Zielko | Het nieuwe schoonmaken

Als het om huishouden gaat, dan ben ik daar nogal een makkelijk aangelegd persoon in. Het liefst niet, maar ik doe het trouw elke week wel. Dit heeft ook met mijn allergie te maken voor stof etc. echter ik hou zelf ook van een opgeruimd huis. Nu weet ik dat we vaak gebruik maken van ‘troep’ producten en het werd weer eens tijd om een gezondere variant onder de loep te nemen… welkom Zielko schoonmaakmiddelen!

Ik denk dat als Eddy dit bericht leest hij een andere definitie van opgeruimd huis heeft en de woorden dat ik een sloddervos ben kan ik niet helemaal plaatsen… okay, soms heeft hij wel gelijk en maak ik van bijvoorbeeld mijn make-up hoek en nog te bloggen plek wel een puinhoop.
Maar als het gaat om ‘poetsen’ dan ben ik toch een zuiver type. En van nieuwe producten uitproberen werd niet alleen ik blij, mijn zoon die mij altijd meehelpt als hij hier een nachtje geslapen heeft en het is vrijdag… die vond het ook leuk om de badkamer met de nieuwe spray uit te testen!

Zielko | schoonmaakmiddelen

ZIELKO is een merk van natuurlijke, milieuvriendelijke schoonmaakproducten gemaakt door SYLVECO. Producten waarvan de receptuur ten minste 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten en de actieve ingrediënten citroenzuur en bakpoeder zijn. De producten van ZIELKO zijn biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen die zeer effectief zijn tegen bacteriën, gisten en schimmels. Ze verwijderen onzuiverheden op een snelle, gemakkelijke en veilige manier. Daarnaast bestrijden ze vuil, bezinksel en vet. Wat ZIELKO onderscheidt zijn ook mooie, frisse, fruitige geuren die lang in de lucht merkbaar zijn.


De producten uit onze review

WC Cleaner

Normaal gooien wij er een chloor in of een product met de bekende eend. Maar ja, je beseft je ook steeds meer wat je weer terug geeft aan de natuur, naast je eigen shit ook een hoop chemische shit.
Je denkt… ja denkt… vaak dat een natuurlijk product die reiniging van chemische substantie niet kan bereiken en daarom eens een test. Waarom is deze ZIELKO WC cleaner een goede vervanging?

  • 100% biologisch afbreekbaar
  • Actieve citroenzuur
  • Gaat vorming van kalk tegen
  • Frisse geur
Zielko, cleaner, toilet, glass, mirror, bathroom, natural, product, scouring paste, citric acid, schoonmaken op natuurlijke wijze, yustsome, 2
Zielko, cleaner, toilet, glass, mirror, bathroom, natural, product, scouring paste, citric acid, schoonmaken op natuurlijke wijze, yustsome, 2

Het resultaat

Het is natuurlijk de bedoeling dat je regelmatig je toilet poetst. En ook onder de rand. Ik heb wel eens op een toilet gezeten waar een zwarte brij onder die rand piepte en daar wordt je toch niet vrolijk van. Ik kijk altijd even of dat bij mij niet het geval is. En daarom is zo’n spuitmondje ideaal. De gel is niet zo heel dik, dat zou van mij wel mogen, zodat het product wat langer op de plek kan blijven zitten (verbeter puntje).

Verder kun je het bij hardnekkig vuil gerust wat langer laten zitten zonder dat het je wc pot aantast. En een hele nacht is alleen maar beter!
De geur is erg prettig en waar ik bij sommige schoonmaakmiddelen braakneigingen krijg had ik hier juist een heel goed gevoel bij.


Reinigingspasta

Sodapasta om precies te zijn. Deze ZIELKO pasta is bedoeld voor het reinigen van moeilijk vuil met een breed scala aan toepassingen: in de keuken, badkamer en wasmachine. Het is ook geschikt voor het bleken en verwijderen van vlekken in je kleding of sneakers, maar ook effectief voor het afwassen van aangebrande vaat, denk ook eens aan de BBQ.

Het is voldoende om de pasta op het vuile oppervlak aan te brengen en schoon te maken met een vochtige spons/borstel.

Multitasker

Ik had dus nog nooit gebruik gemaakt van een pasta om dingen mee schoon te maken. Dus voor alles is een eerste keer en nadat ik mij had ingelezen, schrok ik wel wat van het bleken. Uhm ik heb niet zo’n goede ervaring met bleekmiddel, altijd vlekken in mijn kleding na het schoonmaken.
Omdat je er ook glas mee kunt reinigen, dacht ik… wacht eens dat is dus ook mijn kookplaat en dat kreng krijg ik nooit echt mooi schoon.
Met een beetje vochtige spons en wat pasta maakte ik kleine cirkelvormige bewegingen over de glasplaat en hij begon weer te blinken. De ingebrande stukken, daar moet ik nog wat meer aandacht aan besteden, maar verder gingen alle vlekken er prima vanaf. Even na met een schone doek en voilà… kind kan de kookplaat doen!

De geur is ook hier erg lekker fris en totaal niet chemisch.

Het beste resultaat gaf deze pasta mij bij het schoonmaken van het bad, de vieze vettige rand waar kalk aan vast koekt werd super schoon!

Zielko, cleaner, toilet, glass, mirror, bathroom, natural, product, scouring paste, citric acid, schoonmaken op natuurlijke wijze, yustsome, 2
Zielko, cleaner, toilet, glass, mirror, bathroom, natural, product, scouring paste, citric acid, schoonmaken op natuurlijke wijze, yustsome, 2

Glas & spiegel reiniger

Gemak dient de mens en niets is zo makkelijk als het gebruik van deze Zielko Glas & Spiegel reiniger. Je sprayt het direct op de ramen, pakt een doekje en wrijft je hele raam er mee in. Even wachten en dan als het nog vochtig is afdoen met een droge zachte doek! Voila… streeploos en prachtige glanzende ruiten waar je U tegen zegt!

ZIELKO De vloeistof voor ramen en spiegels is 100% biologisch afbreekbaar . De samenstelling maakt het veilig voor de bacteriële flora die zou moeten heersen in een rioolwaterzuiveringsinstallatie.

De exotische geur geeft je een goed gevoel… zo is schoonmaken geen straf!

Badkamerspray

Waar ik bij andere sprays soms sta te kokhalzen in de badkamer omdat ze zo intens zijn op de luchtwegen, werd ik van deze badkamerspray van Zielko een heel stuk blijer. En ook mijn zoon, want die doet regelmatig meehelpen als hij hier gelogeerd heeft. ‘Mam, wat ruikt dit lekker zeg en het voelt een stuk beter aan om hiermee te poetsen’. Hij wilde zelfs er mee op de foto… kijk dan hoe fijn die spray het doet!
De frisse meloen geur is dan ook echt lekker en heeft ook mentaal een positieve werking, net als bij de andere producten.

Kalk weg

Kijk als je een oude badkamer hebt, dan heeft vaak kalk al haar intrede gedaan en zijn sommige plekken echt te hardnekkig. Deze badkamerspray kan wel de meest recent ontwikkelde kalk verwijderen en dat is ook prima. Dit gebeurd door de toegevoegde citroenzuur.


Alle producten van Zielko zijn te koop via de webshop van Pink Avenue Een webshop waar meer dan alleen Zielko producten worden verkocht. Denk ook aan UV nagellak, Make-up van Affect, dagelijkse verzorging, etc.

Like
1

Laat een reactie achter!