Westernlook, boots, cowboy, trend, fashion, oxmox, wehkamp, cognac, camel, kleur, hoed, boeties, jeans, klingel, sonja, beautysome, yustsome, 2

Western look, tijdloos en altijd draagbaar

Iets wat eigenlijk nooit uit het modebeeld zal verdwijnen is de Western look. Een goede jeans, een paar mooie Western boots en een geruite blouse en je look is bijna af. Het leukste is nog om dit met een mooie hoed te combineren en met wat leuke accessoires. Vandaag laat ik jou zien hoe je dit kunt stylen en geef ik jou leuke shoptips.

Hoe style je een Western look

Zoals ik al in mijn intro zei is het heel gemakkelijk te doen met een goede jeans, paar Western boots (ook wel cowboy laarzen genoemd) en een geruite blouse.
Nu kun je daar je eigen style aan geven, want dit is de meest simpele versie. Ik maakte er natuurlijk mijn eigen mix Western look van en kocht recent een paar, jawel, bruine Western boots en een geruite blouse.

Westernlook, boots, cowboy, trend, fashion, oxmox, wehkamp, cognac, camel, kleur, hoed, boeties, jeans, klingel, sonja, beautysome, yustsome, 1

Ik zocht al een tijdje een mooie hoed in deze camel kleur en daarbij behorende Western boots. Het is niet makkelijk voor mijn voeten om passende laarzen te vinden, want vaak kom ik de schacht niet eens in. Daarom moet er altijd een volledige rits in zitten.
Deze laarzen vond ik na wat bestellingen bij andere leuke webshops toch via de Wehkamp van het merk Oxmox, waar ik al vaker schoenen van gekocht had.

Het is geen leer, maar dat mag je ook wel verwachten voor de zachte prijs van 39,95.
De hak is ook niet te hoog, 4 cm en dat is ideaal, want ik kan er echt de hele dag op lopen!
De punt is niet te lang, terwijl dat in de review van een andere dame stond. In tegendeel mijn tenen zitten er nu lekker cosy in, zonder te knellen!

Een cowboy hoed of een fancy hoofddeksel?

Een hoed is helemaal in en waar ik vroeger nog wels eens raar werd aangekeken op straat, zie je nu steeds vaker op straat en op de socials dames met een fancy hoofddeksel. Deze hoed is lekker veelzijdig en kan heel sjiek staan, maar ook stoer zoals in bovenstaande look.

De jeans is van Klingel, daar schreef ik al een oudere blogpost van.

Westernlook, boots, cowboy, trend, fashion, oxmox, wehkamp, cognac, camel, kleur, hoed, boeties, jeans, klingel, sonja, beautysome, yustsome, 3

Deze look had ik recent al op Instagram gepost en daar kreeg ik leuke reacties op. Een zomer rok van Tramontana en een winterse trui van Imagine, welke te koop is via Wehkamp. En de hoed won ik totaal onverwachts met kerst bij een Winactie!

Cowgirl in warm rode tinten

Mijn man Eddy draagt graag geruite blouses en dat in grote houthakkers print, maar ook een subtiel ruitje staat hem geweldig. Dus ik kon echt niet achter blijven met een aankoop in dit patroon. Na wat zoeken (ja sorry, ik wordt echt niet gesponsord door Wehkamp en ik heb nog nooit 100 euro gewonnen voor al die reviews 🙂 ) op de site van Wehkamp, zag ik het leuke blouse van Mango. Dit is wat ik zocht!

Westernlook, boots, cowboy, trend, fashion, oxmox, wehkamp, cognac, camel, kleur, hoed, boeties, jeans, klingel, sonja, beautysome, yustsome, 1

Westernlook, boots, cowboy, trend, fashion, oxmox, wehkamp, cognac, camel, kleur, hoed, boeties, jeans, klingel, sonja, beautysome, yustsome, 1

De foto’s zijn wat belabberd, maar te leuk om niet te delen! Mijn mobiel blijft een miskoop wat fotografie betreft en ik kon ook niet met mijn camera aan de slag, want die stelt ook al niet scherp op selfie shoots.
Dus als iemand een goede tip heeft, of mij een camera wilt schenken… ja vragen staat vrij toch???

Enfin…  ik vindt de look echt superleuk geworden en dat met een rok die ik nog in de kast had hangen van de Zeeman!

Het tasje komt van een feestwinkel en is eigenlijk bedoeld voor een cowgirl uitdossing, maar ik vindt het te leuk om niet zo af en toe te dragen!


Even nog een shout-out naar de winkel waar ik eigenlijk mijn Western boots had willen kopen, maar waar ik als BIG FOOT niet in kon… dat ligt niet aan hun, dus vond ik het zo sneu om ze te moeten retourneren! Binnenkort komen daar ook die leuke hoeden in de webshop, dus ik zou zeggen… een kijkje waard!

BOETIES.NL

Like

Laat een reactie achter!