Mascara, review, multi, dr Pierre Ricaud, Utsukusy, ardel, beauty, makeup, make-up, eyes, ogen, yustsome

Wil de mooiste mascara nu opstaan?

Wie kent het tv programma nog? Wie van de drie? Dat was vroeger toch wel 1 van de leukste dingen die er op tv in mijn jongere jaren te zien was.

Toen ik dus recent 3 mascara’s in mijn nog te reviewen kast vond, was dat ook een van de eerste gedachtes… ‘Wie van de drie’ gaat mij het beste bevallen.

Mascara’s dus… je kunt er niet genoeg van hebben. Ik geloof dat er in elke handtas wel 1 zit. Zelfs in mijn auto ligt er 1. Omdat ik ook zonder de deur wel eens uitloop en in de spiegel bemerk hoe kaal ik eruit zie.

Dus ik heb er weer 3 kunnen toevoegen aan mijn grotere groeiende verslaving! 🤫

Mascara, review, multi, dr Pierre Ricaud, Utsukusy, ardel, beauty, makeup, make-up, eyes, ogen, yustsome

Voordat ik dieper inga op de mascara’s an sich, laat ik jullie eerst even het verschil in kleur zien. En het verschil in borsteltje, want dat zijn voor mij hele belangrijke factoren om een mascara te kopen en ook te houden, want ik ben eerlijk dat er ook wel eens mascara’s na gebruik/test in de prullenbak zijn beland en er never nooit niet een review van is verschenen! 1 daarvan was van het Duitse merk Alverde, wat was dat een bagger mascara… dussss…

Mascara, review, multi, dr Pierre Ricaud, Utsukusy, ardel, beauty, makeup, make-up, eyes, ogen, yustsome

Je ziet hier op de foto al duidelijk verschil in het applicatie borsteltje. Bij Dr. Pierre Ricaud is deze zeer compact, wat suggereerd dat je de wimpers niet mooi scheid, dat verwacht je althans niet bij een eerste blik. Bij de Utsukusy valt mij op dat deze taps toe loopt en dat er meer ruimte zit tussen de haartjes, dan die van Ardell, die heeft meer een spiraal vormig borsteltje en ook hier zijn de haartjes wat meer open.

Mascara, review, multi, dr Pierre Ricaud, Utsukusy, ardel, beauty, makeup, make-up, eyes, ogen, yustsome

Van links naar rechts: Utsukusy, Dr. Pierre Ricaud en Ardell.

Swatches

Wat ik ook fijn vind om te weten is hoe zwart een mascara is. Want hoe zwarter, hoe intenser je blik.

Mascara, review, multi, dr Pierre Ricaud, Utsukusy, ardel, beauty, makeup, make-up, eyes, ogen, yustsome

Nou, verschil mag er wezen en ik ben verbluft over de zwartheid (mag ik dat even zo uitdrukken?) van de Utsukusy mascara! Verbluffend!

De tweede die goed scoort in mooi zwart is die van Ardell, echter deze zou met fibers zijn en dat kan ik zo 123 toch niet vaststellen.

Als laatste scoort de Dr. Pierre Ricaud wat matig en dit had ik eerlijk niet verwacht van een volume mascara.

Goed, dit zegt niet alles en ik ga ze nu stuk voor stuk even uitlichten. Alle ooglooks zijn in 1 laag gedaan. Om je de voor en na beter te laten zien komt er eerst een ‘naakte waarheid’ foto.

Mascara, review, multi, dr Pierre Ricaud, Utsukusy, ardel, beauty, makeup, make-up, eyes, ogen, yustsome

 

[tx_heading style=”default” heading_text=”Dr. Pierre Ricaud” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

De eerste mascara die ik laat zien is die van Dr. Pierre Ricaud. De zandlopervormige borstel glijdt dankzij de vloeibare textuur soepel over de wimpers en neemt ze allemaal mee, zelfs de kleinste, waardoor de wimpers extreem volume krijgen.
Bij dagelijks gebruik versterkt deze mascara de wimpers binnen 4 weken.

Deze mascara heeft de minste pigmentatie, ik vond het zwart niet genoeg!

Echter, ik vind het wel weer fijn dat deze mascara goed is voor elk moment, je hebt niet meteen een opgemaakt baby-Doll gezicht.

Mascara, review, multi, dr Pierre Ricaud, Utsukusy, ardel, beauty, makeup, make-up, eyes, ogen, yustsome

Ondanks de mindere Swatch, moet ik zeggen dat het mij niet tegenvalt. Het borsteltje separeert toch beter dan verwacht. Ook heeft het geen knoeifactor! Je kunt je best netjes opmaken zonder dat je een pandalook creëert!

Draagcomfort: Een hele prettige mascara die de hele dag licht draagt, het voelt niet eens aan of je überhaupt mascara draagt. Geen irritaties,

Voordeel:
VITAMINERIJKE COCKTAIL van B3 – B5 – B8 voor versterkte wimpers.

[tx_heading style=”default” heading_text=”Utsukusy” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Deze mascara geeft een prachtig resultaat. Geeft de wimpers meer volume, maakt de wimpers langer en geeft de wimpers een krul. Als wimper masker en mascara in één, is dit de ultieme combinatie. Een goede verzorging voor de wimpers en een prachtige, lang houdbare mascara.

De mascara is wateroplosbaar, dus makkelijk af te nemen. Toch blijft deze uitzonderlijk goed zitten en loopt niet uit in een typisch Nederlands regenbuitje.

Mascara, review, multi, dr Pierre Ricaud, Utsukusy, ardel, beauty, makeup, make-up, eyes, ogen, yustsome

Wat ik heel mooi vind is de separatie van mijn wimpers, ze lijken zo veel langer! Wat ik een minpuntje vind is het vlekken. Dit kun je natuurlijk weghalen met een wattip, echter ik heb die niet altijd bij de hand.

Draagcomfort: Deze mascara voel ik wel, maar is niet hinderlijk. Het blijft de hele dag goed op hasr plek zitten en verhard niet.

[tx_heading style=”default” heading_text=”Ardell” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

De laatste in de test is er een van Ardell. Ik heb van dit merk verder niks, dus het was tevens ook een eerste kennismaking. Want ik denk dat velen van jullie het merk herkennen van de valse wimpers.

Vandaag heb ik een mascara die valse wimpers nabootst.

Met het onmiddellijke resultaat van Ardell’s Wispies imiteert Wispies Fiber Building Mascara de best verkopende faux wimpers in één snelle en eenvoudige stap. Ontworpen voor volume met de  haarachtige vezels, breng het aan van wortel tot punt om de fibers aan jouw wimpers te bevestigen en zo volume, lengte en definitie te verbeteren.

Mascara, review, multi, dr Pierre Ricaud, Utsukusy, ardel, beauty, makeup, make-up, eyes, ogen, yustsome

Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van een mascara met ‘fibres’. Dit is, zoals ik al zei, 1 laag… doch wat meer volume en zwoelere blik, hahaha was wel welkom geweest.

Draagbaarheid: ook hier is niks mis mee, echter kreeg ik in de avond wel wat pijn in mijn wimpers. Ken jij dat ook, dat een mascara dat doet?

[tx_heading style=”default” heading_text=”Wie wint?” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Als ik alle voor en tegen zaken op een rijtje zet, dan moet ik concluderen dat die van Utsukusy mij het beste bevalt. Mede door de super pigmentatie en ondanks het minpuntje. Die van Dr. Pierre Ricaud komt op nummer 2, ondanks het mindere zwart, heeft deze door zijn bescheidenheid mijn hart veroverd om eigenlijk wel elke dag te dragen. Als laatste die van Ardell. Laat dit merk zich maar met nepwimpers bezig houden en niet met fibre mascara’s… sorry, zo zie ik dat.

[tx_heading style=”default” heading_text=”Prijzen vergelijken” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Ja,… nu de billen bloot, want wie heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding?

DR. PIERRE RICAUD | 12,60 (normaal 21,00)

UTSUKUSY | 21,50

ARDELL | 9,95

In principe liggen Utsukusy en Dr. Pierre Ricaud qua prijs heel dicht bij elkaar. En is Ardell een koopje, echter het is aan jou de keus waar jouw prioriteit ligt. Ik zou adviseren om iets meer te investeren en een eerlijk product te kopen.

Shops:

[otw_shortcode_button href=”https://www.beautybay.com/makeup/ardell/wispiesfiberbuildingmascara/” size=”large” icon_type=”general foundicon-website” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-blue” target=”_blank”]Beauty Bay[/otw_shortcode_button]

[otw_shortcode_button href=”https://www.utsukusy-schoonheid.nl/nl/mascara-eye-lash-mask.html” size=”large” icon_type=”general foundicon-plus” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-red” target=”_blank”]Utsukusy[/otw_shortcode_button]

[otw_shortcode_button href=”https://www.ricaud.com/nl/make-up/make-up-ogen/versterkende-volume-mascara.htm” size=”large” icon_type=”general foundicon-search” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-green” target=”_blank”]Ardell[/otw_shortcode_button]

 

Like
  Justine
  23 Jun 2018
  4:13am

  wat een verschil joh! Ik vond die Utsukusy het mooist bij je staan, maar ik vind ‘m wel te duur voor wat het doet. Ik gebruik nu al een lange tijd die van Catrice (ja echt!) die paarse. Goedkoop én goed!

  Marije
  23 Jun 2018
  5:52am

  Leuk zo’n vergelijking. Ik vind die van Utsukusy ook de beste.

  bychristiana
  23 Jun 2018
  5:57am

  Ik vind zelf het resultaat met die van Ardell het mooist. Ik geef altijd de voorkeur aan dikkere borsteltjes dus ik had eigenlijk verwacht dat die van Pierre Ricaud het zou worden;-)

  Deb
  23 Jun 2018
  6:42am

  Leuke battle! De mascara van Utsukusy is wat mij betreft de winnaar. Ik vind het ook zo moeilijk om een mascara te vinden die en alles doet wat ik wil 😉 gitzwart en ook nog eens betaalbaar is…

  Nancy Baten
  23 Jun 2018
  6:43am

  Ik heb jaren gezocht naar de perfecte mascara. En ik gebruik nu al een hele tijd Rimmel. Ik vind m super!

  Natascha - BeautyOpinie
  25 Jun 2018
  12:59pm

  Wat verschil in zwartheid zeg. Ik wist trouwens niet dat Utsukusy ook make-up had, van de skincare ben ik wel fan 🙂

  Joyce Elise
  27 Jun 2018
  1:55am

  Ik vind die van Utsukusy het mooist! Heb ook weleens wimper pijn gehad van een mascara. ik zeg: weg doen!

Laat een reactie achter!