klok, horloge, reparatie, cosmetisch, krassen, corona, tips, thuiswerken, kinderen, timer, tips

Zoals het klokje thuis tikt…

Daar zitten we dan, weer aan het einde van 2021 en op naar 2022. Vol goede moed, of is de moed al behoorlijk ingezakt?
Steeds meer mensen werken thuis en dat heeft grote gevolgen over hoe wij nu in het leven staan. De uren op onze klok tikken maar door, hoe deel je jouw tijd thuis nou goed in? Thuiswerken en de rolverdeling in huis.

klok, horloge, reparatie, cosmetisch, krassen, corona, tips, thuiswerken, kinderen, timer, tips

Photo by Agê Barros on Unsplash

De klok tikt door

Ja, je deadlines zijn hetzelfde gebleven, het werk moet af aan het einde van de dag. Daar ligt een behoorlijke druk bij veel gezinnen, want door thuis te werken merk je dat je minder geconcentreerd bezig bent als op je kantoor bij de baas.

Hoe ga je hiermee om? En wat kun je doen om het voor jou te laten werken?

Afspraken maken

Als je beide thuis werkt kan dat enorm gezellig zijn natuurlijk, maar ik kan mij ook voorstellen dat je af en toe denkt ‘ga even wieberen’.

Belangrijk is dan om aan te geven wanneer jij moeilijke taken hebt om te verwerken. Plan dan samen een moment in dat de ene partner de ruimte krijgt om zich te concentreren op haar of zijn werk.

Zitten de kinderen op school of zijn ze door een positief geval thuis? Ook hierin kun je aangeven wie de kinderen vermaakt en wie dan op dat moment thuis aan het werk is. Het moet niet zo zijn dat alle last dan op de schouders van moeder komt. Want ze zeggen altijd een ‘Happy Wife, is een happy life”.

klok, horloge, reparatie, cosmetisch, krassen, corona, tips, thuiswerken, kinderen, timer, tips

Photo by Paige Cody on Unsplash

Zet een timer

Het klinkt ff heel kinderachtig, maar je weet zelf ook dat als je eenmaal met iets bezig bent dat je snel de tijd vergeet. Zet een klok met afgesproken tijd en als dan het alarm gaat kan de ander aan het werk. Als je dan nog niet klaar was, kun je ook hierin in overleg gaan en zeggen dat je nog 30 minuten nodig hebt… aan de ander dan het moment om hiermee in te stemmen.

Is je horloge kapot? Of heeft het overuren moeten maken of is het toe aan een mooie opfrisbeurt? Jouw horloge repareren kun je laten doen door The Watch lab! Dit kan zelfs vanuit huis.

Trouwens die klok zetten is ook voor kinderen heel erg prettig, het geeft grenzen aan. Zeker als broertje of zusje al en tijdje aan het gamen is en de jongste telg niet eens aan de beurt lijkt te komen.
Die klok wordt voor hun dan ook een soort spel en ze leren gelijk klokkijken en dat er grenzen zijn.

Bekijk andere opties

Lukt het niet in jullie huishouden om die taken te verdelen? Zoek dan hulp van een coach. Het is tegenwoordig helemaal niet erg om af en toe eens je relatie onder de loupe te nemen en te kijken waar nog ruimte is voor verandering.
Echter werk je als man alleen voor je gezin en kom je er niet thuis uit, bekijk eens of er mogelijkheden zijn voor een tuinhuisje. Heeft je baas nog ruimte in het budget om eventueel mee te helpen in aanpassingen die je thuis moet maken? Als je het niet vraagt, zul je het ook niet weten.

Je huis moet een fijne plek blijven voor jou en je gezin. Het is de veilige haven waar iedereen zich prettig moet voelen. Zoals het spreekwoord zegt: ‘zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens’!

Like

Laat een reactie achter!