Zelfmaakmode, mode, paars, maxi, rok, geruit, zelfmaak, patroon, uitleg, fashion, 50 plus, blogger, yustsome, sonja, 2b

zelfmaakmode: paarse geruite maxi rok

Het was al weer een tijd geleden dat ik achter mijn naaimachine gekropen was voor wat zelfmaakmode, eigenlijk ook omdat ik er niet zo heel veel zin in had. Nu de lange dagen er weer aan komen, ga je toch weer wat vaker in huis wat doen en zo kwam ik op het idee om een paarse, geruite maxi rok te gaan maken.

Zelfmaakmode

Paarse, geruite maxi rok

Bij mijn moeder vond ik per toeval een super mooi lapje stof, de perfecte kleur paars zat er in… natuurlijk keek ik haar erg lief aan en vroeg ik of ik deze mocht meenemen. Natuurlijk zegt mijn moeder geen nee, dus ik helemaal blij, nog net niet huppelend met dit lapje stof naar huis.

En dan komt het… heb ik wel genoeg voor een lange rok, want ik wist dat ik er een maxi rok van wilde maken.

Na wat bladen met zelfmaakmode doorgespit te hebben, kwam ik erachter dat bepaalde patronen iets te veel stof eisten.
Of het werd zo raar op de stof gelegd, of er moest weer zoveel stof weggegooid worden… ik kijk daar bewust naar.
Van ergernis liep ik naar de Primera hier in het dorp en keek even door de diverse nieuwe mode bladen.

Makkelijke patronen

Ik stuitte op het zelfmaakmode blad Burda Easy… nu heb ik zelf al heel wat jaren ervaring in het maken van kleding, echter ik had helemaal niets in huis om patronen uit te raderen etc. En bij dit blad zitten alle patronen erbij en kunt je ze uitknippen en op de stof leggen! Ideaal, plus de uitleg is zo fijn, dat jij als beginner ook meteen aan de slag kunt.

Zelfmaakmode, mode, paars, maxi, rok, geruit, zelfmaak, patroon, uitleg, fashion, 50 plus, blogger, yustsome, sonja, 2a

Paars is een van de trend kleuren

Paars, violet of lila… hoe je het ook wilt noemen, het is een van de trendkleuren van het seizoen momenteel. En ‘I love it’ omdat het met de lichte en donkere tinten altijd goed te combineren is. Paars staat prachtig bij bruin, maar met zwart is het in mijn geval ook een win-win situatie. De stof is een combinatie van polyester viscose en heeft geen rek. Dus daar moet je ook rekening mee houden als je aan de slag gaat. Vaak staat het bij een patroon of die van rekbare stof gemaakt moet worden.

De paarse tint die ik erin vond, past perfect bij een trui die ik eerder op mijn Instagram liet zien van Cassis mode. Maar ook bij mijn prachtige lange jas van Ana Alcazar.

Zelfmaakmode, mode, paars, maxi, rok, geruit, zelfmaak, patroon, uitleg, fashion, 50 plus, blogger, yustsome, sonja,4

Naaien

Ik nam een simpel patroon dat eigenlijk voor een kortere rok bedacht was, echter ik verlengde deze tot de gewenste maxi rok lengte, dit doe je door de rok met een centimeter in de zelfde schuinte aan te meten.

Knippen, spelden en gas op dat pedaal… in een uurtje had ik alle naden in elkaar gezet en ook afgestikt. Als de stof erg rafelt, is het raadzaam om met een zig-zag steek alles nog even af te kanten.
De zoom was ook niet erg moeilijk en de rand voor het elastiek zat er ook zo in… alleen ik had het verkeerde elastiek te pakken en die draaide door de rand heen, wat neerkomt op niet lekker zittende rand om je buik. Dus die vervangen door een iets beter passende stuk.

Omdat ik nog een stukje stof over had naaide ik er nog een colsjaal van. Dat is heel makkelijk… omzomen en aan elkaar naaien, zelfmaakmode kan echt zo easy zijn!

Even showen natuurlijk

En voila… in mijn artikel over het overhemd van Eddy vertelde ik al van die mooie zonnige zondag recent en op die dag fotografeerde Eddy mij met mijn mooie zelfgemaakte Paars, geruite maxi rok!

Zelfmaakmode, mode, paars, maxi, rok, geruit, zelfmaak, patroon, uitleg, fashion, 50 plus, blogger, yustsome, sonja,4

Zelfmaakmode, mode, paars, maxi, rok, geruit, zelfmaak, patroon, uitleg, fashion, 50 plus, blogger, yustsome, sonja,4

Zelfmaakmode, mode, paars, maxi, rok, geruit, zelfmaak, patroon, uitleg, fashion, 50 plus, blogger, yustsome, sonja,4

 

Dit artikel is niet gesponsord!
Like
1
  Nancy
  4 Nov 2021
  6:58am

  Wow, ik ben onder de indruk! Heel erg mooi.

  Tessa
  5 Nov 2021
  9:35am

  Wow super mooi gemaakt. Ik doe je het niet na!

Laat een reactie achter!