Feest, mama, papa, 25 jaar, geplooide, rok, plated skirt, fashion, over40, beautysome, plooirok, 3

Zwierige plooirok in satijnlook | Fashionover40

Over enkele dagen heb ik een klein feestje! Mijn moeder en mijn bonuspapa zijn dan 25 jaar getrouwd! Dames en heren, wat is die tijd voorbij gevlogen zeg.

En omdat wij het zo bijzonder vinden, moet dat ook gevierd worden.

Wishlist: Plooirok, mooi shirt en toffe laarsjes!

Vandaar dat ik voor mijzelf natuurlijk een mooie nieuwe set feestkleding kocht. Echter ik stelde wel de eis dat het daarna ook nog draagbaar is.

Eerst even foto’s kieken!

Hoe leuk is het om even terug te kijken in de tijd? Nou ik vind dat soms heel leuk, maar ook confronterend. Vooral nu ik ouder word zie ik toch wel veel verschil in huid, nog zo fris en fruitig!

Ook het onzekere meisje zie ik terug, dat zichzelf altijd zo lelijk vond. Maar kind toch, wat zie ik nu, terug bladerendin de tijd, een mooi mens. Je was niet te dik, je was niet stom… wat anderen je toch allemaal aangepraat hebben, vreselijk.

Nu ben ik 25 jaar verder en kan wel zeggen dat ik wijzer ben, en toch als iemand nu tegen mij zegt dat ik lelijk ben of vreselijke wallen heb… raak ik toch van slag.

25 jaar

Feest, mama, papa, 25 jaar, geplooide, rok, plated skirt, fashion, over40, beautysome

Wat was mijn moeder mooi he? Nu nog hoor, maar kijk haar eens stralen! Ook ‘ons pap’ heeft een smile van oor tot oor. Ze kwamen hier geloof ik net van de Burgerlijke stand af, want in de kerk trouwen zat er niet meer in… geloof ook niet dat dat mag? Toch?

Ach boeien, de eerste keer in de kerk heeft ook niks opgeleverd aan onze kant…

De trouwkaart werd destijds door mij getekend, iets simpels, echter wel heel symbolisch.

Feest, mama, papa, 25 jaar, geplooide, rok, plated skirt, fashion, over40, beautysome, plooirok, 1

De spijker staat symbool voor ons pap, de kleine nagel is ons bonus zusje. De stopnaald en de naainaalden zijn mijn zus en ik met ons mam. Hun hobbies uitgebeeld, hoe leuk!

En nog steeds timmert ons pap nog wel eens een kastje voor ons of maakt ons mam haar eigen kleding. En over kleding gesproken… er moet ook nog gewinkeld worden voor de feestkleding.

Plooirok & strik shirt

De wishlist was dus een plooirok, hoe ik daar bij kom? Nou ik zag bij Fashionista Nancy al meerdere malen prachtige ‘Plated Skirts’ voorbij komen en ik wist dat dit mij ook wel zou staan. En dus ging ik online op zoek naar een feestelijke versie.

Die kon ik 123 niet vinden, maar wel een mooi shirt met een feestelijke strik. Die kocht ik bij Wehkamp online en dat was alvast in the pocket.

De rok moest ik toch maar in de stad gaan kopen, want ik had al diverse miskopen gedaan. En dus ging ik op een dinsdag met mijn moeder naar Eindhoven, waar ik ook mijn ‘adoptiekind’ zou zien, want die lieve Sanne kwam even open en neer.

Feest, mama, papa, 25 jaar, geplooide, rok, plated skirt, fashion, over40, beautysome, plooirok, 2

Tadaaaah! Bij Primark vond ik deze rok! Eigenlijk eerst een felgroene variant, maar als je moeder je een zwarte optie laat zien, tja dan ben ik om. En ik ben er superblij mee! De lengte is perfect, de glans is mooi als satijn en de maat zit als gegoten!

De prijs? 17,00!

Jacqueline de Young

Het strikshirt is van Jacqueline de Young en kocht ik dus bij Wehkamp. Ik twijfelde tussen L en XL,… ja brede schouders dames en heren en dus heb ik de XL gehouden. De L zat wel mooier om mijn middel, die is nu iets te ruim.

Feest, mama, papa, 25 jaar, geplooide, rok, plated skirt, fashion, over40, beautysome, plooirok, 3

Deze foto laat wat beter de details zien. Gelukkig kan ik de strik, al is het met pijn in mijn schouder toch nog dicht krijgen. Het shirt met knoopjes heb ik uit frustratie kapot geknipt! 🤦🏻‍♀️

Feest, mama, papa, 25 jaar, geplooide, rok, plated skirt, fashion, over40, beautysome, plooirok, 3

Ik zit nog wel te dubben welke riem ik ga dragen op de rok… gaat het shirt in de rok? Mmmmm,… miep twijfel!

Nieuwe laarsjes heb ik niet meer gekocht, want zeg nou zelf, die van Flue Vog blijven toch voor eeuwig en altijd de mooiste van de hele wereld?

Omdat de foto’s wat onscherp zijn, mijn moeder heeft last van haar reuma en dus kon ze met brace niet goed fotograferen. Ach,… ik vind ze toch heel mooi geworden. Dus thuis maakte ik deze nog met mijn zelfontspanner.

Feest, mama, papa, 25 jaar, geplooide, rok, plated skirt, fashion, over40, beautysome, plooirok, 5

Hier zie je nu wel hoe mooi de glans is van de rok!

Het shirt kocht ik trouwens voor 19,95 en dus is mijn outfit voor minder dan 40,00 een feit!

Koop jij ook graag nieuwe kleding bij een speciaal feestje?

Like
  Truus
  6 Dec 2018
  9:03am

  Leuk Sonja. Wat zal jij stralen.

  Joyce Elise
  7 Dec 2018
  9:49pm

  Wat een prachtige rok! Zo handig dat je deze op zoveel verschillende manieren kan dragen: stoer, chiq etc! Ik kijk meestal of ik nog wat in mijn kast heb liggen… Koop niet perse iets nieuws voor een feestje!

  bychristiana
  8 Dec 2018
  7:25am

  Wat bijzonder dat jij de trouwkaart getekend heb, je hebt echt talent voor tekenen! Mooi accent zo met die strik aan de achterkant van de top, ik hou daar ook van!

  Deb
  9 Dec 2018
  8:10am

  Hele mooie outfit én foto’s. Die plooirok ziet er super chique uit, het shirt vind ik ook erg mooi , leuk met zo’n strik op de achterkant. Minder dan 40 euro, hoe krijg je het toch voor elkaar! Je schoenen blijven inderdaad mooi en makkelijk te combineren denk ik. Wat een leuke keuken heb jij of je moeder? Ik moest gelijk denken aan het Open Luchtmuseum waar we eerder dit jaar waren. Daar zag ik ook zulke traditionele keukens. Heel erg leuk!

  Ps. vind de trouwkaart en het verhaal erachter trouwens heel bijzonder.

  Nancy
  9 Dec 2018
  9:16am

  Geweldig! Ik heb sinds kort ook een zwarte! Zulke mooie rokken hè! Voor riemen moet je eens op Wish kijken, daar haal ik al mijn riemen , en broches en prins!

  Natascha - BeautyOpinie
  10 Dec 2018
  6:37pm

  Wat een onwijs mooie rok! Ik heb er laatst 1 in het paars gekocht maar mij staat dit model dus absoluut niet 🙁

Laat een reactie achter!