Zorg goed voor je voeten

Ik blog veel over beauty, vooral huidverzorging komt hier regelmatig voorbij, echter je lichaam is meer dan dat. Het meest vergeten stukje lichaam zijn toch wel je voeten. Terwijl dat eigenlijk het lichaamsdeel is dat wij echt op een dag het meest gebruiken. Waarom daar nou zo weinig aandacht aan besteed wordt? Weet jij het?

Voeten zijn vies

Ja, ik beken dat ik mijn voeten nou niet echt het mooiste stukje van mijn lichaam vindt. Ze stinken soms, er zit eelt op en ze doen soms ontzettend veel pijn.

Ja maar Sonja, daar kun je toch wat aan doen? Klopt helemaal en daarom ga ik in dit blogartikel wat meer in op die poezelige voeten van mij!

Stinken je voeten?

Dit probleem herkent denk ik wel iedereen. Je trekt je sneakers uit en er komt mij toch een geurbom op je af. Niet alleen je sneakers stinken, maar ook je sokken en je voeten zelf.
Ik zie mijn zoon al in de tuin staan, met zijn spuitbus paraat om die geur weg te sprayen. Echter die spray is maar een tijdelijke oplossing, want de oorzaak van die stinkende voeten ligt niet altijd bij jou, maar vaak bij wat je draagt.

voeten, stinken, help, bamboe, sokken, apollo, heren, dames, natuurlijk, vezel, stof, bacterie, yustsome, redactioneel
Photo by Nadine Shaabana on Unsplash

De oorzaak

Je stapt in de ochtend niet met stinkvoeten in je schoenen… nee gedurende de dag gaan ze stinken door die bekende sneakers en door de sokken die je draagt. Dit samen gemengd met wat lichaamsvocht (zweet) zorgt ervoor dat je een versnelde broeikas krijgt waardoor bacteriën heerlijk kunnen groeien, zo snel dat je s’avonds al een verschrikkelijke geur aantreft.

Wat kun je daartegen doen dan?

Ik kan slechts tegen jullie nu zeggen dat je die sneakers niet meer aan moet trekken. Maar je kunt al beginnen met de sokken weg te doen die synthetisch zijn. Kies daarvoor in de plaats voor BAMBOE sokken, omdat deze veel beter de temperatuur reguleren.

voeten, stinken, help, bamboe, sokken, apollo, heren, dames, natuurlijk, vezel, stof, bacterie, yustsome, redactioneel
Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Eelt verwijderen

Een ander probleem aan mijn voeten is het eelt. Dat groeit als kool. Ik denk dat dat ook te maken heeft met mijn dagelijks op blote voeten lopen. Je lichaam maakt dan zelf kussentjes aan. Wellicht moet ik toch eens wat vaker een paar dames sokken aantrekken.

Echter het verwijderen van Eelt kun je ook zelf op diverse manieren doen. Zo heb ik al eens een sok getest die na een paar dagen de dode huid verwijderde. Alleen dat doe ik liever in de wintertijd, want dat vervellen is niet zo smakelijk.

Ook maak ik wel eens gebruik van een Eelt-mes, die je gewoon bij de drogist kunt kopen. Eigenlijk werkt dat voor mij nog het beste en dan even met de Eelt-vijl alles netjes schaven.

Voeten deo

Een andere tip die ik je mee kan geven is het gebruik van een deodorant speciaal voor de voeten. Het is een crème variant die je op je voeten aanbrengt direct na het wassen (ook goed droogmaken). Doordat je het aanbrengt op je voeten, krijgen de bacteriën minder kans zich te ontwikkelen gedurende de dag.

Het is dan wel raadzaam voor mijn zoon om die synthetische heren sokken te verruilen, anders blijft hij nog in de tuin staan sprayen 🙂

Pedicure model zijn

Ben je zelf niet zo’n held met het mooi maken van je voeten, dan kun je nog altijd de hulp inschakelen van een Pedicure.
Een tip van mij is om je aan te melden bij scholen en opleidingen als model, dan kost het je vaak een stuk minder en krijg je toch een paar mooie voeten na afloop.

Kies de juiste schoenen

Als het warm weer is, ga dan niet op je sneakers lopen, want dan vraag je eigenlijk om problemen. Kies liever voor echt leder of nog beter een sandaal of slipper.
Natuurlijke stoffen passen zich veel beter aan. Nu hoor ik de Veganisten al klagen, en terecht, maar ik heb nog geen synthetisch materiaal gevonden dat de temperatuur ook goed regelt.

En ja, dan heb ik het nog niet over de sloffen gehad die ik zelf ook regelmatig draag. Ik droeg altijd een paar van een goedkoop merk, maar sinds ik de sloffen van wol ontdekt heb, weet ik dat mijn voeten een stuk warmer zijn en minder ruiken ook doordat wol heel goed temperaturen regelt.

voeten, stinken, help, bamboe, sokken, apollo, heren, dames, natuurlijk, vezel, stof, bacterie, yustsome, redactioneel
Photo by Mennie on Unsplash
Like
2

Laat een reactie achter!