vroeger bij de lokale krant gewerkt heb, ben je op de hoogte van wat er speelt. Je kent de ins en outs van je dorp. Nu ik daar niet meer werk, merk ik dat er af en toe voor mij ook nog nieuwe dingen gebeuren!
Ik ben door de jaren heen wel het dorp gaan waarderen. We hebben tenslotte ook winkels als een HEMA, Scapino, Ter Stal, Takko, Kruidvat, Trekpleister en ja nummer 2 de DA drogist! Binnenkort komt er naast de Lidl ook nog een Aldi in Gemert.
Gemert-welkom-tag-northflix-yustsome-blog-tag-antwoorden-vvv-boerenbond-12
Hierboven een illustratie van Gemert rond 1900. Er reed destijds een tram, deze werd ‘de Goede moordenaar’ genoemd. Tegenwoordig rijd er wederom een tam, echter met de nieuwste snufjes techniek, maar er is wel geprobeerd een replica te maken! Foto bron: www.boerenbondsmuseum.nl

Wat mis je? Wat zou naar jouw mening anders kunnen? Wat irriteert je?

Wat mij echt irriteert is het plein… het is er zo saai. Een groot vlak, waar vroeger de markt was en nu moest die verkassen naar de ‘straat’… terwijl ik persoonlijk het lopen op een marktplein veel leuker vind en meer bij Gemert vind passen. Nu mag je dus niet door de straat fietsen en menig jongere is al op de bon geslingerd. Potjandorie, die kinderen komen van school met hun dikke boekentassen, moeten ze ook nog met die fiets lopen! Ik vind het zot.
Gemert-welkom-tag-northflix-yustsome-blog-tag-antwoorden-vvv-boerenbond-10
Het plein word sporadisch gebruikt voor evenementen, maar voor de rest ligt het dus er zo bij… een uitstraling van lek me een vestje!
Nee, er zullen vast mensen vinden dat dit bij ‘ons Gimmertse menschen’ hoort, maar ik ben van een andere mening en dat mag!
En ik mis een thuisbezorgd.nl en Domino’s en Suchi afhaal! 🙂

Wat vind je het mooiste gebouw?

Eigenlijk heb ik niet echt een favoriet, maar ik denk dat dit dan wel het kasteel van Gemert is, mede omdat mijn man en ik daar getrouwd zijn. Dat was destijds een optie en zo sjiek idee! Helaas is het afgesloten, omdat er een project ontwikkelaar mee bezig is. En de tuin was vroeger echt een uitje voor mij met de kinderen, eendjes eten geven en een wandelingetje door het kleine parkje. Ik mis dat wel. En af en toe stellen ze de tuin open voor publiek. Jammer dat dit niet meer altijd is.

Gemert-welkom-tag-northflix-yustsome-blog-tag-antwoorden-vvv-boerenbond-13

Wat vind je de mooiste plek?

Eigenlijk ben ik wel trots op deze plek. Mijn stiefvader is vrijwilliger bij het Boerenbondsmuseum en het ligt eigenlijk in mijn voortuin (nou ja ik hoor af en toe de ezels balken)… En mede door het feit dat hij voor het interieur gezorgd heeft van het ouderwetse snoepwinkeltje! Tja dan kan ik niet anders dan dit als mooiste plek aanwijzen. Foto bron: www.boerenbondsmuseum.nl
Gemert-welkom-tag-northflix-yustsome-blog-tag-antwoorden-vvv-boerenbond-11
Het leuke is dat je hier op openingsdagen gewoon lekker snoep kunt kopen voor de ouderwetse prijzen, gewoon per stuk! Of een onsje in een papieren zakje! Hoe leuk is dat?
Verder kun je hier nog veel meer dingen ontdekken over het Brabantse leven. Echt een keer de moeite waard om te bezoeken!

Wat vind je de lelijkste plek?

Het plein dus… sorry ik kan hier over blijven zeveren! En een andere iets minderen plek? Ik zou het zo niet durven zeggen!

Waar drink je het lekkerste bakje koffie van Gemert?

Gewoon bij mij thuis, maar als ik dan in het dorp iets moet aanwijzen is het wel LEKKER BIJZONDER. Gerund door mensen met een verstandelijke beperking en ik zit daar vaak als ik besprekingen heb met Merel van Groningen (schrijfster boeken Misleid, In mijn Onschuld en Liefde zonder Vlinders), dan beppen we bij over de site en projecten. En dat doe ik het liefste daar. De mensen zijn trots en zeer hardwerkend. Een medewerkster Aniek is al eens op tv geweest bij Johnny de Mol in het programma Syndroom.
[tx_row]
[tx_column size=”1/2″][/tx_column]
[tx_column size=”1/2″][/tx_column]
[/tx_row]

Wat is de leukste plek om te lunchen?

Ook bij Lekker bijzonder! Het is niet bijzonder wat op de kaart prijkt, maar lekker en vooral gezellig. Je zit midden in het centrum en kijkt uit over de straat. Vooral op maandag met de markt is het druk. Maar ook andere dagen zijn mensen graag te gast bij dit leuke stekje!

Waar ga je graag uit eten?

De favoriete plekken in Gemert zijn bij Kota Radja de Chinees en het liefste nog bij Enzo van Al Vesuvio, onze eigen Italiaan met zijn vrouw Saskia uit het Limburgse landschap. Een heerlijke plek om te vertoeven en te genieten van de Italiaanse keuken! Enzo is in het verleden al een kampioen geworden van Nederland om zijn heerlijke pizza’s dus wij hebben het in Gemert wat dat betreft culinair wel getroffen! Naast een Italiaan, Chinees, Griek, diverse lokale ondernemers is er ook nog een mooi historisch plekje aan de Pandelaar. Dit restaurantje ‘het Wevershuisje’ straalt de ‘uit grootmoeders tijd’ sfeer uit.
Foto bron: www.alvesuvio.nl

Stel: Je wandelt door Gemert en hebt trek in wat lekkers. Waar ga je naartoe?

Daar zou ik vroeger wel raad mee weten, maar nu ik train en moet opletten met wat ik eet… echter dan is het bij De Gimmerse Verleiding, onze ijssalon!
Ik ben er best trots op dat ik jaren geleden het ijsbakje mocht ontwerpen en het begin gemaakt heb met hun website. Echter omdat er een webshop aan vast kwam te zitten (zo goed ben ik nou ook weer niet) is het overgenomen, maar de uitstraling is hetzelfde gebleven!
Foto bron: Twitter

Wat is je favoriete winkel?

Eigenlijk heb ik er vele, Ik ben niet zo van favorieten… Meestal shop ik bij Kruidvat, Hema, Blokker, Lidl en Nettorama voor mijn boodschappen. Als ik mode wil shoppen ga ik meestal naar de Takko of naar mijn favoriete boetiek Monique.
Gemert-welkom-tag-northflix-yustsome-blog-tag-antwoorden-vvv-boerenbond-18Foto bron: Mitula

Wat heb je nog nooit gedaan of waar ben je nog nooit geweest in de gemeente Gemert-Bakel, maar wil je zeker nog eens naartoe/doen?

Ik wil samen met mijn man nog een keer lekker gaan eten bij het nieuw geopende restaurant Rhodos. Dan wil ik nog een keer wandelen op het blotevoetenpad in Elsendorp (hoort ook bij onze gemeente).
Als eerste in Noord-Brabant biedt de Christoffelhoeve in Elsendorp, al sinds juli 2007, een blotevoetenpad aan. Heerlijk voor kinderen, want rollen en ravotten mag hier gewoon, net als schreeuwen.De route is twee kilometer lang en voert door plassen water, over zandpaadjes en dwars door de natuur. Ervaar het vrije gevoel van barrevoets lopen, probeer eens tenengymnastiek en stamp lekker door de modder! Blotevoetenpad Elsendorp in Elsendorp leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen. www.blotevoetenpad.info »

Stel: Je krijgt familie/vrienden uit het buitenland op bezoek en ze willen Gemert ontdekken. Wat laat je ze zien?

 • Boerenbondsmuseum
 • Vlindertuin
 • uitgaan in de Time-Out
 • spelen in de speeltuin bij Handel
 • wandelen langs de landerijen

[tx_row]
[tx_column size=”1/3″]

Het oude postkantoor, nu lekker Bijzonder

[/tx_column]
[tx_column size=”1/3″]

Het beeld stelt de Heilige Dionisius voor.

[/tx_column]
[tx_column size=”1/3″]

Ons gemeente huis ‘met de Riddertjes’.

[/tx_column]
[/tx_row]

[tx_row]
[tx_column size=”1/3″]

Gimmerse ‘Keskes’ gewijd aan de Zeven Smarten van Maria.

[/tx_column]
[tx_column size=”1/3″]

Op maandagmiddag is er markt in de straat (niet op het plein 🙂 )

[/tx_column]
[tx_column size=”1/3″]

Beeldengroep van twee vendeliers en een tamboer. Anton (Toon) Grassens, beeldhouwer te Gemert.

[/tx_column]
[/tx_row]

En nog een klein beetje trots van Sonja is dit plekje in Gemert, waar ik destijds als vrijwilliger aan gewerkt heb tijdens mijn rol als begeleidster bij mensen met een verstandelijke beperking.
Niet zo heel veel hoor, maar een paar blauwe stukjes zijn gelegd door mij!

Ik hoop dat je het leuk vond dat ik de tag van NORTHFLIX ook ingevuld heb… en zo mijn dorp beter hebt leren kennen.
Ben jij al eens in Gemert geweest?

Like
  Marieke
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wat leuk om te lezen zeg! Nee ik ben nog nooit daar in de buurt geweest 🙂

  Nancys Fashion Style
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wat leuk om wat meer over jou en je omgeving te leren kennen! En wat een leuke naam ,,lekker bijzonder,,. Mooi bankje ook en dat museum ziet er zo heerlijk schattig uit!

  Gonny Aarts
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Jaaaa… Gemert is een leuk dorp.
  De straat heeft fijne winkels en het plein is inderdaad een saai stukje. Gelukkig ligt het mooie kasteel daar ter afleiding èn de heerlijke restaurantjes!
  Ik vind Johanna een prachtige bloemenwinkel en kom ook wel eens bij Remko (pas nog… was mijn ring stuk)

  North de Fries
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Ontzettend leuk om je uitgebreide invulling te lezen.
  Wat een omzwervingen heb jij gemaakt, zeg!
  Ik denk dat onze woonplekken qua gevoel wel wat op elkaar lijken, kneuterig, maar wel met goede voorzieningen.
  Dat marktplein ziet er inderdaad dodelijk saai uit, maar dat kasteel… Wow! Prachtig!
  Ja, Gemert is wel mooier dan mijn dorp…
  Maar wat jij ook zegt: Je moet er zelf iets van maken en dit is gewoon “thuis”.

  Bedankt voor je toffe invulling en ik ga hem delen op mijn site in het overzicht!

  Jolanda Caris-Janssen
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Leuk hoor! Wel inderdaad stom van het plein. Zo zonde. Ziet er vaak ook nog gezelliger uit dan dat een markt op straat wordt gehouden.

  Annette Guitoneau
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wat jammer dat ze niets met dat plein doen zeg, je zou inderdaad daar de markt verwachten of in de zomer een flinke braderie? 🙂 Leuk om je stekkie te zien Sonja en dat snoepwinkeltje…. te leuk!

  Natascha Kooiman (BeautyOpinie)
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wat een leuke tag heeft Northflix gemaakt en ik vind het ook erg leuk om jou op deze manier weer wat beter te leren kennen.

  JoyceElise
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Super leuk om te zien waar jij woont! En jammer van het plein, het zou toch super zijn als daar wat mee gedaan werd?! Kende Gemert eigenlijk niet, had er ook nog nooit van gehoord. Maar denk dat veel mensen mijn stad ook niet kennen Haha!

  TypischKim
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wat een grappige tag! Leuk om te lezen.

  #fashionover40 | Sonja in een wit shirt? – YuStSoMe
  25 Jul 2017
  4:58am

  […] liep recent met mijn moeder door mijn dorp Gemert (zie eerder artikel over de welkom in #tag) en had eigenlijk een pest bui. Iets met de man en we […]

Laat een reactie achter!