You made, Shea butter, monoï, olie, huid, verzorging, droge, natuurlijk, verzorging

You Madu natuurlijke producten voor huid en haar

Deze week staat mijn blog in het teken van natuurlijke producten, vandaag staat er weer een merk in the spotlights namelijk You Madu. Dit merk gelooft dat de natuur jou aan alle ingrediënten voorziet die jij nodig hebt om zelf je natuurlijke skincare routine samen te stellen.

You Madu

Bij You Madu en gezonder.nu willen ze jou een natuurlijk, gezond en duurzaam alternatief bieden voor traditionele cosmetica en verzorgingsproducten.

Gangbare cosmetica en verzorgingsproducten bevatten vaak chemische stoffen die op lange termijn schadelijk kunnen zijn voor jouw huid, lichaam en de natuur.
Bij You Madu willen ze jou een alternatief bieden. Met 100% natuurlijke producten, zonder toegevoegde chemische ingrediënten. 

Hierbij focussen ze op kwaliteit, aan een betaalbare prijs, in een duurzame verpakking.

You made, Shea butter, monoï, olie, huid, verzorging, droge, natuurlijk, verzorging

DIY

Bij You Madu bieden ze pakketten aan voor dagcrèmes, anti-aging serums, gezichtsmaskers, haarmasker en nog veel meer, met eenvoudige recepten om zelf snel je eigen natuurlijk verzorgingsproducten te maken.
Heel handig, ze hebben speciaal voor jou daarvoor recepten op hun website gezet!
Je kunt ervoor kiezen om de DIY pakketten kant en klaar te kopen of via zo’n recept helemaal zelf samen te stellen.

Shea butter | 5,95

Een van de basisproducten die ze bij You Madu verkopen is de Shea butter.
Shea butter bevat veel essentiële vetzuren en vitamines A, E en F. Het is een zeer hydraterende crème die de aanmaak van collageen helpt te stimuleren. De Shea butter kan helpen bij een droge huid, zwangerschapsstriae, littekens en fijne rimpels. Shea butter smelt op lichaamstemperatuur en wordt daardoor snel door de huid opgenomen.

Wat kun je met Shea butter doen?

 

You made, Shea butter, manoï, olie, huid, verzorging, droge, natuurlijk, verzorging

Moisturizer: Je kunt de Shea butter direct vanuit het potje aanbrengen.
Body butter: Om deze Shea butter als body butter te gebruiken kun je dit het beste verwarmen, wat je daarna weer laat afkoelen in de koelkast en met een mixer dan opklopt tot een romige substantie. Wil je ook nog lekker ruiken? Voeg dan nog wat etherische olie toe.
Haarconditioner: Smelt 2 eetlepels kokosolie met 1 eetlepel shea butter in een kommetje (au bain Marie). Laat het mengsel afkoelen, voeg dan 1 theelepel arganolie toe. Klopt het mengsel op met een handmixer, tot je een romige crème krijgt. Breng deze aan op het haar en laat 30 min intrekken. Was vervolgens je haar met een natuurlijke shampoo.
Behandeling eczeem: Om eczeem aandoeningen te verzachten kun je een half kopje Shea butter en 2 eetlepels kokosolie ook weer verwarmen (au bain Marie) en daarna laten afkoelen. Voeg drie theelepels rozenwater en 10 druppels lavendelolie toe aan het mengsel, en klop het mengsel tot er een crème ontstaat. Bewaar het mengsel in een potje en op een koele plaats. Breng het een tot tweemaal per dag aan op de gevoelige plekjes op de huid om eczeem te verzachten.

Monoï de Tahiti olie | 12,99

Een ander mooi product uit de You Madu webshop is deze Monoï de Tahiti olie. Een potje met weinig allure, met groots effect!

You made, Shea butter, monoï, olie, huid, verzorging, droge, natuurlijk, verzorging

Monoï de tahiti wordt gemaakt door de bloemblaadjes van de Tahitian gardenia (best bekend als Tiaré bloem) te laten weken in kokosolie. Hierdoor verkrijg je een olie die heel rijk is aan methylsalicylaat en laurinezuur. Twee moeilijke woorden, maar ze hebben simpelweg de volgende eigenschap: een verzachtende en ontstekingsremmende werking.

Huid en haar ze kunnen hier beide mee behandeld worden, de olie verzorgt namelijk droge en beschadigd haar.

Op je huid kan het als massage olie gebruikt worden, dat is echt zo lekker! Ik heb mij natuurlijk laten masseren hiermee en doordat het warm wordt door wrijving, gaat de geur ook nog eens extra geactiveerd worden. Je droge huid krijgt hierdoor weer een heerlijke voeding.

You made, Shea butter, monoï, olie, huid, verzorging, droge, natuurlijk, verzorging

Verkoop

Deze en vele andere mooie natuurlijke producten als essentiële oliën, hydrosol-water en culinaire oliën zijn daar te koop. Ook de DIY pakketten vind je in hun webshop!

 

 

Like

Laat een reactie achter!