Dr. Leenarts, spf, suncare, zonbescherming, factor, 30, 50, minimaal, review, getest, beauty, blog, yustsome, zon, UvA, UVB, huid, kanker

Zonbescherming met factor 30 of 50?

Zonlicht bestaat uit infrarood licht, zichtbaar licht en uit UVA, UVB en UVC. Slechts 5% is UVB en deze is met name de grote boosdoener bij zonverbranding. UVA is verantwoordelijk voor huidveroudering. De Nederlandse vereniging van dermatologie adviseert om met factor SPF 30 in te smeren.

[tx_heading style=”default” heading_text=”WAAROM SMEREN MET FACTOR 30?” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

De schappen bij de drogisterij puilen uit met crèmes van factor 6 tot factor 50+. Dit wordt meestal aangegeven met de term SPF (Sun Protection Factor). Een hoge SPF biedt meer bescherming dan een lage. Tussen factor 30 en factor 50 zit echter weinig verschil. Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen.

Factor 50 beschermt niet 100%, dus het verschil tussen factor 30 en factor 50 is minimaal. Een factor met een extreem lage SPF zou je eigenlijk niet moeten gebruiken. Deze bieden te weinig bescherming.

Let wel: per huidtype kan het verschillen welke factor het meest geschikt is. Overleg met een deskundige als je zeker wilt weten met welke SPF je het beste kunt smeren.

Zonnebrandcrème in Nederland heeft altijd de factor die het belooft. Dus factor (SPF) 30 is ook echt SPF 30. Er zijn wel kleine verschillen. Duurdere crèmes hebben in sommige gevallen betere filters, die je dus beter beschermen.

Tegelijkertijd zorgen de duurdere crèmes voor schijnzekerheid, omdat je de neiging hebt om zuiniger te smeren. Van een dure fles drank schenk je ook kleinere borrels. Dus liever een goedkopere crème en dan lekker veel smeren.

[tx_heading style=”default” heading_text=”SUNCARE MET DR. LEENARTS” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Dr. Leenarts, spf, suncare, zonbescherming, factor, 30, 50, minimaal, review, getest, beauty, blog, yustsome, zon, UvA, UVB, huid, kanker

Drs Leenarts Suncare SPF 30 bevat organische filters. Deze trekken in de bovenste laag van je huid waar het UVA en UVB licht geabsorbeerd wordt. Bij organische filters zijn de moleculen dusdanig groot dat ze niet verder je lichaam in kunnen komen. De ingrediënten van de Suncare SPF 30 zijn zorgvuldig gekozen, waarbij de kans op een allergische reactie heel erg laag is. Mijn zonnebrandcrème bevat géén Oxybenzon, een ingrediënt wat onder vuur ligt omdat het mogelijk hormoonverstorend zou kunnen werken. Dit is nooit wetenschappelijk bewezen, maar ik heb het zekere voor het onzekere genomen en andere filters gebruikt.

Bij de ontwikkeling van mijn zonnebrand heb ik bewust voor factor (SPF) 30 gekozen, omdat het verschil met factor (SPF) 50 in bescherming maar 1% is. Factor 30 beschermt 97%  en factor 50 98%. Tevens laat onderzoek zien dat men langer in de zon blijft zitten met een factor 50 omdat men ten onrechte denkt niet meer te kunnen verbranden.

Bron: Dr. Leenarts

Dr. Leenarts, spf, suncare, zonbescherming, factor, 30, 50, minimaal, review, getest, beauty, blog, yustsome, zon, UvA, UVB, huid, kanker

[tx_heading style=”default” heading_text=”HEB JE HUID LIEF” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Huidkanker komt het meest voor in het gezicht en dat is geen toeval. Ons gezicht wordt het meest blootgesteld aan de zon. Het is dus belangrijk om je huid dagelijks te beschermen, ook in de winter.

Huidkanker komt helaas in mijn familie voor en het is ‘gelukkig’ tot nu toe goed te behandelen. Regelmatig laten controleren door de dermatoloog is helaas wel noodzaak.

Het type huidkanker waar mijn familie mee te maken heeft noemt men: Basaalcelcarcinoom

Basaalcelcarcinoom is de vorm van vorm van huidkanker die vrijwel nooit uitzaait en is daarom zelden levensbedreigend. Het is de meest voorkomende vorm van huidkanker. Basaalcelcarcinoom omvat ongeveer 70% van alle nieuwe gevallen van huidkanker. Deze vorm van huidkanker komt vooral voor bij mensen van 45 jaar en ouder. Maar ook jongere mensen kunnen een basaalcelcarcinoom krijgen.

Meer lezen: [otw_shortcode_button href=”http://basaalcelcarcinoom.huidkanker.nl/content/wat-basaalcelcarcinoom” size=”medium” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-greenish” target=”_blank”]HUIDKANKER.NL[/otw_shortcode_button]

Smeren, smeren, smeren…

Dr. Leenarts, spf, suncare, zonbescherming, factor, 30, 50, minimaal, review, getest, beauty, blog, yustsome, zon, UvA, UVB, huid, kanker

Het advies is dan ook om voldoende te blijven smeren, het liefst elke 2-3 uur. Daarbij is het ook beter om de zon tussen 11.00 en 15.00 uur te vermijden, of probeer jezelf extra te beschermen met een petje.

Ik mocht van Dr. Leenarts haar zonnebrand met factor 30 uitproberen. Ik kreeg ook een klein sample erbij, die heb ik aan mijn familielid* gegeven om ook deze Suncare te proberen.

Het is een heerlijk, rijke crème die geweldig uitsmeert! Ik durf normaal niet de zon in, ik krijg snel jeuk, bultjes en diverse irritaties… nu weet ik dus waarom! Het lag al die tijd aan mijn zonbescherming!  Okay, ik moet nog steeds oppassen, want eenmaal allergisch voor UV stralen… dat is ook de reden waarom mijn nagels wat heftiger reageren op UV lampen. Het is geen levensbedreigende vorm in mijn geval, echter de ongemakken zorgen wel dat je goed smeert. Elke dag!

Ik weet nu dat ik moet zorgen dat er geen parfum in mijn Suncare zit en dat het vrij moet zijn van andere ‘troep’.

[tx_heading style=”default” heading_text=”INGREDIËNTEN” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Aqua, C12-15 alkyl benzoate, Homosalate, Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, Ceteth-20, Ethylhexyl triazone, Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, Sorbitol, Polymethyl methacrylate, Alcohol denat, Caprylyl glycol, Dimethicone, Lecithin, Sorbitan Stearate, Glyceryl stearate, PEG-100 stearate, Sodium benzoate, Carbomer, p-Anisic acid, Tocopherol, Helianthus annuus seed oil, Tetrasodium glutamate diacetate.

Drs Leenarts Suncare is de allereerste zonnebrandcrème in Nederland met het Huid Allergie Keurmerk (een initiatief van het Huidfonds). Dit betekent dat door de zorgvuldige selectie aan ingrediënten de kans op een allergische reactie bijzonder klein is. Dit product bevat geen nanodeeltjes, parabenen, oxybenzon of parfum.

[tx_heading style=”default” heading_text=”VERKOOP” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Dr. Leenarts, spf, suncare, zonbescherming, factor, 30, 50, minimaal, review, getest, beauty, blog, yustsome, zon, UvA, UVB, huid, kanker

Je koop deze Suncare SPF 30 al voor 5,95 voor 50 ml. [otw_shortcode_button href=”https://www.drleenarts.com/product/suncare-spf30/” size=”medium” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-greenish” target=”_blank”]DR. LEENARTS[/otw_shortcode_button]

Het is ook te koop bij onder andere ETOS.

Like
  Nancy
  20 Apr 2018
  6:10pm

  En weet je wat ik zo irritant vind? Dat mijn Estee Lauder crème geen spf heeft. Is toch raar?

   YuStSoMe
   20 Apr 2018
   6:11pm

   Ja behoorlijk… zou tegenwoordig toch een must moeten zijn!

  Joyce Elise
  23 Apr 2018
  2:39am

  Het lijkt mij een hele fijne zonnebrand crème! Ik gebruik het bijna nooit omdat ik toch niet vaak buiten kom. Maar ben zelf enorm fan van de zonnebrand sprays!

Laat een reactie achter!