Pilot, pennen, bujo, bullet, journal, creatief, crea, DIY, design, art, lifestyle, blog, yustsome

Wie schrijft, die blijft

Sinds wij steeds meer online onze dingen doen verdwijnen er ook vaardigheden die ik als kind heb aangeleerd. Het mooie schrift, handgeschreven brieven, gedichten, een kaartje! Alles is bijna gedigitaliseerd en hoef je zelfs geen postzegel meer te likken.

Gelukkig zie ik ook een groep dames (en heren) die een bullet-journal starten. Wat is dat nu een bullet-journal? Is dat ook iets voor mij?

Bullet journal of wel BuJo genaamd

Bullet journal is de nieuwe to-do-lijst, agenda, bucketlist, planner en dagboek ineen. Een leeg notitieboek met dotted papier is de basis van de journal. Verder kan je de bullet journal volledig personaliseren, met lijstjes, handlettering, doodles, diagrammen en meer. Bullet journal komt vanuit Amerika, waar het een enorme rage is onder creatievelingen. Er zijn diverse handleidingen beschikbaar die je helpen om het organisatie systeem onder de knie te krijgen. Het enige dat je nodig hebt is je journal en een pen, om aan de slag te gaan om beter georganiseerd en met minder stress door het leven te gaan.

Bron: Bruna.nl

Het is best leuk, maar ik doe er zelf niet aan. Ik kan die rust niet voor mijzelf nemen, ik heb dan weer de drang om de beste, de mooiste en de meest geslaagde creatie te maken… en ook faalangst, het zal wel weer niet goed genoeg zijn.

Als tiener heb ik eigenlijk hetzelfde gedaan met mijn schoolagenda. Deze werd ook vol geklad met liefdesuitingen aan mijn liefje Marco! En plakte ik er ook mooie plaatjes in of van mijn idool David Bowie. Schreef er gedachtes in op… jammer dat ik ze weggegooid heb.

Maar natuurlijk heb je ook fijne spulletjes nodig om zo’n bullet journal bij te houden en vandaag geef ik jou een tip, pennen van Pilot!

[tx_heading style=”default” heading_text=”PILOT PENNEN” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Pilot, pennen, bujo, bullet, journal, creatief, crea, DIY, design, art, lifestyle, blog, yustsome

Wie is Pilot?

Reeds 90 jaar brengt PILOT nieuwe oplossingen op gebied van schrift.

In 1918 reeds werden in Japan de eerste PILOT pennen gemaakt. Het land was toen erg beinvloed door Engeland en liet zich Europees inspireren.

Talrijke Contracten en commerciele overeenkomsten werden afgesloten en vlug kwamen de Japanners met aangepaste schrijfinstrumenten aan de internationale kalligrafische standaard als uitbreiding op hun idéogrammen. Al vlug vonden tal van Fabrikanten hun oorsprong in het land van de rijzende zon.

Ryosuke NAMIKI, Ingenieur en Professor aan de Economische Maritieme hogeschool van Tokyo raakte bezeten door de ingenieuse systemen van zijn vulpennen. Zijn tijdgenoten noemden dit « het penseel van 10 000 jaar » dankzij de ononderbroken inktvloei. Ryosuke NAMIKI echter bleef overtuigd van hun onvolmaaktheden.

Dankzij industriele hulp realiseerde hij een prototype van super kwaliteit. Samenwerkend met Masao WADA, sticht hij de NAMIKI MANUFACTURING COMPANY en begint met de productie van vulpennen.

Als hommage aan de zee, een gemeenschappelijke passie, noemen de twee hun merk PILOT, dat reffereert naar de scheepsloodsen.

In 1938 verandert de naam in PILOT PEN Co Ltd, en in 1989 PILOT CORPORATION, een moderne benaming die perfect de creativiteit, innovatie en design van Pilot onderstrepen die aan de basis lagen om aan de top van de schrijfinstrumenten te staan.

Bron: Pilot Pennen 

[tx_heading style=”default” heading_text=”PILOT PENNEN GETEST” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Natuurlijk willen jullie weten wat ik van de pennen vind! Ik kreeg een set toegestuurd en heb deze aan een testje onderworpen! Echter ik vond 1 pen ertussen die volgens mij geen Pilot Pen is! Ik had een verdwaalde gast (wellicht dacht een huisgenoot mij te foppen)!

Pilot, pennen, bujo, bullet, journal, creatief, crea, DIY, design, art, lifestyle, blog, yustsome

Gelpen 2,69

 • De bekende soepel schrijvende Pilot G-2 serie is nu ook leverbaar in mooie pastel en metallic kleuren.
 • Deze pen is een echte klassieker onder de gel inkt pennen, en heeft een comfortabele gripzone waarmee je soepel en zacht kunt schrijven.
 • Het handige kliksysteem zorgt er voor dat de pen niet uitdroogt.
 • Kleur van de pen is de schrijfkleur.

De pennen glijden over je papier! Geen haperingen, goede inktpigmentatie, liggen heerlijk in de hand.

Pilot, pennen, bujo, bullet, journal, creatief, crea, DIY, design, art, lifestyle, blog, yustsome

Permanent Marker (set van 4) 4,99

 • Permanent marker set van 4 ronde punt
 • Robuuste Permanent Marker in zwart, rood, blauw en groen.
 • Hoogwaardige inkt voor allerlei oppervlaktes.
 • Blijft efficiënt, zelfs als u de dop er een hele dag af laat.
 • Ronde punt, schrijfbreedte: 1 mm.

Pilot, pennen, bujo, bullet, journal, creatief, crea, DIY, design, art, lifestyle, blog, yustsome

Ik hou van markers, ze ruiken zo lekker! Vroeger als kind (ja sorry) heb ik ze op school wel eens uit het tekenhok gejat! Alleen al omdat zo’n vette, zwarte marker zo hip was! Ook deze marker is geweldig, droogt snel en vlekt niet. Goede dekking en ook weer de soeplesse van Pilot.

Pilot, pennen, bujo, bullet, journal, creatief, crea, DIY, design, art, lifestyle, blog, yustsome

Designed by Mika

Inktroller Hi-Tecpoint V5 by Mika

Geometrische lijnen, patronen en kleuren nemen vorm aan om vlaggen te ontwerpen voor denkbeeldige landen: kleurrijk, levendig, blij, verbazingwekkend… Deze visie van Mika’s wereld is een prachtige reis om te maken!

Inktroller Friction Ball Clicker 

Wat is lang en kleurrijk? Een psychedelische slang, een visgraat of de sleutel tot geluk? Mika ontworp deze en andere originele, grafische antwoorden. Ontdek al de FriXion Ball Clicker limited editions!: – Zwart – Visgraat patroon – Blauw – Marine anker patroon …

Gelpen G2

Wat is jouw favoriete G-2 ontwerp? Which is your favourite G-2 design? De G-2 boei, banaan, Omelet, of…? Bij Pilot zijn we gek op allemaal!! Wanneer Mika deze alledaagse items onder handen neemt, maakt hij van de G-2 iets fun en poppy… Net zoals we dat graag hebben!…
Verkrijgbaar vanaf 2,69

Pilot, pennen, bujo, bullet, journal, creatief, crea, DIY, design, art, lifestyle, blog, yustsome

Ook deze collectie pennen is weer een aanwinst in je etui! De designs zijn zo vrolijk, dat huiswerk maken geen straf is! En je bullet journal krijgt opeens een hele andere sfeer, je krijgt inspiratie om je creatief te uiten. Want elke Pilot pen heeft weer een geweldige schwunggggg.

Pilot Fricton colors 1,89

Balpen supergrip M1.0 1,49

Verander van idee, herschrijf je verhaal…volg je hart !
Het gebruik van Frixion Colors gunt je creativiteit de vrije loop. Is het verloop van je verhaal maar niks…wis en herbegin ! Zo veel meer dan een klassieke viltstift, Frixion Colors laat je het eind van het verhaal aanpassen. Sprookjes of feeën, draken, katten…Volg met onze 12 kleuren je inspiratie en verander ongelimiteerd je tekening. Je eigen verbeelding is de enige limiet. Een nieuw idee, even wrijven zonder het papier te beschadigen, en je kan er weer tegenaan. Een pen met een zo hoge Funfactor brengt je zo in de wereld van Happywriting.
Niet te gebruiken op officiele documenten.

Zoals Leonardo Da Vinci schreef: “eenvoud is de ultieme verfijning.”
Vandaag levert de Super Grip G hiervan het bewijs.
De nieuwe inkt biedt samen met zijn comfortabele, geïntegreerde grip een ongeëvenaard schrijfplezier. De Super Grip G heeft alles wat u nodig heeft en is beschikbaar in 2 schrijfbreedtes (fijn en medium), 4 kleuren (blauw, zwart, rood en groen) en is bovendien hervulbaar !
Ondanks al deze kwaliteiten blijft de Super Grip G eenvoudig, met een gestroomlijnd design en een aangename prijs.

Pilot, pennen, bujo, bullet, journal, creatief, crea, DIY, design, art, lifestyle, blog, yustsome

De Friction Pen ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar vriendin P wist mij er gelijk al eea over te vertellen! Ze is een pennen verzamelaar als ik dat zo ‘plat’ mag zeggen! Zij heeft er echt verstand van. Deze pennen/stiften geven jou de ruimte om creaties te maken en her en der te herstellen omdat je met de achterzijde van de pen kunt gummen! Wat? En kijk, ik heb het uitgetest! Wat goed joh! 

Balpen supergrip is eigenlijk een gewone pen, maar ook hier heeft Pilot aandacht besteed aan design en ergonomie! Want ik merk dat deze pen mij lekker in de vingers ligt, omdat ik geen gevoel heb in mijn vingertoppen, is deze geweldig om vast te houden. Naast de geweldige grip, schrijft de pen ook lekker soepel! 

[tx_heading style=”default” heading_text=”VERKOOP” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Hoera! De Pilotpennen en zelfs spulletjes voor een toffe bullet-journal zijn online te koop!

[otw_shortcode_button href=”http://www.pilotpen-shop.nl/” size=”medium” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-blue” target=”_blank”]Pilot Pen Shop[/otw_shortcode_button]

#gekregen

ps excuses voor de donkere foto’s! Mijn goede camera had kuren en mijn oude stond verkeerd ingesteld!

Logo2

Like
  Nancy
  9 May 2018
  5:45am

  Ik ben dol op pennen en papier! Ik kladder nog steeds mijn agenda vol!

  marije
  9 May 2018
  5:51am

  Pilot pennen zijn geweldig!

  Zoals je weet ben ik gek op alles wat met papier en pennen te maken heeft.

   YuStSoMe
   10 May 2018
   6:35am

   Ja, jij bent ook een echte pro!

  ricardo
  9 May 2018
  1:44pm

  Ik zie inderdaad ook overal bulletjournals maar aan mij is het dus ook niet besteed. Ik ken de Pilot pennen eigenlijk helemaal niet maar die met die vrolijke designs zien er wel heel erg leuk uit!

   YuStSoMe
   10 May 2018
   6:34am

   Ik wenste mij nu weer jong, dan wist ik het wel met mijn agenda 😉

  Annette
  9 May 2018
  5:13pm

  Op het werk heb ik altijd een a5 notebook bij de hand en krabbel ik wat af. Ben dus ook gek op leuke schriftjes, zo’n bullet journaal is niets voor mij geen tijd en geduld voor 🙂

   YuStSoMe
   10 May 2018
   6:35am

   Ik mis de dagen dat ik uren kon tekenen! Nu ren ik achter het huishouden aan!

Laat een reactie achter!